Chirieac, omu-l care-l face, profesionist, de căcat pe Vîntu

Priviți-l pe Chirieac, imediat după minutul 3 al acestui film, cum îi explică Drăgoteascăi despre „grăsuțul” de Vîntu și despre cum a preluat „briliantul” emisia Realitatea TV. Priviți-i fața de marmotă expandată, transpirată și mioapă. Vi se pare că nu știe că e o cameră la doi metri de el, care-l filmează? Mie mi se pare că abia se abține să nu se uite în obiectiv. Drăgoteascăi, parcă, îi iese și mai puțin, e conștientă de prezența camerei, ar vrea să fie mai rece, dar nu-i iese decît o replică constipată care intră în jocul lui Chirieac. Pielea pulii joacă un rol, Drăgoteasca face figurație, dar în aceeași piesă.
Cît timp piesa se joacă între marele banalist, Drăgoteasca și cine mai e în studio, Chirieac îl admiră pe Vîntu. „Grăsuțul” e „genial”, e „briliant”. Cînd filmarea scenetei, însă, devine publică, falsetul e deplin și evident: Chirieac îl deconspiră pe SOV cu aerul că-i linge mîna. Eu nu m-am hotărît pentru ce să vomit mai întîi: pentru capacitatea fantastică a lui Chirieac de a băli la comandă în timp ce-i mușcă mîna lui SOV sau pentru abilitatea lui extraordinară de a se suporta pe el însuși în timp ce bălește la comandă.
Cam în cheia asta, Sorine, ar trebui să citești desele vizite (pe omăt, cu trandafiri sau într-o însorită zi de toamnă) ale lui Chirieac la matale acasă.
P.S. A propos, Sorine, datoria aia a lu’ matale către Chirieac, de vreun milion de euro, nu a fost, cumva, cesionată de cel din urmă? Și, dacă da, cui? Cu alte cuvinte, la cine te-a făcut dator?

You May also Like...

Bătrîneii lui SOV și Tatulici
10 septembrie 2010
Lecția Andreei Mitu: 100 înseamnă doar 1 urmat de două zerouri
30 mai 2015
Băsescu nu merge la Bruxelles
28 iunie 2012
2 Comments
 • Reply
  NewLevel
  27 octombrie 2011 at 17:06

  scenariul:
  Personaje: Pielea Pulii, Dragoteasca Pulii, Un regizor.
  PP (fixind-o pe DP): E genial Sorin!
  DP (se uita in jos): Da, este…
  Un Regizor: Cine, dom’le, spuneti-mi si mie! Domnu’ Vintu?
  PP (il ignora): …e genial, i-am si zis…
  DP (superior, isi aranjeaza foile): Sorin Enache. El stie d-astea…
  PP: Dar unde e Enache acum?
  DP: La Realitatea lu’ Elan.
  ‘tu-le-n gura de paiate cabotine, cum se gudura ele ca niste viermi pe linga sisiitul pizdii.

 • Reply
  Zadkielix
  2 noiembrie 2011 at 9:47

  Paiatele cabotine se dezlantuie, se confeseaza…
  :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *