Ponta, încă unul din micii lachei ai lui Putin

La Kiev mor oameni pe străzi, de cîteva zile. Împușcați, incendiați, vînați. Kievul e la nici o mie de kilometri de România, țară cu care Ucraina are graniță comună. SUA și UE condamnă violențele, se poartă negocieri internaționale febrile pentru stoparea violențelor. Rusia amenință, la schimb, că va face ordine militar dacă autoritățile ucrainene nu sînt în stare. Dar oamenii mor în continuare pe străzi. Împușcați, incendiați, vînați. Nici un cuvînt, însă, din partea premierului Victor Ponta. Victor Ponta, premierul României, țară de graniță a UE, învecinată cu Ucraina. Nici măcar un comunicat de presă diplomatic, rece, sec, anost. Nimic nu vine dinspre Victor Ponta, un cetățean care ar trebui să-și asume statutul de om de stat, nu doar să fie un politician mărunt care a lătrat în opoziție și mugește la putere.

Totuși, totuși, Victor Ponta știe cîte ceva despre Ucraina. Știe, de exemplu, că un fost premier al țării vecine este în închisoare. Știe și că acest fost premier se numește Iulia Timoshenko și mai știe, și mai important, că Timoshenko a fost condamnată politic. O părere împărtășită atît de SUA, cît și de UE. Nu și de Rusia lui Putin, firește. Dar Victor Ponta nu doar că știe cine e Iulia Timoshenko și de ce stă în închisoare, ba chiar se folosește, cînd îi convine, de această informație. Iată cînd i-a folosit: pe 6 ianuarie a.c., cînd Ponta a opinat că noua încarcerare a lui Adrian Năstase este „un caz comparabil cu Iulia Timoshenko”; că Adrian Năstase este „o victimă a regimului Băsescu” (sursa).
Așadar, președintele Băsescu l-a băgat pe fostul premier Năstase în închisoare exact așa cum fostul premier Iulia Timoshenko a fost băgată în închisoare de către… cine? Nu e decît un singur răspuns: de către actualul președinte al Ucrainei, Victor Yanukovych. Potrivire prefectă! Cînd o apără pe Iulia Timoshenko, Ponta pare să citească din Washington Post: „The United States called the prosecution of Tymoshenko selective justice, not arguing her innocence but asserting that she was targeted for political reasons. Last week in the U.S. Senate, Richard J. Durbin (D-Ill.) read a resolution calling on Ukraine to release her. “Ukraine is our friend and ally. It helped us in Libya and Afghanistan,” Durbin said. “But when you join the community of democracies, you don’t throw your former political opponents in jail over policy disagreements. Instead, you offer better ideas and beat them in elections.” Freedom House, a Washington organization that monitors human rights around the world, called Ukraine’s E.U. decision a retreat from democracy. “Yanukovych has decided it’s more important to keep Tymo­shenko in prison than to integrate Ukraine closer toward Europe,” David J. Kramer, Freedom House president, said in a statement. “He has left his country vulnerable to Vladimir Putin’s threats and pressure.”” (sursa)
Ca să-l apere pe Năstase, Ponta a invocat cazul Iuliei Timoshenko și, logic, s-a plasat anti-Putin, marele protector al lui Yanukovych, deci și anti-Yanukovych. Cînd, însă, Putin s-a zbîrlit puțin la USA și UE ca toată lumea să înțeleagă că Yanukovych nu omoară protestatari de capul lui, ci cu girul mărețului Vladimir Vladimirovici Putin, Ponta a făcut pe el și a tăcut. Și a uitat de Timoshenko. A căpătat o amnezie bruscă ce-l împiedică să vadă că cel care a condamnat-o politic pe Timoshenko acum omoară cetățeni ucraineni în stradă. Pentru Năstase, Ponta a fost capabil de o mică insolență indirectă la adresa lui Putin. Dar, pentru cîteva zeci de morți, Ponta nu a mai considerat necesar să-l mai supere pe Putin. Atitudine de lacheu mic.
P.S. La deschiderea JO de la Soci, Ponta a stat în spatele lui Yanukovych. La invitația lui Putin.
ponta yanukovych

You May also Like...

Lulache de la PNL vrea salariu de 210.000 EUR de la Nuclearelectrica, companie îngropată în datorii de 600 milioane EUR
29 mai 2013
Păsărele, palincă, pensiuni la țară și, în general, mișto
12 octombrie 2011
Emil și Lili. Dramă în mai multe acte ratate
12 noiembrie 2011
18 Comments
  • Reply
    Mihaela Cartis
    20 februarie 2014 at 13:34

    Domnule Cătălin Prisecariu, cât de credebil credeţi că mai sunteţi pentru mine de când am constatat, cu stupoare, că aţi dat LIKE paginii politicianului Victor Ponta pe Facebook.
    Nu sunteţi singurul jurnalist care se bate cu pumnii în piept că este de dreapta, adversar al plagiatorului Victor Ponta, dar care i-a dat LIKE acestuia, ştiut fiind că orice LIKE primit de un politiciat via internet îl propulsează pe acesta în topul încrederii electoratului.
    Dacă şi atunci când veţi binevoi să vă retrageţi acest LIKE şi mă veţi asigura şi pe mine de acest lucru (nu am cum să ştiu altfel, deoarece v-am scos de atunci din lista mea de prieteni), abia atunci veţi mai avea credibilitatea în ochii mei, voi reîncepe să vă citesc articolele şi voi continua să vă urmăresc emisiunile tv.
    Până atunci, NU.

    • Reply
      prisacariu
      21 februarie 2014 at 11:05

      am mai explicat de trei sute de ori ce e cu acel like: nu îmi aparține și nu știu de unde a apărut:)

      • Reply
        filip
        21 februarie 2014 at 11:56

        exista niste „robotei” care pot da like in numele unor conturi fara acceptul acestora. sunt folositi deobicei ca instrument de marketing rapid, ca sa acumuleze in timp scurt multe like-uri si sa dea un aer de credibilitate unor pagini obscure, care altfel ar trece neobservate. dar presupun ca functioneaza destul de bine si ca intrument de discreditare in cazul asta.

      • Reply
        Mihaela Morar
        22 februarie 2014 at 20:15

        Eu am vazut pe pagina de Facebook a lui Ponta, careia i-ati dat si dvs LIKE, mai multe declaratii despre Ucraina:
        21 feb – mesaj Ponta pe pagina lui de Facebook:
        „Vizita oficiala la #Chisinau: “Impreuna cu premierul Republicii #Moldova, Iurie Leanca, am urmarit evolutia situatiei din Ucraina si am discutat cu ministrii nostri de Externe. Ne raliem partenerilor nostri politici europeni. Speram ca se va gasi un acord”, a afirmat prim-ministrul Victor #Ponta in cadrul unei conferinte de presa comuna cu omologul sau moldovean, Iurie Leanca.”
        20 feb – mesaj Ponta pe pagina lui de Facebook:
        „Vizita de maine a delegatiei Guvernului Romaniei in Republica Moldova este o dovada a sprijinului pe care tara noastra il ofera vecinilor de peste Prut – atat in privinta drumului european pe care Moldova il parcurge, cat si in privinta dezvoltarii relatiilor de cooperare din domeniile investitiilor, energiei, sanatatii si educatiei.
        In context, salut si sunt solidar cu toate eforturile pe care le depune Uniunea Europeana pentru gasirea unor solutii pasnice pentru situatia din Ucraina.
        Suntem cu totii preocupati de gasirea de solutii pentru a combate escaladarea violentei si pentru incurajarea dialogului.”
        19 feb – mesaj Ponta pe pagina lui de Facebook:
        „Violentele de orice fel sunt un foarte mare pas inapoi si trebuie sa inceteze!
        Regret profund pierderile de vieti omenesti si evolutia evenimentelor de la Kiev. Este absolut necesara reluarea dialogului dintre parti, intr-o atmosfera dominata de calm si ratiune.
        Romania este alaturi de Uniunea Europeana in eforturile de gasire a unei solutii pentru actuala criza din Ucraina.”

        Va intreb asadar, domnule Prisacariu, de ce dezinformati cititorii blogului dvs spunand ca Ponta nu a declarat nimic despre ce se intampla in Ucraina?

        • Reply
          prisacariu
          23 februarie 2014 at 22:28

          aha, politica externă a româniei se face pe facebook… tare!

  • Reply
    simonsays
    20 februarie 2014 at 14:25

    D-le Prisacariu,sunteti generos cand il catalogati pe acest plagiator de drept comun ca fiind lacheul cuiva.Eu nu vad decat un maidanez scarbavnic ce se gudura la mesele stapanilor.Lacheul face o munca onorabila si poseda si o oarecare demnitate pe cand asta…..

  • Reply
    Silviu
    20 februarie 2014 at 14:53

    oarecum gresit. dupa 1984 al lui Orwell si ‘manualul dictatorului’ scos recent, populatia politica se imparte in trei: fraieri figuranti, inteligenti potential protestatari si cei de la putere. ponta ca si yanukovici, putin si altii e la putere si vrea ca cei inteligenti sa ajunga fraieri (vrea sau ne considera pe toti romanii fraieri la pachet, nu stiu, dar nu are importanta). ca unu de la putere sa fraiereasca pe protestatari se declara de-al lor: parlamentarul voteaza contra premierului, ilici condamna niste procurori ca-s stalinisti, putin il premiaza pe Soljentin (autorul cartilor despre gulag), etc, actiuni de ochii lumii. asa e si cu paralela nastase-Timosenco, vezi doamne poate poporul pune botu ca nastase e neindreptatit cum e Iulia neindreptatita. tu ai pus botu la fraiereala asta.
    pe de alta parte ponta nu are interes sa laude protestatari, altfel lucrurile ar evolua urat in cazul rosiei montane (si nu numai). cel mai ‘curajos’ este taica ilici care face o paralela Euromaidan 2013-Universitate 1990 si se bucura ca a batut studentii de atunci folosind minerii. pe taica ilici sa-l ardeti in caricaturi (desi nu vad sa se simta).

  • Reply
    Krull
    20 februarie 2014 at 16:21

    presedintele este seful suprem al diplomatiei pe cale de consecinta presedintele trebuie sa faca astfel de declaratii.

  • Reply
    n italy
    20 februarie 2014 at 16:46

    catalin eu zic sa-l lasam sa taca mai bine Ca daca deschide gura nu m-as mira sa-i felicite pe cei din foto de la soci Pot sa plagiez si eu ceva si sa zic PUE MONTA

  • Reply
    muttleydo
    20 februarie 2014 at 17:01

    De ce utilizezi scrierea englezeasca a numelor rusesti/ucrainiene? Avem in limba romana litere pentru toate sunetele. E obositor pentru cititori.

    • Reply
      prisacariu
      21 februarie 2014 at 11:04

      ai dreptate, am preluat grafia din washington post

  • Reply
    gheo
    20 februarie 2014 at 21:01

    Pritene, daca ma uit ‘pe diagonala’ la blogul tau imi dau seama ca n-ai toata tigla pe casa.
    Multa sanatate!

  • Reply
    Liviu Iordache
    21 februarie 2014 at 1:39

    Iar presa oficiala de la Bucuresti a inceput JO de la Soci cu: Presedintele Vladimir Putin a deschis Jocurile Olimpice de iarna de la Soci… Problema Rusiei este ca, matematic, are PIB-ul cit Italia, la centima, iar daca oligarhilor li se blocheaza conturile de afara (cum se intimpla cu aia din Ucraina, de aia a zburat azi-noapte la Londra Ahmetov, protectorul lui Ianukovici…) le mai trece din elan! Sa vedem ce vor avea la inchiderea JO, de duminica, probabil vor defila cu secera si ciocanul si cam atit…

  • Reply
    dezamagit
    21 februarie 2014 at 4:28

    Frate, te-am citit pana acum, dar asta e cel mai dobitoc articol pe care l-am citit. Sunt impotriva USL-ului din motivele corecte (cum sunt si impotriva PDL-ului), dar vad ca tu esti lacheul unei tabere care vrea sa loveasca in cienva cu orice pret.

    • Reply
      prisacariu
      21 februarie 2014 at 11:06

      argumente ai?

    • Reply
      DROMICHETE
      21 februarie 2014 at 19:00

      Cum adicatelea din motive corecte ? Corecte… cum ? Politic ? Gen tampenia americaneasca de ‘politically corectness’ ?
      Nici nu e mare branza sa fii anti USL daca esti un om, cat de cat, cu mintea la purtator.
      Poate concrete !?
      Iar C.P. a zis clar ca Ponta, ca un iresponsabil care se respecta, da din gura ca sa se afle in treaba.

  • Reply
    Silviu
    23 februarie 2014 at 21:46

    cine unt cei de la obiectiv? te ataca cineva de acolo:
    http://www.obiectiv.info/catalin-prisacariu-b1-tv-i-i-manipuleaza-cititorii-de-pe-blog_32992.html

    • Reply
      prisacariu
      23 februarie 2014 at 22:28

      habar n-am:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *