Dragnea și ruleta rusească a votului parlamentar pentru restructurarea guvernamentală

Caricaturile de propuneri de miniștri (Nicolicea, Florea, Tit) au fost, cum era de așteptat, refuzate de către Klaus Iohannis, care a explicat: „Am analizat întreaga situaţie şi după părerea mea această remaniere e un fel de farsă. Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, chiat că de aşa ceva am avea nevoie, nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României, este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este această remaniere întreagă neavenită. Însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniştrii care pleacă sunt propuneri cu care nu sunt de acord, sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru şi în consecinţă nu accept această remaniere aşa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuşi mai departe, am avut o discuţie telefonică cu dna prim-ministru şi am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru persoanele care vor prelua cele trei portofolii, fie să vină cu propuneri pentru miniştri interimari până când PSD vine cu nişte propuneri pe care le pot accepta.”
Un alt scenariu la care se gândește acum PSD este cel al restructurării guvernamentale. Doar că, spre deosebire de o remaniere guvernamentală (schimbarea unor miniștri cu alții, pe exact aceleași portofolii, fără a schimba structura Executivului), acest scenariu presupune un vot în Parlament. Ar avea PSD majoritate într-un astfel de caz? Judecând după ultimele isprăvi slugarnice ale lui Tăriceanu, pare că Dragnea nu are de ce să-și facă griji, că încă are sub control o majoritate parlamentare încă solidă. De ce, atunci, șeful PSD nu a făcut asta din prima, fără a se mai penibiliza cu propunerile ridicole Nicolicea, Florea și Tit?
Pare mult mai probabil că Dragnea nu vrea să riște ruperea majorității și că este obligat să joace după regulile lui Iohannis, cel puțin deocamdată: președintele a cerut propuneri de interimari, Dăncilă a trimis propunerile de interimari la Cotroceni.
dnc

You May also Like...

Maior după demisie: aroganță, scuze sau tăcere?
27 ianuarie 2015
Lia Olguța Vasilescu: Tăriceanu și PSD, plagiatori și hoți
19 octombrie 2017
Nicolicea la Justiție e perfect! Ponta despre Nicolicea: "lui i se dau dirty job-urile"
10 iunie 2015
1 Comment
  • Reply
    aad
    23 aprilie 2019 at 21:10

    genunchii tari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *