Băieții și fetele de sistem din Justiție

Uitați-vă pe CV-ul Oanei Schmidt Hăineală (mă rog, o cheamă și Andrea – da, cu un singur „e”, nu cu doi, ca să poată merge și în Italia, ca bărbat) – despre care am scris aici – și apoi gîndiți-vă: ce să fi avut așa de special Onuța de a chemat-o, în mai 2007, ministrul Chiuariu (da, penibilul ăla cu idei cretine despre cum se fac legile) să lucreze în Ministerul Justiției? Dar în 2009, ce stea avea în frunte Andrea (cu un singur „e”) de a chemat-o Dan Nica (unul din cei mai sulfuroși și unși cu toate alifiile pesediști), pe atunci vicepremier, să-l consilieze la Guvern? Ei, ce credeți?
Dar despre actualul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, ce răspuns v-ați da dacă v-ați întreba cum a supraviețuit sub multe guvernări la Externe? Sau dacă v-ați întreba cum a ajuns procuror la Parchetul General pe model Ponta, după numai trei ani (nu opt, cum cerea legea!) la cel mai de jos parchet (sursa)?
Dar Kovesi de ce credeți că a ajuns la Bruxelles, pe semnătura lui Ponta, iar acum se întoarce ca șefă de Parchet?
Și ar mai fi niște cazuri, nu multe, poate cît degetele de la mîinile a cinci, hai, șase oameni. Iar degetele astea pot strînge foarte tare, uneori, chiar și de gît. Alteori, închise în căuș, compun un pumn de toată frumusețea. Sau chiar mai mulți. Care, dacă-s bine țintiți, doboară orice le stă în cale.
Azi, la CSM, ați văzut, de fapt, puterea unui astfel de pumn. Iar în rolul fiecărui deget din pumn a stat cîte un băiat sau o fată de sistem: un cazanciuc, o hăineală, o kovesi, o bică, un nițu.
Mii de procurori și judecători din țara asta nu au văzut vreun minister nici măcar pe dinafară, darmite să fie detașați în Executiv să lucreze alături de politicieni. Cîteva zeci de magistrați, însă, infiltrați strategic prin parchete și instanțe, s-au integrat în „sistem”. Cum altfel vă explicați că ajunge ministru al Justiției unul precum Cazanciuc iar șefă la CSM una ca Hăineală, mai preocupată de slujbe în Guvern și studii de securitate decît de anchete penale? Iar cînd le vine vremea, băieții și fetele astea prestează. Pentru „sistem”.

You May also Like...

Dan Diaconescu va merge mîine la Cotroceni ca expert/consilier politic
16 decembrie 2012
Ponta, mai puternic decît Năstase
19 aprilie 2013
Acești debili de la CCR sau cine îl apără pe cîinele drogat al lui Ivanciuc
10 iulie 2010
1 Comment
  • Reply
    Nu vă place Licu? Oanei Andrea Schmidt Hăineală îi place | prisacariu
    11 mai 2013 at 12:41

    […] Ce ați citit? Că în mai 2009, cînd conducea secția de procurori a CSM, Licu i-a permis Oanei Andrea Schmidt Hăineală să lucreze cu vicepremierul PSD Dan Nica (hotărîrea CSM se găsește aici), actual ministru al Comunicațiilor (tot de la PSD, firește) și unul din cei mai dubioși pesediști în viață. Păi, vedeți ce simplu e? E foarte simplu, dragi copii, așa că încetați să mai vedeți idealism și integritate în mișcările Oanei Andrea Schmidt Hăineală: e simplu calcul, e pragmatism, e pe funcții și leuți. E procedură de “sistem”, cum v-am mai zis. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *