Băsescu nu mai e șeful CSAT și nu mai are certificat ORNISS?

Președintele Traian Băsescu: „Dl Vosganian a mintit cu nerusinare tot timpul si le-a prelungit contractele fara sa-mi spuna. Va rog sa va imaginati ca Vosganian ii spunea presedintelui ‘Nu pot sa va dau contractele, domnu’ presedinte, sunt secrete. Presedintelui Romaniei ii spunea asta, cu tupeu. Mie imi spunea Vosganian ca sunt atat de secrete incat nu pot fi date” (sursa).
Eu înțeleg de aici că contractele de energie sînt mai secrete decît nivelul de informații la care are acces Consiliul Suprem de Apărare al Țării (al cărui șef e președintele patriei) și că certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) deținut de președinte nu face nici cît o ceapă degerată cînd vine vorba de „băieți deștepți”.
Cine e defect în povestea asta? Și care e legislația care guvernează relația instituțională între informațiile deținute de un ministru și cele cerute de președinte?

You May also Like...

test
5 iulie 2012
Lui Ponta nu i-a plăcut școala de mic. Cum era să rateze Bacalaureatul
9 iulie 2013
Școala ajutătoare de presă de la "Adevărul"
15 iulie 2010
4 Comments
  • Reply
    York
    24 noiembrie 2011 at 23:10

    Base minte pe fiecare expiratie

  • Reply
    androidul cu sobolani
    24 noiembrie 2011 at 23:37

    v-am vazut azi cu danilet. pare un profesionist pe cinste. emisiune bine moderata si dezbatere interesanta. daca ajung cei din usl la putere sigul il promoveaza 🙂

  • Reply
    Hidroelectrica intră cu succes în programul umoristic de revelion « prisacariu
    14 decembrie 2011 at 12:15

    […] de rîs cu apa Hidroelectricii, să șuvoim un pic de plîns: păi, dacă 1. ditai șeful statului se plînge că nu are ce citi seara, înainte de culcare, din biblioteca Hidro, și 2. tătucul contractelor, […]

  • Reply
    Veronica
    27 decembrie 2011 at 0:00

    Asta nu ar trebui sa mire pe nimeni,Basescu era indignat si de atitudinea Angelei Merkel,atunci cand aceasta a avut indrazneala sa nu ii spuna ca nu vom fi primiti in spatiiul Schengen,daramite de tacerea lui Vosganian….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *