Țărănia ardeleanului de cursă scurtă

Botiș. Nelu Botiș. Mă înnebunesc după numele mici, mici, dar trecute în buletin. Îl cheamă Nelu. Ioan Nelu. Dacă nu-ți place serios, biblic, Ioan, o dai neaoș, pe românește: îi zici Nelu. Deja simți că te-ai împrietenit cu el. Parcă îl simți că, dacă-i propui ceva, un pișcot, un firfirel, pune bot(iș)ul. Iar dacă în loc de pișcot e un program european, ceva, un firfirel de la Guvern, unde e el, Nelu, ministru, atunci își bagă și nevasta. Și face pișcotăreala, firfireala, acasă la el. Că el e ardelean cinstit, nu se ascunde, ca alții, după interpuși și off shore-uri. Și-l mai cheamă și Nelu: seriozitate ardelenească și pișcotăreală din fibra cea mai autentică a românului, în același buletin.
Pe scurt, Nelu Botiș e un țăran de la oraș, din Ardeal, făcut pentru lucruri mici. Moale ca bivolul și inteligent ca boul. Dar reflectează. Cogitează. Deci există. El e Nelu.

You May also Like...

În sfîrșit: bibliotecara porno-securistă!
18 noiembrie 2010
Cretinii care i-au vandalizat mașina lui Ciutacu trebuie pedepsiți
24 iulie 2012
O ambulanță la Cotroceni, interimarul a încercat să se sinucidă*
15 august 2012
5 Comments
  • Reply
    ion ionescu
    19 aprilie 2011 at 11:10

    Daca ar fi antrenat vreo echipa de fotbal, Nelutu ar fi fost Falcosu’ II. Daca n-a fost sa fie, a intrat in politica, prezentandu-se cu fata aia plesnind de grasime si nesimtire in fata bugetarilor, ca sa-i invete cum se poate trai din salariile reduse cu 25%. De la inaltimea jigodismului politic romanesc, i-a fost foarte usor sa dea sfaturi. Se vede treaba ca mult mai greu i-a fost sa aplice aceste povete in propria familie.

  • Reply
    Cockwork Orange
    19 aprilie 2011 at 11:16

    Cogitarea lui ar putea suna chiar asa: Sunt ministru deci fac ce vreau (pe langa ce vrea partidul) si prin urmare daca fac ce vrea volitia mea proprie si personala atunci fac bani din fonduri europene. Cu nevasta bineinteles. Vedeti ce noi valente si intelesuri capata in cadrul politic romanesc contemporan cea mai veche meserie din lume?

  • Reply
    zulu
    19 aprilie 2011 at 13:05

    doamne, ce oameni rai! da’ ce vroiati, sa faca bani cu amanta, cu aia ii cheltuie!

  • Reply
    Radu
    19 aprilie 2011 at 16:02

    acu’ daca a gresit omul nu trebuie sa il iertam? 😀 😛

  • Reply
    escu
    19 aprilie 2011 at 20:24

    RL scrie ca Dinel Staicu – scuze, Dinel Gigi, sau Mimi ,sau cum il cheama acum – e arestat in Ungaria; ce norocosi suntem – Popa, Necolaiciuc, acum si Dinel – mamaaaa ce organe avem!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *