Jurnalist extenuat caută servanți (servitori?) de anchete

Sînt un mare fan al lui Zoso. Constant. Îi apreciez munca și admir omul. Deși (sau poate tocmai de aia!), recunosc, nu mă pricep deloc la blogărit, că altfel aș pune și eu poze cu gagici o dată pe zi aici. Dar blogăritul nu e pentru toți, eu-s doar un biet amator și admit. Taman din aceste două motive (admirația nețărmurită pentru Zoso și recunoașterea neștiinței mele), îl rog frumos pe Zoso să fie ceva mai explicit: cine ne servește, dom’le, anchetele alea? Nu, nu mă înțelege greșit, Zoso, nu că aș contesta informațiile tale, dar nu știu de unde să-i iau pe servanții/servitorii ăia. Niște nume, ceva? Măcar niște inițiale? Numere de telefon? Te rog, m-ar ajuta mult. Nu de alta, dar ai mai scris tu că anchetele din revista Kamikaze sînt servite și eu, ca idiotul, te-am crezut și nu mai dădeam pe la serviciu, convins fiind că ai dreptate și paginile se umplu singure. Sigur, nu e nevoie să-ți spun, n-a fost să fie, a trebuit să muncesc, pînă la urmă. De data asta, însă, te rog să fii sincer cu mine, Zoso: cine-s oamenii ăia? Ai milă, cetățene Zoso, nu vezi că e vară afară și lumea pleacă în concediu? Măcar un servitor/servant de ăsta să-mi zici, să pot să-mi iau și eu fie și o săptămînă de concediu. Mulțumesc, contez pe tine!

You May also Like...

Felix, turnătorul laș care-și devorează penal fiicele
11 iulie 2013
IT Morar, acum consul la Marsilia, scotea texte despre Baconschi din Cațavencu
23 octombrie 2010
Lecția Andreei Mitu: 100 înseamnă doar 1 urmat de două zerouri
30 mai 2015
17 Comments
  • Reply
    adiboss
    15 iunie 2011 at 12:04

    fiind un papagal, Zoso repeta si el ce aude pe la alde Badea et comp.

    • Reply
      prisacariu
      15 iunie 2011 at 12:20

      nu e papagal, avem noi o relație mai specială:D

  • Reply
    Dan
    15 iunie 2011 at 14:49

    Zozo asta nu-i ala de a castigat big brother?

    • Reply
      Dragos
      15 iunie 2011 at 17:08

      nu. e alt bou.

  • Reply
    aka
    15 iunie 2011 at 15:50

    acum sa nu ma bati, dar eu as paria ca unul care va da servite (poate chiar mai mult) ar fi dragnea. Nu zic asta pentru ca aveti articole impotriva pdl-ului sau pentru ca observ o obsesie prea asemanatoare cu a uslasilor (cam aceleasi simptome) impotriva lui Udrea. Zic asta pentru ca am fost uimit de postul dinainte in care ii luai apararea lui Dragnea. Si, zau, chiar nu e nevoie, Dragnea e hotul hotilor! Nu cred ca toti hotii din pdl plus aia din psd l-ar putea egala. Deci, eu sunt de acord sa ii critici pe unii, dar sa-i aperi pe alti, chipurile aratand cu degetul spre restul, asta nu se face (e una dintre tacticile murdare pe care uslasi l-au ridicat la rang de arta). Puteai sa spui si tu frumos „uite cate fura udrea, alalalt si celalalt si cum o sa ajunga pdl-ul psdul de ieri” fara sa-l bagi pe dragnea la mijloc ca, saracul, ce atacat e de media (aia de 10 la suta cat fac cele doua ziare pe care le amintesti). Adica, asta miroase un pic a servita. Cam asta cred eu si, zau, sa nu ma injuri ca poate n-am dreptate. Adica e, totusi, cam batator la ochii sa-i iei apararea lui dragnea, acest mielusel alb ca neaua pe care nici isus nu ar putea sa-l banuiasca de lucruri necurate. Pana la urma, eu sper sa nu ajungeti ca mama voastra AC, care uite s-a transformat in ciuma cand s-a bagat in pat cu vantu. Pentru ca, te asigur eu, in cazul asta o sa dispareti mai repede decat AC de pe piata.

    • Reply
      prisacariu
      15 iunie 2011 at 18:35

      remarcă, totuși, că în acele posturi de care vorbești am spus inclusiv că revista kamikaze a publicat articole de investigație despre dragnea, chiar recent. am dat și un link către ele.
      în al doilea rînd, nu e vorba de dragnea versus udrea și nici de o obsesie pentru udrea. nu, e mult mai simplu: e vorba de putere versus opoziție. și dacă, ca gazetă, nu scrii despre putere, atunci mai bine te lași.
      pe scurt, nu, nu prestăm servite. din păcate

    • Reply
      Dragos
      15 iunie 2011 at 18:37

      sunt curios ce raspuns o sa primiti.

  • Reply
    aka
    15 iunie 2011 at 16:09

    „Kamikaze a tot publicat anchete servite, dar un public nu îl construieşti intr-un an” zice zoso. Acum, tu te-ai legat de prima parte a propozitiei. Eu, unul, nu am nimic impotriva daca va serveste cineva, indiferent ce ar insemna asta (tu te intrebi in primul rand ce inseamna a servi), atata timp cat nu sunteti aserviti cuiva, ma intelegi. Eu as vrea sa discutam mai degraba de a doua parte a frazei „dar un public nu îl construieşti intr-un an”. Are dreptate zoso? Probabil ca da. Ce inseamna, insa, ati construi un public? Uite aicia e problema si am sa-ti zic din experienta mea. Eu, unul, nu va cumpar pentru ca nu vreau sa patesc la fel ca in cazul AC. Am tinut la revista aia, am crescut cu ea si pe urma am aflat ca m-a inselat iubindu-se pe bani cu vantu. Daca voi reusiti sa-mi demonstrati ca nu o sa se intample niciodata acest lucru, atunci am sa fiu un cititor fidel. Problema e ca sunteti, dupa parerea mea, cam pe drumul cel prost. Nu stiu de ce nu imi castigati increderea, degeaba scrieti mare pe ziar „fara moguli”. Alea sunt vorbe, unde sunt faptele? Faptul ca unele articole imi par a fi prea impotriva cuiva si prea pentru cineva (cum sunt cateva posturi de pe blog) imi arata ca ati fi si aserviti, nu numai serviti. Si pana la urma, cine va platit ca sa scoateti kamikaze, pentru ca stiu ca cineva si-a pus niste bani la bataie (nu-mi spuneti ca voi ca nu va cred ca sunteti la fel de bogati ca vantu). Lipsa de incredere, cred eu, e de fapt motivul pentru care ziarele/publicatiile dau faliment. Iar publicul ti-l poti construi doar pe incredere. Asta cred eu.

    • Reply
      prisacariu
      15 iunie 2011 at 18:37

      o revistă care abia are bani să existe, nicidecum de promovare, nu are cum să-și construiască un public într-un an. dar, chiar și așa, există un public al nostru. care va crește:)

      • Reply
        prom ovare
        15 iunie 2011 at 20:14

        cum fara promovare???? erati intr-un timp pe toti peretii. la metrou, in gara de nord, la radio, la tv, peste tot. unde intorceai capul, dadeai de kamikaze. chiar m-am mirat de unde aveti atatia bani sa fiti peste tot.

        • Reply
          prisacariu
          15 iunie 2011 at 20:19

          trebuie să fii amator să crezi că promovarea se face prin trei afișe la metrou și gara de nord. un buget de marketing serios înseamnă bani pentru campanii tv (pe posturile generaliste mari, de exemplu), outdoor în puncte cheie din oraș etc. iar asta presupune o căruță de bani. lipsă, în cazul nostru

  • Reply
    Piciu'
    15 iunie 2011 at 21:40

    Zoso… o laba trista din spatiul virtual. Chiar ma seaca vuvuzele astea care opineaza „pe surse”.. ihh, imi vine sa borasc numai cand ma gandesc.

    • Reply
      prisacariu
      16 iunie 2011 at 1:02

      helsinki? cum e vremea pe acolo?:)

      • Reply
        Piciu'
        16 iunie 2011 at 21:17

        in incalzire 🙂 il asteptam cu batistutzele umede pe noul ambasador Adamescu, sa vedem cum filozofeaza el cu tziganii cershetori care au speriat nordu’

  • Reply
    Doru
    16 iunie 2011 at 0:28

    Tu nu ai ce face, domnule? Zoso te preocupa?
    Parerea mea este ca sunt lucruri mult mai importante de facut de cat urmarit toti balosi capabili sa injure si sa pretinda….
    Fac aceste aprecieri in public si fara sa-mi ascund identitatea dintr-un singur motiv, Catalin. Te respect! Pentru meseria ta. Nu te incurca cu baieti de gen, ca sfarsesti ca ei

    • Reply
      prisacariu
      16 iunie 2011 at 0:32

      mi se mai întîmplă să mă pierd în amănunte, recunosc

  • Reply
    vlad
    16 iunie 2011 at 11:50

    de ce nu vezi adevarata organigrama a coruptiei cu originea in portul constanta.pesti mici au cazut.pesti mari restructureaza si vor veni alti pesti mici de sacrificiu.poti sa incepi prin a stabili ce faceau in 1997 pesti mici din vama si cine era la finante responsabil cu banderolele fiscale.atunci s-a nascut filiera.este un scandal in presa vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *