Sînt celebru: mă caută proștii pe Goagăl

Sînt puțin surprins că prostul la care mă refer azi nu știe cu goagălul mai mult decît știu Vanghelie sau nea Traian, de exemplu (cel din urmă e promotorul modelului de învățămînt susținut de chelneri și tinichigii), îl credeam ceva mai rafinat. Dar nu, m-am înșelat. Ultima oară cînd a folosit goagălul, prostul a tastat numele meu. După ce apăsat, furibund, ENTER, o nouă lume i s-a deschis în față. Și a aflat, astfel, că m-am născut. Asta cred că l-a năucit. După ce și-a revenit, cu un pet de bere de cinci litri adăpostit la umbra unor damigene de boască, a mers mai departe. A doua informație care i-a zdruncinat existența a fost că m-am născut la Pașcani. Asta a fost cît pe ce să-l doboare, nu a mai fost în stare nici să-și toarne bere în recipientul lui favorit de plastic în care fusese odată iaurt și, mai apoi, mîncare pentru pisici. Așa că a băut direct din petul burduhănos, împroșcînd cu spumă tastatura. A rîgîit prelung, apoi și-a încleiat degetele pe claviatura trăsnind a sucuri gastrice și și-a spus: „Acum e momentul, acum!”. Și s-a pus pe scris. În intervalul scurt pe care-l mai avea la dispoziție pînă să spargă masa cu capul din ce în ce mai greu, a produs un text pe blog. A strecurat, la cîteva fraze, cîte un orășel vecin cu Pașcaniul (pe ăsta deja îl pusese în titlu), ca argumente irefutabile pentru nimicnicia mea. A revenit, din cînd în cînd, la goagăl, de unde a aflat că, prin liceu și puțin după, am colaborat la o gazetă locală (Orizont) și am fost redactor-șef la un lunar (Acces). A juisat colosal, bălind pe singurul maiou curat (cel cu care mergea de obicei la bibliotecă să consulte cataloage de blazoane și heraldică, singurul lucru care-l mai scotea din depresie după ce nu mai primea bere nici pe datorie la colțul din chioșc), apoi a tranșat problema: mi-am ascuns trecutul! Nu am menționat în CV că am scris pentru publicațiile invocate! Ahaaaa, deci mi-e jenă, mi-e rușine! Sînt un prefăcut și un impostor!
Nu pot să nu-i dau dreptate! Trec, totuși, peste fantezia prostului care își închipuie că ar fi vreodată în situația să aibă acces la CV-ul meu și repet: da, are dreptate! Mi-am ascuns trecutul rușinos. Dar fac completările de rigoare acum, cuprins de remușcări:
– prin școala primară, mi-a fost publicat un text despre copii și reguli de circulație, premiat la un concurs care nu mai știu cum se chema; vă implor să mă iertați, dar nu-mi mai aduc aminte numele publicației (totuși, îi cumpăr o săniuță la șip prostului dacă face cercetări și află);
– în gimnaziu și liceu am fost colaborator al revistei școlare Zenit, unde publicam versuri și traduceri;
– tot în liceu am dat niște interviuri pentru TVR Iași (da, prostule, au venit oamenii ăia cu o cameră de luat vederi pînă la Pașcani, dacă vrei amănunte, cred că era prin clasa a IX-a; dar nu mai țin minte pentru ce emisiune);
– în facultate (Filosofie la Iași), am scris pentru revista Contrast (sper că ăsta e numele); îmi amintesc de un singur text care se referea la „kairos” (search it on google, you stupid! but try „kai(e)ros”, then press ENTER);
– tot în facultate (prin 2000, cred), am inventat revista lunară Acces; a trăit cam cinci numere, apoi nu m-am mai ocupat eu de ea; conținea interviuri cu scriitori, critici literari, artiști plastici, profi de pe la Filosofie;
– după 2005 am colaborat cu Financial Times, Deutsche Welle, ARD, TSR, diverse organizații internaționale de jurnalism (search it on google, you stupid!).
Prostule, ce ai citit mai sus e în afara CV-ului meu, ăla pe care l-ai cules tu de pe goagăl. Îți promit că, din cînd în cînd, o să încerc să-mi amintesc dacă nu am ratat ceva. Dacă da, o să fac completări. De toate cele de mai sus mă rușinez și admit că, în meschinăria mea, n-am avut chef să rămîn la Pașcani doar ca să te bășești tu fericit că nu ești nevoit să mă cauți pe goagăl.
P.S. Prostia, dragă prostule, te-ar fi înnobilat dacă te-ai fi rezumat la ea. Dar tu ești genul ăla de mîncător de căcat care mai și regurgitează, apoi înghite din nou. După cum îți spuneam acum o vreme.
P.P.S. Am scris un text și în Dilemateca, acum mi-am amintit. Rămîne cum am stabilit.

You May also Like...

Primele imagini cu spionul lui SOV în redacția Kamikaze!
21 octombrie 2010
Omul de afaceri Relu Fenechiu, sufocat de datorii şi executat de Fisc
17 iulie 2013
În atenția judecătorilor care îl întreabă azi pe Năstase despre mătușa Tamara
3 septembrie 2012
9 Comments
  • Reply
    zulu
    12 noiembrie 2010 at 15:17

    bravo domnu’ PAH/PIH(apropos, cine e asta?), daca n-aveati blog si nici goagal nici io nu mai aflam ca moldoveni(de-ai mei, de-ai lui fane babanu, de-ai turcilor si de-ai altor natii cotropitoare) isi fac veacul/cincinalul (si) pe la kamikaze.
    tare aia cu rusinea de propriul trecut, bine ca m-am luminat, o sa-mi trec si io instalatia aia cu pompe la cv(facuta in timpul facultatii). deh, cel putin in cazul meu lb romana chiar da libertate la sensuri duble cand vine vorba de teava si pompe:))

  • Reply
    baby jane
    12 noiembrie 2010 at 16:16

    hai ca i-ai facut trafic penibilului astuia fara umor care se ascunde in spatele unui nume aparent nobil /…/.
    l-am citit si eu si sincer prise da-l **** noastra! un frustrat care are 2 atuuri: ca e bucurestean si ca a co-scris 2 texte ultramegapenibile.
    E atat de cretinoid incat nu intelege ca TU personal faci investigatii si nu texte de umor, de asta se ocupa altii. E ca si cum i-ai spune ca e un securist redus pentru ca lucreaza cu invanciuc ala.
    nu-ti mai bate capul, de fapt se urzica ca le dati rusine saptamana de saptamana fara spate si cu mult mai putin bani decat toaca ei pe salarii nesimtite.
    /…/

    • Reply
      prisacariu
      12 noiembrie 2010 at 19:54

      mi-am permis să mai domolesc din entuziasmul tău și am scos unele pasaje, ca să fim civilizați:D

  • Reply
    un moldovean
    12 noiembrie 2010 at 17:07

    asa sa fie cataline, da’ de ciordeala nu zici nimic? ca, din cate vad io, ati cam furat ideea de la catavenci 😉
    PS: sau tie ti-a venit intai ideea, da’ catavencu s-a intors in timp si a facut doua materiale de genul asta ca sa te faca de ras?

    • Reply
      prisacariu
      12 noiembrie 2010 at 19:52

      deci:
      1. kamikaze nu e implicat în povestea asta, prostul se referă la un post de pe blogul meu;
      2. din link-urile puse de el, pe blogul lui, înțeleg că se referă la două articole de pe catavencu.ro; de care habar n-aveam, că nu mă interesează catavencu.ro;
      3. ideea de a scrie un livetext pe reacțiile televiziunilor în cazul păunescu nu are nici o legătură cu ce a făcut catavencu.ro, a apărut dintr-o discuție pe care o aveam cu un prieten (dan t.), căruia îi și mulțumesc la finalul textului;
      4. pînă la urmă, ce reclamă prostul? că i-am furat ce idee? aceea de a comenta un eveniment? e ridicol. mîine-poimîine o să spună că orice om căruia îi trece prin cap să scrie un roman a furat ideea de la alții care au scris un roman înaintea lui;
      5. un om trebuie să fie foarte prost dacă-și închipuie că, în cazul în care aș vrea să mă inspir, aș face-o din catavencu.ro, mai ales în situația asta.

  • Reply
    bella
    12 noiembrie 2010 at 17:55

    am inteles cine e „prostul”,dar zi dom’le unde a scris!!
    ps-sau trebuie sa cumpar ac ?!

  • Reply
    Putzulick De Mahmurin
    12 noiembrie 2010 at 21:34

    Acest PAH nu e doar prost, frustrat, alcoolic si exmatriculat de la scoala. Mai e si gerontofil. Vinator de doamne in pragul virstei de pensionare cu locuinta. Ca altfel boul doarme in santuri /…/. Un ratat care crede ca daca s-a semnat acum 1000 de ani in ziare il mai stie cineva. Singura istorie in care e loc de el e istoria bodegilor tulcene pentru esuati in viata. Hai sictir ba /…/! Ultima data cind ai facut o gluma a fost cind te-ai nascut.

    • Reply
      prisacariu
      13 noiembrie 2010 at 1:10

      băi, nene, cîtă răutate, țțțțțț!

  • Reply
    yeah I know
    12 noiembrie 2010 at 23:57

    „P, pe cine ataci tu aici? Iertata-mi fie nepatrunzimea… ”
    Asa voiam sa incep…
    da’m-au ajutat mult antecomentatorii. Deci, ce vrea asta(scuze,n-am diacritice, e demonstrativu’ masculin,cu caciula,evident!)? Cine e cel care-a-iesit-inainte-sa-fii-intrat-tu-si-pe-urma-invers? Si de ce nu ne-ai spus ca Prisacariu e doar un „pseudonim jucaus”?
    Of, iisuse, si io care venisem sa vad ce mai face bietu’ paunescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *