Dați o școală pentru catedrală!

Vasăzică, Patriarhia Română nu consideră ca Catedrala Mînuirii Neamului e în concurență cu școlile, deși prima se construiește și ultimele se închid/dărîmă.
Tocmai de aia, eu propun ca noul edificiu să se marcheteze după sloganul „Dați o școală pentru catedrală!”. Care slogan e sigur mai eficient decît „Dați un leu pentru Ateneu!”, pentru că o școală face mai mulți lei, evident. Și, apoi, la ce dracu’ avem noi nevoie de edificii laice de educație în statul nostru, cînd ni se construiește ditamai hardughia religioasă? N-avem, așa e.
În altă ordine de idei, Catedrala Mînuirii Neamului deja există. Virtual. Adică are website, băi, enoriașilor. Din care eu vă recomand secțiunea „opinii”, foarte relevantă.

You May also Like...

Spumantul DD și "spumegosul" CTP
24 iunie 2010
Genial: Realitatea TV nu-l mai fute critică pe Videanu din cauza revistei "Kamikaze":)))
22 iunie 2010
În atenția lui Vasile Blaga: cum rezistă mafioții portocalii ai gazului și în guvernarea USL
27 martie 2013
8 Comments
 • Reply
  Cockwork Orange
  1 august 2011 at 15:51

  Cica au lipsa acuta de spatiu liturgic…hi, hi, hi…sireacu Steinhardt care a fost botezat intr-o celula nu stiu ce-ar zice dar pui pariu ca l-ar parafraza pe Twain: Nu conteaza marimea bisericii unde se face ruga ci cat de mare e ruga in sufletul credinciosului!!!

 • Reply
  aura
  1 august 2011 at 16:48

  „Nu va lasati banii in plata Domnului!” 🙂

 • Reply
  KAKA MIZE
  1 august 2011 at 17:01

  DW zice ca in fiecare zi se inchid trei scoli in Romania si in ultimii 20 de ani s-au construit 4000 de biserici. Extrem de preafericitu’ ar putea da drumu’ odata la franciza bisericilor, adica moshule, iti faci biserica pe banii tai, angajezi oameni pregatiti de BOR, platesti franciza lunar si daca esti dibaci si ai vad si spirit antreprenorial, te scoti cu banu’ rapid, ca la Mecdonaldz. Trebe lucrat iute, ca in Europa deja intra agresiv pe piata concurenta cu lanturi de moschei si minarete si s-ar putea sa-i sufle caimacu’ lu’ taica parintea.

 • Reply
  Nea
  1 august 2011 at 18:41

  Daţi o puşcărie pentru o mitropolie.

  • Reply
   KAKA MIZE
   1 august 2011 at 20:06

   Orice popa care fura/ Trebuie futut in gura.

  • Reply
   prisacariu
   1 august 2011 at 20:44

   patriarhie?:D

   • Reply
    KAKA MIZE
    2 august 2011 at 0:26

    Hotie ! 🙁

 • Reply
  Nea
  1 august 2011 at 20:47

  Un spital pentru un catedral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *