Mahmurul și-a făcut datoria, mahmurul poate să plece

Nu știu dacă vă amintiți ce scriam mai zilele trecute: „Tudose este doar un soldat (care nu are în raniță nici un baston de mareșal ci, cel mult, un clondir de trăscău). Și încă unul din cei mai bulumaci din câți a văzut istoria. (…) Așadar, Tudose va face orice i se cere. Mai mult, pentru că nu are nici un fel de ambiție ideologic-politică, actualul premier va fi lăsat (și, poate, chiar încurajat) să își exprime tâmpeniile culese din portul Brăilei pe post de înțelepciuni de demnitar, dar i se va atrage atenția când să se oprească și să citească din punctajul de la “serviciu”.”

Și continuam: „Rolul lui Tudose, practic, este să reducă gradul de toxicitate al PSD care irită ambasadele europene și cancelaria transatlantică (să nu se voteze chiar toate tâmpeniile de legi în chestiuni de justiție, să nu se omoare chiar toată economia etc), dar să nu se modifice prea mult din mizeria din partid, că la anul avem iar alegeri prezidențiale și ar fi păcat să nu continuăm tradiția prezidențială a mandatelor duble, nu? Altfel, da, repet: și dacă ar vrea Tudose sau oricine de la social-democrați să reformeze monstrul de partid înrăit în furt și prostie care este PSD ar fi nevoie de câte o bombă nucleară aruncată în fiecare filială județeană și, apoi, de clădit totul de la zero. Ceea ce, firește, nu se va întâmpla niciodată.”
Nimic surprinzător, deci, în plecarea de la Palatul Victoria a lui Mihai Tudose: soldatului i s-a ordonat să facă pași. Și a făcut. Scopul: să lase scena goală pentru adevărații jucători, Dragnea și Iohannis. Prima mutare este a șefului PSD.
Care este, totuși, rolul acestei ieșiri din scenă a lui Tudose? Crearea unei imagini externe a unui Dragnea satrap, lider discreționar, destabilizator și lipsit de predictibilitate și discernământ. Prin antiteză, singura ancoră a țării rămâne Iohannis, singurul om de stat din țărișoară cu care se poate discuta.
Mihai Tudose gândește

You May also Like...

Dragnea, pierdut de complexul său rural de inferioritate
8 ianuarie 2018
Legea anti-fumat, atacată la CCR. Argumentele sînt rezonabile
21 decembrie 2015
Geoană are azi o întîlnire tête-à-tête cu Victoria Nuland
14 ianuarie 2015
1 Comment
  • Reply
    lmihai
    16 ianuarie 2018 at 14:23

    D-le Prisacariu a miza pe o singura carte este cea mai proasta optiune posibila(aici nu ma refer la jocul de carti), ganditi-va omul cui a fost Presedintele, toate combinatiile facute pt a candida, etc., plus ca, d-stra stiti mai bine, ce anvergura intelectuala, vizionara( cu tot cu consilieri)are Presedintele?!
    Iar in ultimul timp nu ne-a mai surprins tactic, din contra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *