De ce am plecat da la SOV. Sau cum stă Bușcu în genunchi

Ce citiți mai jos e o discuție de pe 7 martie, anul curent, între SOV și Doru Bușcu. V-o dau seacă, comentarii mai tîrziu.
„Sorin Ovidiu Vintu il contacteaza pe Doru Buscu, redactor sef Academia Catavencu, discutia referidu-se la jurnalistii care au plecat de la publicatie pentru a lansa Kamikaze:
„S. O. VINTU: -Bun, si Doru, inca o chestiune, tati : sa nu avem discutii : Academia Catavencu a devenit din momentul preluarii mele, eu am lasat-o linistit in pace, sa o las sa-mi calce chiar propriile mele interese, dar in momentul in care a trecut pe finantarea mea, Academia Catavencu este o organizatie patronala. Ea trebuie sa raspunda intereselor patronatului. Intereselor de business ale patronatului. Acest lucru trebuie vorbit cu oamenii. Rabdare! E momentul delicat chiar in acest moment : vreau sa-mi angajez o trupa de copii de 19, 20, 21 de ani, care sa nu aiba niciun fel de prejudecata sau rahat la creier, oameni care inteleg exact ce timpuri strabatem.
D. BUSCU: – Astia se formeaza in ani, Sorin.
S. O. VINTU:: -Da, se formeaza in ani, sunt de acord cu tine, dar eu nu mai concep niciun fel de dizident in Academia Catavencu. Academia Catavencu, ca orice institutie de presa din trustul meu, raspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe fata cu toti oamenii. Cui ii place ramane, cui nu-i place pleaca. S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile.
S. O. VINTU: – Dar stai putin: socul a trecut, de-acuma esti in organizare. Organizeaz-o, te rog frumos, ca pe o institutie patronala. Este totusi un business facut pe banii mei, si nu putini, sunt cateva zeci de milioane de euro.
D. BUSCU: – Institutia patronala o organizeaza patronul. Eu nu mai sunt patron, eu ma ocup de continutul acestei publicatii.
S. O. VINTU: – Tocmai de aceea, ce-ti spun, dragul mei prieten, ea trebuie sa raspunda intereselor patronatului. Punct ! Organizatia trebuie sa fie pregatita sa raspunsa intereselor patronatului. Eu nu cer altceva.
S. O. VINTU: – Iubitul meu, hai sa prezumam ca aceasta coincidenta este un fapt real, acest tip de fapte reale nu trebuie sa se petreaca. Nu mai trebuie sa se petreaca de acum. Ea trebuie sa raspunda intereselor lui Sorin Ovidiu Vintu. Punct ! Intamplarea fericita pentru voi face ca interesele lui Sorin Ovidiu Vintu sunt doar interese de business. Nu mai am alte afaceri in Romania. Singurul meu interes de business in Romania este presa. Deci daca eu spun ca am un interes, inseamna ca trustul acesta de presa are acest interes. Deci orice urma de dizidenta sa stii ca se sanctioneaza cu desfacerea contractului de munca. Are toata lumea libertatea de pe lume: poate pleca cand vrea daca nu-i convine. Noi nu tinem pe nimeni legat cu funia, cu catusele de scaun sau de coltul mesei. Dar nici nu mai concep de-acuma, nu mai concep un alt tip de abordare a acestui trust de presa. In totalitatea lui. Cu Sergiu am vorbit, cand a venit inapoi acuma i-am spus ce tip de organizatie vreau sa produca, si nu in sapte ani, ci in cateva saptamani. Sa discute foarte clar cu oamenii, ca n-am chef sa stau sa negociez cu oamenii mei interesele mele. Ce, am innebunit!
D. BUSCU: Da, inteleg asta, e absolut OK.
S. O. VINTU: – Bai, tati, normal, nu sunt un cretin, nu ma amestec pe chestiile de…dar in interiorul unei strategii editoriale nu mai misca nimeni. Daca decidem, de exemplu, maine suntem tovarasi cu Basescu. Pai de maine toata lumea il las pe Basescu in pace. E ca exemplu. Sau maine agresam, criticam cu supra de masura, institutia f…ut- ului din Romania. Toata lumea incepe sa injure Institutia f…ut-ului din Romania.
S. O. VINTU: – Nu, n-ai inteles : ei sunt agresati in functie de interesele mele. Atat ! Eu asta incerc sa-ti spun. Ca, daca fixam ca strategie ca de maine sustinem actele guvernului, de maine, trustul asta de presa, inclusiv Academia Catavencu, sustine actul de guvernare. Asta incerc sa-ti spun.
D. BUSCU: – Cu conditia ca actul de guvernare sa merite sa fie sustinut. Pentru ca daca…
S. O. VINTU: – Nu, nu m-ai inteles : singura conditie care este aici este decizia lui Vintu. Asta incerc sa-ti explic, Dorulet.
S. O. VINTU:: Iubitul meu amic, da, dar din momentul asta, eu asta incerc, din momentul asta, de pe 7 decembrie, deciziile mele sunt litera de lege. Iti convin, nu-ti convin, ai libertatea sa-ti dai demisia, sa pleci acasa. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariatii mei.
D. BUSCU: Un adevarat patron de presa.
S. O. VINTU: Da, tati, da, e un business patronal. Punct, si cu asta, basta, am incheiat subiectul.
D. BUSCU: Vrei sa te incadrezi in statura de mogul, in definitia de mogul.
S. O. VINTU: Nu, mama, nu, ma, Dorulet ! Dar cum sa lucreze salariatii, carora le dau sa manance, impotriva intereselor mele ? Asta-i noaptea mintii ! Pe banii mei ! Asta este noaptea mintii ! Ei luandu-si o spaga de doi bani sau aranjandu-si vreun post in viitorul guvern. Nu se poate asa ceva. Si daca am fost cu menajamente, cu manusi, cu aia, cu aia, de-acuma nu mai sunt, de-acuma e pe fata totul. Si asa e normal in toata lumea asta. Ce, am fost eu putin legat la ochi, dar lucrurile s-au terminat. Deci construieste organizatia in acest sens, batrane !Nu mai exista de-acuma cand discutam: Domnule. Vasile Ionescu este atacat la noi. Pai din momentul ala, Vasile Ionescu s-a terminat cu el ! El nu mai exista in paginile Academiei Catavencu.
S. O. VINTU: Ma, nu ne…, dar nu sunt un cretin, nu sunt tampit la cap, stiu regulile acestui joc, slava Domnului! Nu ma apuc acuma sa…. Eu nu sunt Mihai Iacob sa pornesc… sa incep sa-mi f…t dusmanii. Ce, am innebunit?! Ceea ce iti spun eu tie, batrane, este faptul ca aceasta autorizatie trebuie, de la tine, Academia Catavencu, care este singura expresie in print pe care am pastrat-o, trebuie sa inteleaga ca este acolo pentru doua lucruri: sa raspunda intereselor cetatenilor si in primul rand interesele patronatului. Pentru ca, daca patronatul are castig, au si ei servicii castig. Daca patronatul nu are castig, isi ia o spaga marunta astazi si maine raman fara paine. Oamenii trebuie sa stie ca ei sunt acolo angajati la patron. Ca au sansa sa fie angajati la un patron luminat, asta e bafta lor, daca nu o inteleg nici pe asta, da-i dracului! Scuza-mi lipsa de modestie.
D. BUSCU: Nu, am remarcat-o pe asta cu patronul minunat din urma cu cativa ani. E stiuta, a facut turul organizatiei asta. E ok, adica e…
S. O. VINTU: Doruletu’, e in firescul lor povestea asta, dar nu mai vreau de acuma sa-mi spui ca nu ai putut sa strunesti organizatia, ca nu stii cine ce a zis, ca nu ai putut sa-l tii pe ala sa nu faca scandal. Ma doare in p…a, il dai afara. In momentul in care unul isi permite sa incalce strategia grupului de presa Realitatea Catavencu, ala pleaca acasa fara niciun fel de alta dispensa, de interventii, de rugaminti, de stai, domnule, ca se potoleste… mi se rupe p…a! Aia cand isi lanseaza ziarul?
D. BUSCU: Acuma ies cu el.
S. O. VINTU: Vezi tu, la astia 14 care au plecat, trebuia sa le atasezi si un om de incredere al nostru, sa fim si noi inauntru, acolo.
D. BUSCU: Este, dar este si unul de-al lor aici, il stiu.
S. O. VINTU: Da.
D. BUSCU: Mie imi displac chestiile astea.
S. O. VINTU: Dupa cum ai vazut, nu trebuie sa-ti displaca, trebuie sa fii foarte atent la chestiile astea.
D. BUSCU: Da, eu sunt alt gen. Le-am interceptat si corespondenta, printr-o greseala pe care au facut-o ei, am pus mana pe corespondenta lor pe mail, adica nu a sapat cineva in mod special, dar… si am vazut ca povestea era discutata de 7-8 luni, adica era ha, ha, era o chestie pusa bine la punct. Dar in fine, nu vreau sa mai aud de ei si nici nu vreau sa mai am de-a face cu ei. Desi sunt vreo 2-3 acolo care au fost luati cu forta, stii, dintr-un entuziasm din asta, baietesc, la bere si de solidaritate soldateasca.
S. O. VINTU: Aia nu mai au ce cauta inapoi, indiferent de situatie”.
(sursa: HotNews)
P.S. Mi se pare mie sau SOV confirmă ce ziceam eu aici?
P.P.S. Ce ați citit mai sus explică de ce eram, pentru SOV, „discutabil”.

You May also Like...

De ce nu ar trebui ca Ioana Tăriceanu să ceară prea mult la partaj
20 august 2011
Victor Ponta, cel mai ratat om politic de după '89
19 iulie 2012
Spre harem
20 iunie 2010
26 Comments
  • Reply
    ionescu
    18 octombrie 2010 at 14:36

    fix acuma citeam si eu pasajele alea si mi-am dzis: sa vezi ce jubileaza prisacariu

  • Reply
    postacu scelerat
    18 octombrie 2010 at 14:43

    bre prisacariule, tu esti bre omu lu vintu?

    • Reply
      prisacariu
      18 octombrie 2010 at 14:44

      nu e evident?

      • Reply
        ionescu
        18 octombrie 2010 at 14:46

        da omu vostru acolo? numa i t morar poate fi

        • Reply
          prisacariu
          18 octombrie 2010 at 14:47

          nu mai e omul nostru acolo, acum e omul nostru la marsilia:D

      • Reply
        postacu scelerat
        18 octombrie 2010 at 14:49

        pai doar tu poti sa fi, cucui nu are stofa de spion. poate bortea. bortea trece mereu neobservat, el e low profile asa.

  • Reply
    aka
    18 octombrie 2010 at 14:53

    Retrag ce-am zis despre mantzy, nu de alta dar ar fi si pacat sa fie el ca scrie bine (si ca e oltean ca mine).
    Ma gandesc ca acum o sa trebuiasca sa va intalniti la granita sa faceti schimb de spioni.

  • Reply
    bella
    18 octombrie 2010 at 15:01

    ca sa vezi!! tocmai citeam acest pasaj in alta parte si zic hai sa-ti dau un semn,dar ai fost pe faza! totusi cine e spionul ? sper ca nu tu!

    • Reply
      prisacariu
      18 octombrie 2010 at 15:06

      păi, să ne gîndim… să analizăm…

  • Reply
    John DOE
    18 octombrie 2010 at 15:25

    Prissăcariule, să trecem! 😀 😀 😀

    • Reply
      prisacariu
      18 octombrie 2010 at 15:31

      :))))) foarte bun, ca de obicei

  • Reply
    poweraxxel
    18 octombrie 2010 at 15:25

    “Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare căcat!“

  • Reply
    poweraxxel
    18 octombrie 2010 at 15:26

    Un singur lucru ma pune pe ganduri. Daca acum este “dictatura” asa cum sustine opozitia, ma intreb cate lucruri am fi aflat daca Geoana iesea presedinte! Voi ce credeti?
    Iar celor care considera ca ceilalti sut mai buni decat actualii, eu le spun doar atat: mai bine niste hoti prosti decat unii smecheri …

  • Reply
    KAKA MIZE
    18 octombrie 2010 at 15:47

    Bagabontu’ are dreptate: pe banii lui face ce vrea. In toata lumea e asa. Ca sa fii independent, ori te finanteaza o fundatie solida si serioasa, ori faci afacerea cu ai tai si tii cu dintii la libertatea de a fute-n gura jigodiile. Daca esti ok, lumea te cumpara si te scoti, altminteri patesti cacatavencu care mai are nitel si ajunge hirtie de impachetat. E rau ca lumea-i timpita si mai pune botu’, dar din clipa in care un jmeker d-asta cu bani ia un trust media, toata productia trustului devine un rahat de doi bani. Pai, SOV chiar crede ca lumea-i complet idioata sa se mai uite-n gura Realitatea-Catavencu dupa ce el bagat banu’ acolo?! Sau poate e, pizda ma-sii de natie de dobitoci care sintem…

    • Reply
      filadel
      18 octombrie 2010 at 23:27

      Pe banii lui. Nu pe aia furati.

      • Reply
        KAKA MIZE
        19 octombrie 2010 at 9:53

        Astia de guvern/presedintie/parlament nu se sparg in masini, telefoane, chirii, excursii cu avionu’, circiumi si hoteluri tot pe bani furati? Aaa, am uitat, la ei furaciunea se cheama „taxe si impozite”.

  • Reply
    baby jane
    18 octombrie 2010 at 15:57

    FOARTE TARE! stiu ca e o premiera, dar i’m speechless 😀

  • Reply
    ilie
    18 octombrie 2010 at 16:25

    nu va mai citesc daca nu-l dati in git pe tradator, sa fie clar…

  • Reply
    misu
    18 octombrie 2010 at 16:57

    Trebuie sa-l intelegeti si pe Buscu. A baut apa cu cianura.

  • Reply
    Green is the new red
    18 octombrie 2010 at 19:42

    @Misu. A baut apa dupa Homer, de acolo i se trage.
    Goace a facut si el o gluma buna, dar n-o vad pe aici, asa ca il citez: Faceti o intalnire la check point charlie sa faceti schimb de tradatori :))

    • Reply
      prisacariu
      18 octombrie 2010 at 19:47

      gluma asta a dat-o aka, vezi mai sus

      • Reply
        Green is the new red
        19 octombrie 2010 at 0:55

        Scuze, am citit pe sarite. Oricum, Goace a gandit-o primul.

  • Reply
    AntiGelu
    18 octombrie 2010 at 19:43

    „trecand peste” continut si jocul de-a vacanta lansat de Vantu si Buscu la finalul fragmentului, ar fi interesant de inteles ce se urmareste cu valul asta doi sau trei de „inregistrari”. Acu ceva vreme au fost vestitele stenograme, apoi au aparut inregistrarile.
    E ceva gen „ba p-a ma-tii”? „voi excitati sindicatele pe holuri si strazi, noi v-o tragem la distributie si presari”? Mi se pare mie sau nea Felix si imperiul miauna mai slab si mai fara spume de la o vreme? Sa isi piarda tonomatele de la intact (sau cum ii spune la trust) obectul muncii? Vezi Badea care isi chinuie mai nou anorexica prin diverse clipuri de fintess (sa fim seriosi)…ar veni vremea sa ia el o pauza si deci aia isi cauta nisa? Ca ar fi nashpa ca la 3o si ceva de ani sa se mute inapoi la parintii de la care de abia a plecat. Plus, ca cine ii mai cumpara ciorapei albastri de care e atit de mandru?

  • Reply
    AntiGelu
    19 octombrie 2010 at 12:17

    So, avea cumva dreptate marinelu’ cand o tot dadea cu „tonomatele din presa”

  • Reply
    morris
    19 octombrie 2010 at 13:24

    Astept stenograma intre SOV si Voiculescu. Aia o sa fie tare. In poeziile lui Tanase, se ascund mesaje de contraspionaj; adica trimite spionului lor de acolo, cum sa-i saboteze. Stie Ulieru, ala barbos si cu moaca de KGB-ist. Prise l-a studiat ieri la 6 vine presa.

  • Reply
    Brişkanu's Blog » Adio Catavencu
    19 octombrie 2010 at 15:59

    […] care, totusi, mi s-a parut neschimbat la Academie, chiar si dupa ruptura. Mi s-au parut evazive raspunsurile lui Prisacariu, mi-era clar ca trebuie sa arunce cu rahat in AC, pentru a avea succes cu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *