De ce se face procuroarea Norica Nicolai că nu știe cum arată o închisoare? Fie ea și a CIA

Colegii mei Ștefan Cândea și Adrian Mogoș de la CRJI demonstrează, aici, nu numai că CIA și-a deschis o filială cu gratii la București, ci și că acea comisie de anchetă parlamentară care a investigat povestea a fost o butaforie. Mie mi-a atras atenția în mod special pasajul despre Norica Nicolai. Iată-l: „Trei parlamentari au condus comisia de anchetă: Norica Nicolai ca președinte, George Maior ca vicepreședinte și Ilie Petrescu, din postura de secretar. Maior a fost numit șef al SRI în octombrie 2006. Petrescu, atunci parlamentar PRM, a declarat că nu a avut acces la documentele clasificate puse la dispoziție de către autorități. Motivul: nu avea certificat ORNISS. A reiesit ca de fapt toti membrii comisiei care făceau parte din UDMR sau PRM au decis politic să nu ceară certificate ORNISS, fără legatură cu această anchetă. Deci nici ei nu au avut acces la anexele clasificate. In plus, este un mister cum ar putea un investigator independent să ancheteze sediul ORNISS, în condițiile în care pentru o astfel de acțiune ar avea nevoie de un certificat de securitate chiar din partea instituției investigate. Norica Nicolai are însă certificat ORNISS. Mai mult decât atât, conform informațiilor aparute în presa, Nicolai este doctorand la Universitatea Valahia din Târgoviște unde coordonatorul ei de doctorat este chiar seful ORNISS, dr. Marius Petrescu pe care este posibil să-l fi cunoscut și în timpul funcției sale precedente. Înainte să ajungă mai-mare la ORNISS în 2002, Petrescu a fost șeful Autorității de Control al Importurilor și Exporturilor Materialelor Strategice și Armamentului (ANCESIAC) cel puțin din 1997, unde au activat și sotia și fiica sa. În perioada în care Petrescu conducea ANCESIAC, soțul Noricăi Nicolai era acționar la firma PRODIGO al cărei obiect de activitate a fost comerțul cu armament. Trecutul profesional al lui Petrescu nu este afișat pe site-ul instituției, mai multe materiale de presă susținând că a făcut parte din Serviciul de Informatii Externe înca dinainte de 1989. O certitudine este că Petrescu a fost cadru SIE după 1990, fapt confirmat sub anonimat de foști oficiali SIE.”

You May also Like...

Ciutacu e genial de milog, dar îi place să i-o spună și alții
25 octombrie 2012
Să mai citim niște știri la mîna a doua
12 aprilie 2011
Povestea Pulii croate și cum ne luăm noi UE
16 decembrie 2010
3 Comments
 • Reply
  soricelu ham ham
  13 decembrie 2011 at 11:00

  prisacariule mergi pina la capat si investigheaza si saormeria de la dristor. impreuna cu colegii tai, desigur. poporul trebuie sa stie tot adevarul. jos tirania imperialista.
  p.s. cine zicea ca alison mutler nu e cea mai frumoasa corespondenta ap din romania?

  • Reply
   prisacariu
   13 decembrie 2011 at 21:04

   soricelu ham ham, vrei să-ți pun o pilă la departamentul de umor foarte slab și involuntar de pe lîngă revista kamikaze? asta încerci să-mi comunici?

 • Reply
  Cockwork Orange
  13 decembrie 2011 at 19:35

  Oy vey ziaristule! Vai de pula ta de investigator! Ce-i mai intereseaza pe oamenii de bine democratia si statul de drept acu cand vrajitoarele ce spala banii vedetelor si cantacioasele decedate psihic din vremea moculescului inca neotevizat isi storcesc rufele vinetii de geamul cu lcd si tub catodic al masinii de spalat cea sacra si profana a pacatelor vesnice si nationale – televiziunea. Muriti bai ! Hai! Hai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *