Baconschi a urcat milităria proastă-n pod

Cunoscut ca un tip mobilat la mansardă, unde deține și o bibliotecă serioasă pe care încă nu s-a pus praful, Teodor Baconschi s-a schimbat de cînd a devenit ministru de Externe al României. Contrar expresiei neaoșe referitoare la atitudinea cazonă față cu viața, Baconschi nu a dat milităria jos din pod/mansardă, ci a urcat-o acolo. A luat-o de pe jos, unde stau bocancii și periuțele de dinți cu care se spălau budele de către pifani la ordinele unor superiori oligofreni, a cărat-o cu el o vreme (de și-a făcut de căcat sacourile alea elegante de diplomat) și, recent, i-a dat un brînci pînă a cocoțat-o taman în buza podului. Apoi a îndesat-o toată, gîfîind și bălind, cu gîndul la Nuți. Firește, pentru asta, a trebuit să scape de mobila de la mansardă și, mai ales, de cărțile de acolo. Tot procesul ăsta de demenajare și reamenajare ulterioară explică de ce, zilele astea, ditamai ministrul de Externe, rafinatul Baconschi, s-a apucat să răcnească la Europa, ca un caporal isteric și suficient, că o pune să facă trenulețul pe continent cu valiza Croației.
P.S. Eu v-am zis de anul trecut de prin octombrie că ministrul nostru de trebi externe a devenit cam belicos și are o relație cam prea afișat strînsă cu mămuca țărișoară.

You May also Like...

Mesajul comun al lui Ponta, Crin, Blaga pentru UDMR: vi l-am salvat pe penalul Borbely, ne sînteți datori!
25 mai 2013
Niște jurnaliști morți, cu ochii vii, ce scînteie-n afară
18 mai 2011
Ministrul Predoiu, urmărit prin Interpol
6 ianuarie 2011
13 Comments
  • Reply
    Riddick
    4 ianuarie 2011 at 2:11

    Ei, ce să-i faci, unor jigodii de teapa ta le pute tot ce-i românesc.

    • Reply
      prisacariu
      4 ianuarie 2011 at 2:23

      da’ cîtă promptitudine, măi, Riddickol

    • Reply
      KAKA MIZE
      4 ianuarie 2011 at 9:20

      Nea Ride dick, pa romanu’ asta il chema Baconski cind eram sub rusi, acu’ il cheama Baconschi, ca-i rumin. Daca linge-pizda asta, care e mai sluga ca Emil Bobu la dat limbi , e intruchiparea spiritului romanesc, atunci tara asta are probleme mari. Chestie de care s-au prins si retardatii aia de francezi, nemti, olandezi si alte putori capitaliste care construiau catedrale de 100 m inaltime pe vremea cind poporu’ Rrrroman clocea in bordeie si fugea cu vaca si ceaunu’ in munti cind il luau migratorii la pula. Noroc ca venim acu’ peste ei si o sa-i cucerim cu perinita, tuica, sarmale si costumu’ popular, ca s’tem romani de mii de ani, bem, jucam si sintem ospitalieri, nu ca ei, nijte bulangii egoisti care nu ne lasa sa ne cacam prin parcuri si sa dam in cap la fraierii care umbla cu bani la ei si isi lasa masina parcata in strada.

  • Reply
    loki
    4 ianuarie 2011 at 8:36

    poate nu stiai dar baconschi asta e un securist acoperit ( de prostie)!

  • Reply
    bella
    4 ianuarie 2011 at 8:45

    croatia ar fi meritat sa intre in ue inaintea noastra,dar daca interesele o cer de ce sa nu mergem si noi la un piculet de santaj? asa pt. binele tarii!

  • Reply
    John DOE
    4 ianuarie 2011 at 10:16

    Tipic mioritic-ciobănească şi coana Oiropa asta. Bălăcăreli şi spume la gură prin presă. Fiecare corcitură latră de după gardul său de magazie dărăpănată de zici că rupe tot. Dar când se întâlnesc pe maidan se miros şi se ling unii pe alţii la fund de parcă n-au mai mâncat rahat de-un an de zile. Şi din când în când se mai şi asociază două-trei potăi să mai muşte de fund pe alta ca să apuce mai mult la blidul cu lături, data viitoare. P-ormă merg toţi şi mârâie superior la jigodiile din benzinăria de peste drum, cărora li se beşe de ei. Aş mai putea continua cu fabulaţiile, dar îmi simt deja gura cum se împuţeşte numai scriind. Politicienii de astăzi = javre ordinare.

  • Reply
    istvan
    4 ianuarie 2011 at 10:41

    s-au pus spate-n spate,unul spre lac,celalalt spre ieșire.
    sa mai indraznesca vreunul,’tui in gura…

  • Reply
    AntiGelu
    4 ianuarie 2011 at 12:37

    Bakonski asta nu e ala de facea turism sexual pe la ambasade? Io cred ca in mansarda aia a lui cu carti o sectiune destul de mare e aia cu beletristica sexuala, gen Sandra Brown sau Danielle Steele, Kamasutra si mare lucru daca Mr. Embassyfurnicator sa nu aiba afinitati cu misu ala din Suedia, de e lasat in pace mai ceva ca oamenii lui nush de prin lume.
    Cat despre Franta si Germania si latratul asta printre dinti…hai sa fim seriosi: Franta colcaie de magrebieni ce mai nou strang intr-un cerc complet Parisul, nu se integreaza mai deloc si sint atit de gingasi si pacifisti ca politia evita cu incantare sa intre in anumite cartiere sau chiar orasele.
    Germania? Asta in maxim 10-15 ani o sa fie sub stapanirea completa a turcilor, asta daca pina atunci nu e stoarsa de bani de ajutoarele pt „refugiati” sau de programele sociale cu abia tinute sub control de catre dreapta. O avanpremiera este disponibila spre vizionare in fiecare zi, in Berlin…mai ales cartierul „Neukölln”.
    Cu alte cuvinte, toata aceasta latratura e un pic ipocrita, donsoarele Franta si Germania dorind sa sufle mai nou si in iaurt dupa ce s-au fript si se frig la ele acasa.
    Ciudat cum si in „politica/economie” au facut la fel, Grecia intrand in EU desi la finantele si performantele bugetare nu ar fi intrat nici in uniune cu Coreea de Nord. Iar pe noi si bulgari ne-au plimbat de la Ana la Caiafa.

  • Reply
    postacu scelerat
    4 ianuarie 2011 at 12:41

    prisacariule lasa ba prostiile. uite aici stire:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/omul-de-afaceri-catalin-chelu-trimis-in-judecata-915710.html
    a racit si chelu la pasarica.

  • Reply
    Green is the new red
    4 ianuarie 2011 at 15:42

    Prisacariu, nu e chiar asa. Oricate bule o fi facut Baconshi in cada aia, are dreptate injurand nu UE ci doar 2 ministri de interne din UE, care leaga fortat si fara niciun temei legal MVC de Schengen.
    Polonezii au dus, de cand au aderat, o politica intransingenta si au avut numai de castigat: sefia AFET + sefia PE.
    Ce naiba, uita-te si tu cine il injura: A3, RTV, ciuvicii, melescanii, ciutacii si nahoii din presa. Plus Riddick, dar el e cu Blaga, are alte cauze de sustinut :))

    • Reply
      prisacariu
      4 ianuarie 2011 at 19:19

      baconschi nu are dreptate pentru că și-a ales prost argumentele. a, dacă i-ar fi reproșat franței că, de exemplu, are corupție (și cam are: chirac e anchetat penal pentru nenorocirile făcute la primăria parisului, sarkozy are tot felul de tinichele de cînd era trezorier de partid și ministru etc), ca și noi, înțelegeam. da’ să te apuci să șantajezi ca un needucat nu are nici un sens

  • Reply
    greenisthenewred
    5 ianuarie 2011 at 15:22

    In primul rand ce naiba ati facut cu stickerul ca nu era in revista :))
    In al doilea rand, ceea ce tu numesti „santaj”, chiar si un diplomat poate numi „negociere”. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca toate semnalele aratau ca, dupa cum spunea fostul nostru comisar european, problema nu este daca ne amana, ci cat ne amana. Era clar ca in momentul asta era nevoie de o schimbare de discurs majora, ceea ce s-a si intamplat. Stai linistit, Romania nu are nimic de pierdut in plus – aderarea la Schengen era oricum pierduta.

  • Reply
    Pariu că Baconschi nu are atîta onoare încît să demisioneze? « prisacariu
    5 ianuarie 2011 at 19:49

    […] al unei țări din estul Europei, și-a dat cu mucii românești în fasolea europeană ca un răcan aflat prima oară la popotă. Cu cuvintele lui, a amenințat că România poate să-i lase pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *