De ce s-a instalat Dragnea la Scroviștea, domeniu de protocol rezervat președinților și diplomaților străini

Au trecut patru luni de când Victor Viorel Ponta și-a turnat fostul aliat, pe Liviu Dragnea, inclusiv în chestiunea situației locative: „Liviu Dragnea a avut grija sa ia in folosinta personala si exclusiva Vila de la Neptun a Prim Ministrului , Vila de la Scrovistea a Presedintiei si Complexul Uzlina din Delta Dunarii al RAPPS – deci poate sa ii lase din nou pe amarastenii din Teleorman sa prinda si ei un peste la Belina.” (nu am modificat nimic, așa a scris Ponta – sursa)

Până acum, informația nu a fost contrazisă de absolut nimeni, deși s-a plimbat în spațiul public. Ce e drept, nici Dragnea nu a fost (după știința mea) întrebat frontal dacă locuiește au ba la Scroviștea (nu că nu ar putea minți cu aceeași seninătate cu care o făcea și Ponta în vremurile lui bune). Până voi primi răspunsuri de la Guvern, SPP și Cotroceni pe subiect, nu pot să nu mă întreb: la ce i-o trebui lui Dragnea să se lăfăiască în luxul de protocol de la Scroviștea? Trec, evident, peste motivele evidente care țin de confort și de faptul că Dragnea o are mică. Stima de sine, vreau să zic, de unde și nevoia de a compensa prin tot felul de simboluri ale puterii. Parcă ar trebui să fie și un motiv ceva mai pragmatic, mă gândesc. Cum ar fi, probabil, secretizarea aproape totală a oricăror întâlniri importante pentru liderul PSD, fie acestea politice sau personale.
Ce este cert, însă, e că Dragnea, dacă chiar s-a mutat la Scroviștea, nu a întâmpinat nici o rezistență din partea statului. Adică a RAAPPS, deci a guvernului, care administrează nu numai domeniul forestier și cinegetic de la Scroviștea, ci și vilele de protocol aferente.
Pentru comparație, iată cam cât tămbălău s-a făcut când fostul președinte Băsescu a avut nevoie de o locuință după terminarea celui de-al doilea mandat și, temporar, a locuit la Scroviștea: „In urma unor plangeri facute de Basescu la Secretariatul General al Guvernului, am primit de la SGG sarcina sa rezolv problema. Rezolvarea problemei consta in identificarea unei locatii, sa fie acceptata si atribuita pentru maximum doua luni fostului presedinte Traian Basescu. Am propus Scrovistea si am aprobat-o in Consiliul de Administratie.” (Georgian Surdu, șef al RAAPPS în 2015 – sursa)
Liviu Dragnea poate vâna la Scroviștea
(sursa foto)

You May also Like...

Rețeta Rovanei: cum să câștigi lunar 1.500 de euro, dar să plătești rate bancare de 9.000 de euro
2 octombrie 2017
Pentru Ponta, inundațiile din fiecare primăvară sînt o banalitate: nu reprezintă risc generator de situații de urgență!
21 aprilie 2014
Oprea a vorbit: nu a oprit să-l ajute pe polițistul muribund
26 octombrie 2015
2 Comments
  • Reply
    lmihai
    1 februarie 2018 at 16:08

    Din foto.postata reiese ca-i place si vanatoarea personajului din fruntea statului, traiul luxos, ce mai…. viata de la curtea Reginei Angliei!
    Bravo natiune, ai primit ce ai votat!

  • Reply
    moshu49
    2 februarie 2018 at 11:33

    consider că a ales locul ferit de ochii și urechile „dușmanilor” pentru a se întîlni în tihnă cu consultanții israelieni și români, spre a pune la cale nemerniciile care să ni le aplice
    mam’țica lui! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *