Cum guvernează PSD: România a mai luat un împrumut extern de două miliarde de euro

Condusă de competenții selectați de Dragnea și baronii PSD, România are comportament fiscal de bețiv care lucrează pe unde apucă pentru trei lei cu care trebuie să întrețină o familie numeroasă: împrumuturile (luate, nu date, evident) se succed cu rapiditate.

Ieri, Ministerul de Finanțe a mai contractat niște împrumuturi de pe piețele externe, de aproape două miliarde de euro. Conform ordinului MF, „Se aproba contractarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unor imprumuturi pe pietele externe de capital in cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat Medium Term Notes, in suma totala cuprinsa intre 1 miliard euro si 2 miliarde euro, prin lansarea unor serii noi de obligatiuni cu maturitatea de 12 si, respectiv, 20 de ani, imprumuturile fiind denumite in continuare emisiune. Suma finala, precum si ceilalti termeni si conditii financiare urmeaza sa fie stabilite la momentul lansarii emisiunii, in functie de conditiile de piata.”
Guvernul Dăncilă este demn de silă
Așadar, copiii de azi vor plăti, imediat ce vor intra în câmpia muncii, niște miliarde de euro. Evident, niște multe alte miliarde au fost luate cu împrumut în 2017: „Pentru anul 2017, Ministerul de Finanțe preconiza că valoarea împrumuturilor contractate de Guvern va fi de aproximativ 68,6 miliarde de lei. Adică în jur de 15,3 miliarde euro. Însă, doar în primele șapte luni de guvernare PSD, s-au luat deja împrumuturi de peste 10,2 miliarde de euro. (…) La sfârșitul anului 2016, datoria guvernamentală s-a situat la un nivel de 37,6% din Produsul Intern Brut. „Pentru luna iunie 2017 (date estimate) se situează la un nivel de 38,1% din PIB, net inferior plafonului de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastrich”, a transmis Ministerul de Finanțe. Ceea ce înseamnă că, la finalul primelor șase luni din 2017, Guvernele PSD au avut nevoie de mai mulți bani decât a avut nevoie Guvernul Cioloș pentru tot anul 2016.” (sursa)
împrumut extern al României

You May also Like...

Ponta și Corlățean, abuz în serviciu și sabotarea democrației. Parchetul General trebuie să se autosesizeze
9 noiembrie 2014
Firma lui Codrin Ștefănescu, pierderi de 60.000 de lei și datorii de 570.000 de lei
19 octombrie 2017
Legătura directă între magistrații care anchetează magistrați și Guvern
7 decembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *