E ok să-ți placă Blaga, da' să-l și iubești?

Nu am înțeles niciodată pasiunile pe care le stîrnesc politicienii în alegătorii de același sex. Iubirile mărturisite frenetic, public. Adeziunile expansive, mascate doar de un ton cu o nuanță mai reținut decît vulcanul care fierbe în venele pasionalului alegător. Încrederea fraternă pe care votantul o manifestă, plenar, față de membrul de partid, de parcă cei doi ar fi făcut armata împreună și ar fi copiat unul de la altul la teme, în generală. Dar poate că nu am eu sensibilitatea potrivită. Unii o au.
P.S. A propos de acei care au pasiunile de mai sus: cînd despre Videanu se scriu sute de texte în presă (negative, în proporție covîrșitoare), iar de Blaga unul singur bine simțit, iar verdictul e că Blaga e atacat și Videanu nu, nu pot decît să înțeleg că cei care dau verdictul ăsta au intrat în săptămîna chioară.

You May also Like...

FBI
12 noiembrie 2010
Temeți-vă de Victor Ponta, aveți toate motivele. Nu-l mai subestimați
24 octombrie 2013
Ponta a instituit cod roșu penal
30 ianuarie 2014
15 Comments
  • Reply
    Florin
    7 iunie 2010 at 11:57

    Moncher, eu nu inteleg de unde ai tras tu concluzia ca textul cu pricina e o declaratie de amor. Sensul articolului e clar: ce face Blaga sint gainarii fata de ce fac Videanu si Berceanu. Exista prioritati si in vinovatii, nu toate sint egale. Insa desigur ca poti spune ce vrei despre orice. Argumentele n-au nici un rost, ideea e sa fim plastici si ironici. Te-as intreba doar, de cind dateaza ultimul articol negativ la adresa lui Videanu pe hotnews? Sau al lui Kamikaze?
    Apropos, asta imi aminteste de cit de mindru era Buscu in 96, imediat dupa alegeri, pentru ca Academia Catavencu il ataca in draci pe Tap. Ideea era ca asa vede lumea ce independenti sint. Nu conta ca despre jaful PDSR-ului nu mai spuneau nimic, gasiseră tinta buna: Constantinescu. S-a cam vazut unde i-a dus povestea asta.

  • Reply
    Sabin
    7 iunie 2010 at 12:02

    Popularity: 1% – pe blogul domnului.
    QED

  • Reply
    John DOE
    7 iunie 2010 at 12:24

    😀 😀 😀 Of, of, Prise, cum îi tot nimereşti?! Nu vreau să mă bag la perversiunile care rezultă din titlu :P, dar bag şi io o metaforă, poate cine e vizaţi pricepe:
    Când toată haita de maidanezi latră la hoţii pe care toată lumea îi vede că-ţi încarcă hainele de la uscat de pe sârmele din curte, dulăul adevărat îl prinde de nădragi pe hoţul care se strecoară neobservat pe uşa din fundul curţii, cu seiful în braţe. 😉

  • Reply
    Cockwork Orange
    7 iunie 2010 at 12:26

    Şi aceste momenturi vor fi cunoscute ca fiind Începutul sfârşitului războiului de 30 de ani din presa românească, Iliescu împotriva lui Vadim, mogul contra Băsescu, Videanu contra Blaga, Udrea vs. Tolontan….etc….

  • Reply
    Florin
    7 iunie 2010 at 13:15

    1. E despre pozitia lui Videanu fata de RM. Nici o afacere, nimic ilegal.
    2. E despre unul numit de Videanu. Videanu n-are nici o vina ptr ce face ala.
    3. Ce e asta, ca mi-e greu s-o definesc? Haiku de investigatii? Birfa?
    4. E singurul pe bune. Da, mi-a scapat, am uitat de el.
    De hotnews ce stii, ca parca sinteti parteneri. Cind e ultima oara cind au scris despre afacerile lui Videanu?
    Repet insa intrebarea la care nu ai raspuns: de unde reiese iubirea mea pentru Blaga?
    „Consideratiile” ar trebui sa te intereseze macar putin, fie si pentru a nu face exact greselile facute de fostii vostri patroni. Cum ar fi cea de-a fi arogant cu cei care nu sint de aceeasi parere cu tine. Sau de-a face mistouri gratuite, doar de dragul bascaliei. Eu unul astept altceva de la voi.

    • Reply
      prisacariu
      7 iunie 2010 at 13:27

      1. e despre cum un ministru repetă greșelile unui alt ministru (la berceanu mă refer): insistă în a promova un proiect ilegal de la bun început (nu am atîta timp să povestesc cum a pornit afacerea de la roșia montană, dar datele sînt publice);
      2. nu mă face să rîd: videanu, ca ministru, e direct responsabil de ce se întîmplă la transgaz, pentru că ministerul economiei deține consiliul de administrație al transgaz. or, ca un ministru să nu reacționeze la un conflict de interese care-i arde sub scaun este o dovadă clară de complicitate la conflictul de interese;
      3. aici chiar am rîs:)))). e vorba de o informație veridică sută la sută, despre care vei citi mai multe în curînd;
      4. mulțumesc, ești prea generos.
      cu HotNews.ro am fost parteneri pe un proiect, nu răspundem de politica lor editorială în general. presupun, însă, că o căutare pe site-ul lor te poate lămuri.
      și, ca să-ți răspund: iubirea reiese din aia că ești mai degrabă dispus să vezi scenarii și comploturi potrivnice favoritului tău decît să accepți evidența că omul tău ar putea să nu fie așa de imaculat pe cît îți place să crezi.
      și nu am cum să fac aceleași greșeli ca foștii patroni pentru că nu am aceleași interese ca ale lor. e simplu. și nu, nu sînt arogant, îmi argumentez fiecare afirmație, după cum vezi. așa cum nu fac nici miștouri gratuite. spre deosebire de alții, eu răspund și în instanță pentru ce scriu, tocmai pentru că mă refer la fapte, nu la opinii. sper că înțelegi

  • Reply
    Florin
    7 iunie 2010 at 13:46

    in postul tau original „argumentele” suna asa: „Iubirile mărturisite frenetic, public. Adeziunile expansive, mascate doar de un ton cu o nuanță mai reținut decît vulcanul care fierbe în venele pasionalului alegător. Încrederea fraternă pe care votantul o manifestă, plenar, față de membrul de partid, de parcă cei doi ar fi făcut armata împreună și ar fi copiat unul de la altul la teme, în generală. ”
    Nici nu te mai intreb de unde ai scos chestia cu „favoritul tau” ca dam in banda lui Moebius. Bafta si virtute!

    • Reply
      prisacariu
      7 iunie 2010 at 13:58

      nu, argumentul meu era acela că în nici un caz nu se poate spune că despre videanu nu se scrie și despre blaga da, ci dimpotrivă. considerațiile pe care le-ai citat nu făceau decît să descrie o clasă de adulatori, nu neapărat pe tine.
      iar chestiunea cu „favoritul” am scos-o din propria ta afirmație: „Îmi place Blaga”
      p.s. cel mai simplu ar fi să admiți că nu, kamikaze nu are nici un fel de agendă anti-blaga, cum sugerai. se mai înșală omul, se întîmplă, nu e nimic jenant aici

  • Reply
    Florin Cojocariu
    7 iunie 2010 at 14:36

    Ok, m-am inselat: voi nu aveti o agenda pro Videanu (la asta se referea articolul, nu la anti-Blaga in primul rind). Greseala mea nu e insa o chestiune de jena, pentru ca n-ar trebui sa crezi ca asocierea voastra cu hotnews pe ancheta in cauza nu are nici un impact in felul in care sinteti judecati. Uite, ca tot sinteti voi investigatori buni: al cui e de fapt hotnews.ro? Nu credeti ca e bizar ca cel mai important outlet de stiri online sa fie si cea mai netransparenta afacere de presa?

    • Reply
      prisacariu
      7 iunie 2010 at 14:48

      mulțumesc, ești un tip de onoare.
      cît privește asocierea cu HotNews.ro, o să-ți răspund așa: că lumea și-a pus întrebări și ne-a asociat cu Patriciu și cînd Adevărul ne-a luat apărarea în scandalul chioșcurilor Acces Press, că au existat suspiciuni și cînd Antena 3 a preluat unele anchete de la noi, că a apărut și zvonul că am fi ai PDL și multe altele. deci, da, probabil că parteneriatul cu HotNews.ro e interpretabil, dar nu mai mult decît altele.
      admit că nu am cercetat chestiunea acționariatului HotNews.ro. dar nici nu am avut suspiciuni, mi-au părut echilibrați mai tot timpul (atît cît pot fi niște oameni de echilibrați, oameni cu simpatii și antipatii mai mult sau mai puțin personale), rezonabili. tu zici că nu ar fi așa?

  • Reply
    Florin Cojocariu
    7 iunie 2010 at 14:58

    Mi se par si mie echilibrati si rezonabili, in cea mai mare parte. (mai putin aberatia aia stingo-ecologista de TOB sau infantilismul de la Smart Woman. inteleg insa ca au nevoie de bani si fac asta pentru clienti) Ma uimesc insa unele din campaniile si articolele lor care sugereaza o agenda anume. Impresia mea e ca sint implicati in lupta de putere din interiorul PDL, o sa-ti dau exemplele in privat. In orice caz mi se pare jenant sa-si tina actionariatul la secret.

    • Reply
      prisacariu
      7 iunie 2010 at 15:03

      poate că vor să mențină suspansul:)

  • Reply
    I.C.
    8 iunie 2010 at 4:53

    ha ha, nu e niciun secret, investigatorilor.

    • Reply
      prisacariu
      8 iunie 2010 at 10:07

      si mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *