Gabriel Oprea ne minte ca Ponta: cică nu vrea modificarea Codului Penal, dar cere asta în Parlament

Probabil că părem foarte proști. În orice caz, e cert că sîntem luați de proști. Campionul absolut la a ne lua de proști e Ponta. Dar interesul național, care se confundă cu Gabriel Oprea, vine puternic din urmă. Una din cele mai absurde declarații ale lui Oprea este că iese de la guvernare dacă PSD are de gînd să modifice Codul Penal „pe furiș” (sursa).

Nici nu știu ce să înjur mai întîi: minciuna sau ipocrizia?
Cum minte Oprea? Grosolan, atunci cînd sugerează că PSD poate modifica „pe furiș” orice lege, fie aceasta și Codul Penal. Păi, interesule național, pînă și matale trebuie să știi că orice modificare legislativă trece prin comisiile de specialitate, în funcție de obiectul legii. Iar orice modificare a Codului Penal, înainte să ajungă în plen, la vot, trece prin Comisia Juridică (prin ambele comisii juridice: și a Senatului, și a Camerei Deputaților). În care comisie UNPR are membri, deci nu se poate nimic „pe furiș” decît dacă membrii UNPR decid toți, la unison, să se îmbolnăvească. Dar matale, interesule național, preferi să ne iei de idioți și să ne povestești scenete posibile din programa de studiu a școlilor ajutătoare.
Dar minciuna e și mai groasă: UNPR nu numai că știe cînd și dacă vrea PSD să modifice Codul Penal, dar chiar UNPR are de gînd să modifice Codul Penal. Fie și printr-un parlamentar cum e Haralambie Vochițoiu (sursa). Da’ poate Vochițoiu o fi uitat să-i zică și interesului național și săracu’ Oprea nu știe.
Dar mai e: vă amintiți cum senatorii au decis că arestul nu se mai poate decide doar pe baza „suspiciunilor rezonabile”, ci e nevoie de „indicii temeinice”? E vorba de acest proiect de lege, articolul 202. Ei bine, modificarea articolului 202 din Codul de Procedură Penală a fost decisă în Comisia Juridică a Senatului, din care face parte și Florina-Ruxandra Jipa, membră UNPR, cea care-l dădea pe Șova cu mir ca să nu fie Senatul de acord cu cererea de arestare în cazul lui. A fost de acord Jipa cu această modificare? Nu știm, Comisia Juridică nu a făcut public votul. Dar, oricum a votat în Comisie, Jipa știa de modificarea asta a Codului de Procedură Penală. Se întîmpla acum peste o lună, pe 11 mai. Și interesul național al lui Gabriel Oprea a tăcut atunci ca porcul în păpușoi, nu avea o problemă cu atacul la statul de drept.
Și, tot pe 11 mai, în plenul Senatului, s-a și votat „pentru” arestarea pe bază de „indicii temeinice”. Cum or fi votat senatorii UNPR, deci și Gabriel Oprea, care e senator? Ce să vezi, nu știm! De ce nu știm: pentru că votul a fost secret (sursa). Poate că Oprea nici nu a fost în acea zi de 11 mai în plen, să voteze. Dar asta nu înseamnă că nu putea să urle ca din gură de șarpe că PSD agresează statul de drept. Dar nu a făcut-o.
Și, atunci, ce vrea interesul național acum de la noi? În primul rînd, să facă mișto de noi luîndu-ne de proști amnezici. În al doilea rînd, să se dea apărătorii Justiției, deși ei o violează pe unde o prind. Iar în al treilea rînd vor să ne ia din nou de proști cînd mint de nici măcar ei nu se cred pe ei.
gabriel oprea
 

You May also Like...

Ultimul atac dur al lui SRS la Ponta și PSD, azi la "Butonul de panică"
16 mai 2013
Uitați-vă la Răzvan Dumitrescu, face toți banii! Adică 17.000 euro pe lună
27 martie 2010
Felix, un securist votat de poporul democrat și liber
26 mai 2013
5 Comments
  • Reply
    lmihai
    15 iunie 2015 at 8:07

    Acest analfabet functional a ajuns sa ne faca noua legea!
    Bine ati remarcat, ne minte cum respira, a uitat de :”marele:”nicolicea care are o singura „grija „- „aplicarea”corecta a Constitutiei!
    Niste gunoaie imbuibate peste noapte- „marii nostri oameni de stta”!
    D-le Prisacariu ati ramas f.putini cei cu opinii ancorate in realitate, pacat!

  • Reply
    Oprea Gabriel si Ponta Victor Viorel interpreteaza scena „Good cop, bad cop” pe tema Justitiei | Politica ta
    15 iunie 2015 at 8:47

    […] ? Pe amicul NIRO l-a mai vizitat vreun membru  UNPR  de curand ? Si fiindca veni vorba, cand oamenii UNPR din Parlament voteaza cu ambele maini magariile PSD anti-justitie, esti orb sau ne iei drept idioti […]

  • Reply
    Gabriel Oprea ne minte ca Ponta: cică nu vrea modificarea Codului Penal, dar cere asta în Parlament - Pe Bloguri
    15 iunie 2015 at 9:58

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    15 iunie 2015 at 10:50

    ,INTERESUL NATIONAL,CRISTOIU SI GAMALIA PONTA’
    Ca vrea sa ne ia de prosti IZMANARUL OPREA nu incape indoiala,pt ca asa zisul lui partid in realitate este O FOSA SEPTICA IN CARE SE DEVERSEAZA TOATE DEJECTIILE POLITICII ROMANESTI,si cu toate astea,ceva pare a ne scapa si cineva a apasat butonul de ,PANICA’ a lui OPREA,pt ca ce interes ar fi avut el,ALT MUT AL POLITICII ROMANESTI sa iasa public si sa transmita tot felul de semnale???????
    E clar ca in adincuri in undergraund se dau lupte crincene,o fi oare adevarat ce se vehiculeaza ca PONTA A VRUT OUG PRIN CARE FACEA PRAF d.n.a????????
    Dar si mai interesantI mi se par ,SLUJITORII FIDELI LUPTEI DE CLASA.CUM AR FI NEASTIMPARATUL SI AGITATUL ION CRISTOIU,care lasa impresia ca a dormit intr-un roi de ,MUSTE TETE……..
    Omul iti lasa impresia ca in citeva luni mergem la urne si va trebui sa alegem intre PONTA SI IOHANNIS.
    Ce interese are batrinul gagestean in a-i apara pe infractorii pesedisti si de ce tine neaparat ca aceast mix care este PSD,intre fostele servicii comunist-kaghebiste si esalonul doi si trei al PCR,sa spurabietuiasa continunind sa saraceasca tara,dar mai ales pe romani.
    De unde deriva si o alta intrebare:
    cind un personaj public,cu oaresce notorietate tine mortis si lupta pt a TINE LA PUTERE NISTE TRADATORI DE NEAM SI TARA,SE POATE SPUNE CA SI EL ESTE UN TRADATOR DE NEAM SI TARA????????
    Gagesteanul vrea pt PONTA SI PSD,UN TRATAMENT POLITIC DE CEA MAI PURA ESENTA DEMOCRATICA,desi ei pesedeii intr-un dispret total fata de democratie,pe care o calca in picioare si fac ceva pe ea,au ajuns la putere prin cele mai josnice si antidemocratice metode,iata de ce spunferm:
    INSPIRINDU-ME DIN W. CHURCHIL,VOI SPUNE ASA,CIND LUPTI IMPOTRIVA FASCISTILOR SI A COMUNISTILOR TREBUIE SA II BATI CU ARMELE LOR,SI DACA TREBUIE SA AGATI IN CUIER PT UN TIMP DEMOCRATIA SI NU PALARIA,FA-O REPEDE SI CU FOLOS,DISTRUGEI SI LUMEA VA FI UN PIC MAI FERICITA…………
    Despre gamalia PONTA, ALTA DATA…………

  • Reply
    moshu49
    17 iunie 2015 at 6:16

    în ce hal batjocură am ajuns de la „El Însuşi” la „El Comandante”…
    observ peste tot o fezandare grabnică şi parşivă a generalului izmană şi confiscarea interesului naţional de către această mafie cu vipuşcă 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *