Ziua în care Ponta a fost inteligent și Antonescu nu

Primul rănit al confruntărilor de la Universitate, din seara de 14 ianuarie, a fost un jandarm: o piatră a zburat dinspre manifestanți și l-a lovit în față. Se întîmpla înainte de ora 20.00. Abia apoi au apărut căștile și scuturile.
Ponta a reacționat printr-un comunicat de presă: „Ii respect si ii felicit pe toti romanii care au iesit in strada pentru a-si apara drepturile in fata abuzurilor unui regim politic nedemocratic! Este nevoie ca vocea lor sa fie auzita, pentru ca ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate, de revolta dar si de speranta. Am insa indemnul ca toti cei care ies in strada sa fie atenti la provocarile oamenilor regimului Basescu si sa respinga total orice gest de violenta. Mesajul pe care il transmit romanii trebuie sa nu fie alterat de gesturi extreme care i-ar putea da sansa presedintelui Basescu sa ignore si sa sfideze in continuare vocea poporului, prevederile Constitutiei si fundamentele statului de drept! In strada in mod pasnic, asa romanii isi vor lua tara inapoi!” (sursa)
Antonescu a dat o declarație la televizor și a decretat violențele ca inevitabile. (sursa)
Ne scapă ceva în legătură cu filosofia politică a lui Antonescu, cumva?

You May also Like...

Crin, trimis după țigări de Ponta
1 aprilie 2013
Lecția Andreei Mitu: 100 înseamnă doar 1 urmat de două zerouri
30 mai 2015
Registrulelectoral.ro: Dragnea trebuie să voteze la Turnu Măgurele, secția nr. 66
25 mai 2019
17 Comments
  • Reply
    ioan
    15 ianuarie 2012 at 7:54

    Aceasta creatura nespalata pe dintii superiori (rade si isi aminteste ca-i maro, apoi inchide rapid gura), aduce insulte si organelor Statului roman, Jandarmeria si Politia. Ce sa intelegem ca el daca va ajunge Presedintele Romaniei (doamne fereste) si vor fi demonstratii turbulente, sa nu se intervina? Sau vrea haos? Sa mearga la doctor

  • Reply
    loopoo
    15 ianuarie 2012 at 8:50

    Nu stiu cat de inteligent a fost Ponta, dar mi-am dat seama cat de mancator de rahat e Antonescu, atunci cand a declarat ca manifestatiile au fost „spontane”. A invatat repede meserie nematurizatul asta de Antonescu.

  • Reply
    ion
    15 ianuarie 2012 at 9:00

    Cred ca poate fi un viitor Nero pentru Romania!

  • Reply
    Cockwork Orange
    15 ianuarie 2012 at 9:59

    Antonescu nu-i cine stie ce politician. A prins si el o conjunctura. Apoi sa ne mai gandim ca a face politica in Romania inca seamana cu un ministalinism deghizat iar aproape toate personajele din politichie sunt cel putin dubioase d.p.d.v. mental, moral sau intelectual. Cam la fel cu comentatorii de mai sus au un grad de retard social aproape naiv si nedisimulat. De cand au aparut prosti pe blogul asta? Se duce lumea de rapa, vine sfarsitul.

  • Reply
    Arizonianul
    15 ianuarie 2012 at 10:33

    Să fim înţeleşi: nici Porumbacu şi nici minusculul Pontilescu NU AU viitor politic. Unul este o putoare ordinară, încrezut şi cu papagal, ălălaltul e tot aşa, dar mai hărnicuţ…
    Amândoi au pretenţii construite pe o bază inexistentă!

  • Reply
    gyuszi
    15 ianuarie 2012 at 11:42

    antonescu e mai revolutionar decat ponta… lol

  • Reply
    maria
    15 ianuarie 2012 at 12:33

    Esti optimist cand vorbesti de „filosofie” la Antonescu.E UN MARE gargaragiu care crede ca pacaleste pe toata lumea.E ilustrarea perfecta a ce a spus marele POPPER:popoarele gresesc atunci cand asteapta prea mult de la niste politicieni care,de multe ori sunt sub nivelul de inteligenta al popoarelor pe care le conduc.P.S.Sunt de acord cu p.d.v.cu privire la Arafat.este un bun comunicator(nici nu este prea greu la noi sa fi asa),DAR SI UN MARE manipulator.

  • Reply
    ion ionescu
    15 ianuarie 2012 at 13:12

    Pe filfizon evenimentele l-au prins nepregatit. Prima oara a trebuit sa iasa pe sticla pe la ora 13, fara sa-si fi desavarsit somnul de frumusete (avea o fata cam botita) si acest lucru l-a enervat, fapt care l-a facut sa se ratoiasca la toata lumea. I-o fi spus cineva lui Filfy ca trebuie sa para agresiv si stapan pe situatie, ca si cum totul ar fi fost programat in laboratoarele PNL, si ca, nu-i asa, in acest fel se comporta un presedinte. Despre Micul Iliescu, nu stiu ce sa zic, dar a avut o prestatie peste asteptari, asa e. Cred ca toata lumea cu scaun la cap isi da seama ca ar fi mare pericol ca tara sa fie aruncata in haos. E drept ca s-au adunat multe frustrari, amplificate si de faptul ca Base a cam dat cu mucii-n fasole, dar violenta in strada nu mi se pare o solutie. Tot adevarat este si faptul ca trebuie mentinuta o presine, pentru ca, din pacate, toti politicienii din Romania, fara deosebire de partidele din care fac parte, au aratat, de-a lungul timpului, ca nu reactioneaza decat de frica

  • Reply
    Nea
    15 ianuarie 2012 at 20:36

    Nu că asta ar fi o mare performanţă, dar zile de acest fel au fost 365 x n, unde n este numărul de ani împliniţi de Ponta, plus câte o zi suplimentară în anii bisecţi.

  • Reply
    ion ionescu
    16 ianuarie 2012 at 7:28

    Auz ca Filfy zice ca USL se va implica in miscarile de protest, din grija fata de poporul napastuit, of course. De-abia astept sa-l vad in Piata, are ocazia sa-si verifice popularitatea si cei 80% din sondaje. Ei chiar nu pricep ca lumea s-a lehametit de toti politicienii ? Asa e, sunt un rau necesar, tara trebuie condusa, si, din pacate, nu se intravede, deocamdata, vreo speranta de insanatosire morala a conducatorilor (fosti, in exercitiu si pretendenti).
    * Poate ca Ponta a fost asa de “destept” fiindca Tataie e la salon, la Elias, si n-a mai apucat sa-i dicteze ce sa spuna.

  • Reply
    Razvan van Firescu
    16 ianuarie 2012 at 8:45

    Doi maimutoi zelosi care se intrec in a arunca cu ra;at in stan; si in dreapta ca doara vin ale;erile. Inca o data, maimutoii fac dovada de inconstienta in momentul in care incita lumea la manifestatii violente, repetand ca un patefon stricat: DICTATORUL! DICTATORUL! etc.
    Cat de tampit trebuie sa fi ca sa crezi ca ale;erile anticipate vor rezolva situatia economica a Romaniei? Sau sistemul de invatamant sau sanitar, sau sau sau sau?!
    Babuinul de Ponta acum catva timp s-a prezentat in fata unei multimi care protesta si a inceput sa ra;a la televizor ca el are informatii si;ure ca jandarmi au ordin de la Base sa se inarmeze cu munitie de razboi. Nu s-a intamplat nimic din ce a sc;eunat potaia PSD-ista dar asta nu inseamna ca s-a potolit, ca doara politicienilor romani le place paranoia, mancatul si aruncatul cu cacat in capul populatiei pentru ca le pasa de popor.
    Eu le-as recomanda maimutoilor P. A. si mai apoi B. sa se dedice felului lor adevarat de a fi si sa fie eliberati in salbaticie ca nu prea-i prinde viata asta in captivitate/societate, si poate ca ii vom revedea cu placere cand vor lesina dupa ce-si vor fi mirosit deetele proaspat scoase din cur sau vor bea nitel de la propria tasnitoare.
    Ar fi niste primate excelente, asta daca primatele accepta specii inferioare pe lan;a ele…

    • Reply
      KAKA MIZE
      16 ianuarie 2012 at 20:55

      Moshule, tu ai vazut „Rise of the Planet of the Apes” 🙂 !

  • Reply
    doina
    16 ianuarie 2012 at 9:24

    Si uite asa se mai aleg si bucurestenii cu niste panselute ,plantate in toiul iernii! In 1990 taica Ilici a adus minerii ,in 2012 Neintarcatii astia doi puturosii si intrigantii usl-ului, au adus derbedeii si huliganii ,vai de tarisoara asta ce vremuri o asteapta . Si-au atins scopul televiziunile lui Vintu si Felix au manipulat si manipuleaza oamenii ,ce o face CNA-ul ? Minciunile cu care agita populatia ,si indeamna oamenii la revolta ,vor ramine nepedepsite ? Macar ei sa se implice. Va imaginati ce va fii daca doamne fereste,vom ajunge sa fim condusi de aceasta tripleta comunisto-penalo-puturoasa ? Ponta-babuinul,Antenescu -poturos si Felix turnatorul ?

  • Reply
    valentin
    16 ianuarie 2012 at 13:53

    ma asteptam, totusi, sa comentezi la TV, in stilul tau acid si percutant, evenimentele de acum..observ ca te a molipsit duhul blandetii de la TVR…dar pt banii care, probabil, ii primesti, trebuie si tu sa ti joci rorlul

    • Reply
      prisacariu
      16 ianuarie 2012 at 20:39

      dacă ce am zis azi la tvr info (și anume, printre altele: 1. igaș nu are credibilitate și nu controlează sistemul internelor; 2. jandarmii au avut o reacție slabă duminică seară; 3. decidenții de la interne și jandarmerie ori sînt incompetenți, ori răuvoitori; 4. puterea e obligată să protejeze protestatarii pașnici de violențele grupului de bezmetici cu pietre, altfel devine complice cu aceștia din urmă) consideri că a fost blînd, atunci lucrăm cu definiții diferite ale blîndeții

  • Reply
    dragos
    16 ianuarie 2012 at 14:48

    – Citez din Catalin Voicu, senator PSD:
    “Colegule, asculta ce iti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua in Romania. Acu’ daca pierdem alegerile reteaua e in functiune. Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana.”
    Despre ce vorbim, pana la urma?

  • Reply
    Ziua în care Ponta a fost pragmatic și Antonescu nu « prisacariu
    8 februarie 2012 at 9:39

    […] 15 ianuarie, Ponta a fost mai inteligent decît Crin. Pe 6 februarie, a fost mai pragmatic. Pînă la o alianță cu noul PDL, mai curat și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *