Protevizarea sindicalismului

Și cică a fost marele miting sindical. Cu scenă, cu cerebel, cu mariusmogisme și simplisme (de la trupa SIMPLU), cu cîntecele cretine emise de un program de computer, cu dansul pinguinului. Azi l-am văzut pe CRBL la un teve spunînd că, de fapt, imaginile filmate ieri la miting, cu el pe scenă, vor constitui marfa pentru un videoclip al nu știu cărei piese a lui. Cum ar veni, fraierii ăia din piață, veniți de prin țară, nu au fost decît figuranți moca în clipul cretinel al unui cerebel care cîntă cîntecele cretinele. Și le-a mai și plăcut! Deci, sindicaliștilor, gîndiți liber, ca la proteve. Ca la proteveul care v-a învățat că, dacă aveți vreun beteșug, tre’ să vă uitați la „Dansez pentru mine”, poate vă rezolvați din transpirația unor botezați și bucurenci sau vă faceți o operație chirurgicală moca din muchia de cuțit a lu’ băiatu’ de la vreme.
Nu-s de acord cu tăierile de salarii și pensii. Dar, cel puțin ălora pe care i-am văzut ieri în piața Victoriei, ar trebui să li se taie 50%. Poate așa o să priceapă că trebuie să muncească mai mult și să se uite mai puțin la teve.

You May also Like...

EXCLUSIV: "Vili Brânză", în portofoliul lui Cătălin Voicu
19 martie 2010
Dragă Sulfi, că lui Sebi n-am mai apucat să-i zic…
17 septembrie 2011
Bloggeri pe bani publici (sau nu), frunze de acoperit rahatul și expertize criminalistice
4 august 2010
17 Comments
  • Reply
    baby jane
    20 mai 2010 at 12:22

    de acord. stiu ca o sa par o marlanca dar sa moara bibi daca m-a impresionat vreunul din manifestantii de ieri! grasuti, apatici, bine imbracati…
    unde este disperarea, unde este foamea-n gat? n-am vazut nimic din toate astea. am vazut o chestie foarte bine organizata, in care s-a investit enorm dupa parerea mea (luati un compudador si inmultiti 30.000 cu 1 tricou, o sapca, o bere, un bilet de tren dupa socoteala mea simplista sunt cel putin 30 de miliarde – aproape un milion de eur). Banii astia se puteau duce linistit pe protectie sociala a membrilor sindicatului. De fapt pe romaneste pe liderii de sindicat ii cam doare in bula de fraierii care cotizeaza la CARTEL (inspirata denumirea nu?).
    Ce sa mai zic de adunatura de gimi hofa a romaniei cotidiene care faceau spume la gura, constienti fiind cat de aproape le-a trecut glontul cu declararea averilor pe langa ureche. Halal lideri de sindicat, s-au trezit dupa 20 de ani ca vor decenta. Aceleasi fete de cacanari ex-comunisti care au stiut sa-mparta cand a fost de impartit si acum se agita ca niste curve care tipa viol. Dragi membrii ai sindicatelor, de ce nu-ncepeti demiterea cu capii vostri? ca si-or fi facut si ei plinul!
    Sunt convinsa ca printre bugetari si cu siguranta printre pensionari sunt multe victime colaterale, ceea ce este regretabil. Pana nu renuntam insa la atitudinea asta de kko – „sa ia de la aialalti ca noi n-avem” n-o sa ajungem nicaieri. Am intrebat-o pe maica-mea – 35 de ani de munca si pensie 5 milioane – daca e de acord sa-i ia statul cinspe la suta. a raspuns senina ca „da. daca ia de la toata lumea sa ia si de la mine”.
    Iar pe bugetarii care se lamenteaza cu diplomele-n piept ca au salarii de 7 milioane ii invit sa paseasca pe piata libera a muncii si sa-si exercite aptitudinile native sau dobandite. altfel nu pot sa raman decat cu parerea generala ca sunt niste putori comode care pleaca la serviciu cu gandul la ce-o sa manance la pranz si cu ce o sa se mai laude lu’ popeasca. Ii invit la munca pe compatriotii mei ultrapasivi.
    Imi cer scuze daca am generalizat, nu m-am putut abtine. Am scris si putin cam mult, dar mi-am zis si eu ofu’

    • Reply
      ciprikus
      20 mai 2010 at 20:35

      Cunosti foarte bine ca nu stau pomanagii aia pentru 7 milioane !!!
      ps. mama nu-i de acord cu scaderea pensiei !!! ghici ce posturi tv vizioneaza 🙂

    • Reply
      Agigea
      21 mai 2010 at 15:51

      „Disperarea, foamea-n gat” s-a resemnat – stie cine-s marlanii din sindicate, motiv pentru care nu cotizeaza, stie si cine-s marlanii politici, motiv pentru care nu mai voteaza. Copiii li-s plecati prin lume sau au un job in privat, in Ro, si ei se gandesc ca le-a ajuns de-atata lupta. Sa mai lupte si astia tineri, ca ei si-au cam facut datoria.
      Exista o Romanie decenta, dar aia fie asteapta trecerea la cele vesnice, fie isi da cu parerea pe bloguri, in functie de etate. Intre timp, Romania nesimtita danseaza pinguinul si face rime in fata guvernului, poate-poate se da la Protv.
      Sarutari de maini doamnelor

    • Reply
      KAKA MIZE
      22 mai 2010 at 7:24

      „…manifestantii de ieri! grasuti, apatici, bine imbracati…” Si ce, bah, tre’ umble-n zdrente si cu perfuzia dupa ei ca sa-i crezi tu ca-s in foame? Adica intii sa moara de foame si dupa aia sa iasa-n strada? Treziti-va, ba, trebe dat in gura la guvern non stop, ca oricum fura toti de rup ! Batuti preventiv, futu-le mamarea-n bot, ca degeaba iesi in strada dupa ce au furat tot si te-au lasat in curu’ gol! Am ajuns in cacatu’ asta fiindca toti judeca „senin” ca maica-ta, in loc sa iasa si sa le dea foc la toti guvernantii astia care ne pindesc la drumu’ mare sa ne faca la portofel.

      • Reply
        baby jane
        22 mai 2010 at 11:42

        eu nu zic ca n-ai dreptate…doar ca n-ai 😛
        vroiam DOAR sa subliniez ca oricat si-ar dori cineva (eu una nu-mi!) sa mai vada un decembrie 89 – is not gonna happen! nici protestele nici violentele n-o sa rezolve nimic atat timp cat nu se munceste.
        e adevarat, se fura grupa mare la guvern si aici sunt de acord cu datu-n cap, din pacate si mie imi pare ultima solutie. intrebarea mea este ce te faci cu aia mici si multi care fura (e adevarat putin): un kil de faina de la brutarie, cartofi de la gura bolnavilor, hainute de la casele de plasament, conserve de la sinistrati, lemne din padure- ei „fura ca-s saraci, si nu se ajung”… la astia ce le facem nene?
        Si aparatul bugetar supraponderal, unde tre sa mergi la 7 ghisee sa platesti o amenda pe care oricum la anu o regasesti in lista datoriilor ca si neachitata? Cu asta ce facem? 7 oameni care pot fi inlocuiti lejer cu un absolvent de liceu care bate la tastatura cu nustiucate caractere pe minut si un program pe calculator de 3 lei.
        Sunt multe intrebari, retorice din pacate. K.M., suntem in aceiasi barca!
        Jos palaria pt dl. Agigea, care a surprins foarte bine realitatea. Oameni ca el ma fac sa cred ca tara asta mai are o speranta (pe principiul ce naste din pisica…)

        • Reply
          KAKA MIZE
          22 mai 2010 at 13:17

          Terapia georgiana rezolva multe! Acu’ citiva ani, niste nebuni au intrat peste aia in parlament si au bagat fro’ 12 incarcatoare in alesii poporului. Onorabililor li s-a explicat ca li se intelege situatia, adica nu sint ei de vina, ci „ailalalti”, care au furat inaintea lor, greaua mostenire, bla-bla, da’ n-au avut noroc in ziua aia! Azi in Georgia sint sapte ministere, sase taxe si impozite mari si late si se fura cu o fereala enervanta pentru ca inca se caca pa ei de frica sa nu vina altii cu colindu’ pe la guvern sau parlament si sa le zica ceva din Kalashnikoave. O natie mica ce da un exemplu mare!

  • Reply
    ciprikus
    20 mai 2010 at 12:35

    Imaginea perfecta a mitingului ca greva nu a fost , este tanarul acela de vreo 40 de ani care plangea de mama focului . Trebuie sa recunosc cea ce a scris mai de vreo doua zile Vasile Dancu : in tara asta nu avem barbati !!!!

    • Reply
      baby jane
      20 mai 2010 at 13:00

      da. mi-a placut si domnul care zicea cu un calm de invidiat ca „poate ar trebui sa ne taie si noua mai putin…”, domnul care zicea ” ce sa fac, sa ma duc la piata sa iau rosii si ridichii” ce sa mai, intruchiparea crizei.
      mai erau unii care ziceau ca li s-a redus salariul deja cu 50-70% deja, ca de unde sa mai dea 25%. bai baieti, voi de DEMISIE ati auzit?.

      • Reply
        ciprikus
        20 mai 2010 at 20:26

        Mi-am adus aminte inca de ceva. URA celor pe care i-am vazut la incidentele cu Hoara !!!! atata ura pe fetele unor oameni mai rar !!!aia nu era o ura sindicalista care este daca pot sa zic asa o „ura buna”aia era o ura promovata de A3 cu ai ei si de Realitate TV cu ai sai !!!

  • Reply
    dorel
    20 mai 2010 at 12:42

    pai da; iar acum vin si Rusaliile – un foarte intemeiat motiv sa nu muncim – noi astia de la stat; fraerii din privat – la muncaaaa!!!!

    • Reply
      baby jane
      20 mai 2010 at 13:08

      dorele ziua de Rusalii este libera de la Dumnezeu si de la Statul Roman. Daca mogulul tau te pune sa muncesti de Rusalii, exista o lege foarte sexy, Codul Muncii se numeste, care-ti pune la dispozitie o mengina sa-l strangi de ce vrei tu. Ori te plateste dublu, dar numai daca tu accepti sa muncesti de Rusalii ori da cu subsemnatul la ITM. Daca te lasi faultat de patron e numai vina ta sa stii!

      • Reply
        ciprikus
        20 mai 2010 at 20:37

        Ai fost un fraier cand
        De Rusalii , te-am vazut muncind…

      • Reply
        dorel
        21 mai 2010 at 20:07

        mersi, nu stiam ca Sefu Mare da libere; si apoi, ma refeream la, de exemplu, declaratiile lui Dan Sucu (patronul Mobexpert) care spunea ca a vrut sa angajeze si el persoane din sectorul de stat, dar era imposibil sa lucrezi cu ei; pana la urma i-a dat afara.

  • Reply
    John DOE
    20 mai 2010 at 20:21

    Andreea, am legătura: am trecut prin centru. Pe la mine pe unde stau io adică unde locuiesc am domiciliul da’ nu în centru ci mai la margine da’ prin centru am trecut. Şi se exersa pt. o filmare a penguinului pt. mâine. Da’ numa’ că tinereii ăia care se mozoleau sub pretextul că vor să dansează a protest, numai trişti nu păreau, după vreo tăiere de salar. Şi mi se părea tare frumos din partea lor că vor să danseze bine în faţa camerelor mâine. Adică dacă e să fie manifestare spontană de nemulţumire aşa să fie, da’ să o organizăm organizat! Adică haos haos, frate, da’ cum îl vrem noi! Bravos naţiune! Sper să uit până mâine să mă uit la ştirile locale. Deşi chiar îs curios, având în vedere că mâine practic e vichend, câţi dintre tinereii ăia o să revină pi şientru, şi câţi o să se scurgă prin discobaruri. Azi o fost zi de lucru. E de înţeles c-or muncit la manefestaţie. Da’ mâine… păi manifestanţii ăştia să n-are şi ei vichend?! Eeeeeeei, treaba ei de treabă! Da’ noi când ne mai hodinim, tovarăşi?!

  • Reply
    Popa
    20 mai 2010 at 21:25

    Aproape invariabil, un bugetar înseamnă o pierdere. Nu există treabă pe care statul o face pentru care să nu se gasească cinşpe inşi care să o faca mai bine decît toţi bîntuitorii de coridoare după la stat. Armată, poliţie şi justiţie. Atît. Cu restul lasă-ne, statule, că ne descurcăm noi şi fară matale.
    Acestea fiind spuse, cred că nu-i chiar aşa rău în privinţa numărului de bugetari în România. Deci România are 1.400.000, iar guvernul federal al SUA are 2.000.000. Asta ar însemna că România are un număr de bugetari comparabil cu o ţară de doişpe ori mai mare. Dar dacă te uiţi la guvernele de stat şi locale, atunci în SUA totalu bate pe la 25.000.000, carevasăzică România are relativ mai puţini decît SUA. Cu v’o 40%, nu glumă. SUA aia cu Small Government şi fundamentu libertarian… Ciudat. Adică e bine, da’ ciudat.

  • Reply
    Cockwork Orange
    21 mai 2010 at 8:03

    Mi-a plăcut aia cu Codul Muncii baby jane. Hilar!!!

  • Reply
    KAKA MIZE
    22 mai 2010 at 6:58

    Criza asta n-are legatura cu muncitu’ ci cu furatu’. Poti sa muncesti cit 10 Japonii, astia fura mai repede, asa ca solutia e sa impusti hotii intii si dup-aia sa vedem cum e si cu munca. Intit pui dopul si dup-aia umpli cada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *