Dragnea nu renunță la putere doar pentru că e huiduit

În județele din sud, în Craiova Olguței, acum în Moldova, adică în locurile în care PSD ia voturi multe, Dragnea este huiduit, înjurat și criticat de cetățeni de luni de zile. Șeful PSD, însă, în ciuda umilințelor (intră prin spate în clădirile în care ține speech-uri, e protejat de multe gărzi de corp, fuge cu duba din mijlocul mulțimii), nu doar că nu renunță la turneul său electoral, dar are un discurs care te face să te gândești fie că e nebun de legat, fie că e un escroc de legat.
Ultima mostră, postarea pe Facebook de după mitingul de la Iași, este sugestivă:
„Am câteva vești proaste pentru trubadurii lui Klaus Iohannis și pentru cei care defăimează zi de zi România! Am fost astăzi la Iași alături de colegii mei și de simpatizanți ai PSD și oamenii știu adevărul!
Iohannis și ai lui sunt din ce în ce mai nervoși. Vad că românilor începe să le meargă bine. Este singura explicație pentru modul în care acționează sistematic, mânați de ură împotriva propriului popor, pentru a bloca măsurile care aduc bunăstare.
Ei au închis spitale, noi le-am redeschis, am făcut investiții și facem în continuare. Numai în acest an avem 16 miliarde de lei în plus pentru sănătate față de ce a avut Cioloș. Noi am mărit salariile medicilor și tot noi vom construi și autostrăzile, cu toate piedicile pe care ni le pun.

Iohannis și ai lui sunt nervoși că fermierii români își primesc subvențiile la timp, că agricultura românească produce mâncare sănătoasă pentru români, că România a ajuns în guvernarea PSD pe primul loc la producția de porumb și floarea-soarelui în Europa. Când au fost ei la guvernare, fermierii români au stat nouă luni, un an, fără subvenții, iar Franța era pe primul loc la producția de porumb.
Îți pui întrebarea legitimă: pentru cine acționează acești oameni, ce interese au? Eu nu cred că urmăresc interesele României, pentru că nu poți să urmărești binele românilor când acționezi împotriva lor. Ei promovează violența, ura și veninul și își doresc să fie țara dezbinată!
Aceasta este diferența fundamentală dintre noi și ceilalți. Noi suntem pentru o Românie stabilă, pentru o Românie sănătoasă, pentru o Românie bogată, care să devină din ce în ce mai puternică. Ei vor o Românie la cheremul altora, noi credem că România merită mai mult!”
Discursul este de un ceaușism pur: Occidentul ne vrea răul, opoziția vrea să păstreze țara în sărăcie, România este excepțională (la producții agricole și nu numai).
Că Dragnea crede sau nu în aceste susțineri este, acum, irelevant. Ce contează cu adevărat este că are în mâini cârma unui stat pe care-l îndreaptă spre ape tulburi și agitate nici măcar ca să-și demonstreze că are dreptate ci, mai banal, ca să se salveze de rigorile legale ale unui stat ajuns, cum-necum, în UE.
Iar că șeful PSD este dispus să sacrifice orice o arată și recenta „demitere” politică a ministrului Tudorel Toader, un lacheu care, într-o zi, s-a crezut parte din familia bagabonților de la putere.
O „demitere” pe care o credeam mai complicată, din motive pe care le-am explicat aici. M-am înșelat: de fapt, Dragnea este dispus să negocieze foarte dur, la limită, până la a forța ruperea alianței de guvernare (poate și pentru că știe că Tăriceanu nu-l are decât pe el, pe Dragnea, cei doi sunt ca doi codoși bătrâni care își țin reciproc spatele).
Așadar, mergeți la vot pe 26 mai. Nu, asta nu-l va da jos pe Dragnea, chiar dacă PSD va face un scor foarte mic, dar va arăta că se poate, că există alegători care să se bată cu eternii 20% ai PSD cu care Dragnea și alții ca el fac majorități când prezența la vot nu e mai mare de 40%.
li

You May also Like...

Trofeul lui Dragnea: trecerea insulei Belina la Teleorman a fost începutul căderii pentru Ponta
18 octombrie 2017
Iohannis a devenit Iliescu. Versus Vadim
17 ianuarie 2018
A venit momentul să ni se facă frică. Fugim sau luptăm?
8 noiembrie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *