Demență autoritaristă: Crin Antonescu vrea să scape de Agenția Națională de Integritate prin ordonanță de urgență!

Crin Antonescu nu are nici o șansă, niciodată, să fie mai mult decît șef de scară. Sau de stînă, hai, avînd în vedere dragostea lui nețărmurită față de Gigi Becali, dar nicidecum președinte de țară. Ar fi o apocalipsă. O declarație a șefului Senatului de săptămîna trecută arată cît de autoritar și cît de puțin democratic gîndește președintele PNL atunci cînd vine vorba de instituții ale statului care nu le plac liberalilor. Iată declarația (despre Agenția Națională de Integritate): „Las la o parte faptul, nu are rost… vedem cu toţii cum continuă în formă nouă povestea coincidenţelor. Eu vă reamintesc că în zona politică de vârf activitatea ANI este monocoloră de o bună bucată de vreme: Hellvig, Mihalache, Silaghi şi aţi mai fost dumneavoastră, Iohannis şi probabil că vor mai fi.
Am discutat lucrul ăsta şi cu partenerii din PSD şi domnul Dragnea a spus că într-adevăr are o anumită iniţiativă. Rămâne să vedem şi să revedem dacă va fi vorba de o OUG sau de un proiect de lege pe care să îl aprobăm în Guvern, dar în orice caz va fi un demers retroactiv care sigur nu poate opera retroactiv, dar care va clarifica nişte criterii care eventual să poată ajuta judecătorii dacă e vorba de judecată” (sursa).
Voi înțelegeți ce a spus aici, de fapt, Crin Antonescu? Că, nici mai mult, nici mai puțin, vicepremierul Liviu Dragnea are „o anumită inițiativă„. Ce inițiativă? Păi, „Rămâne să vedem şi să revedem dacă va fi vorba de o OUG sau de un proiect de lege pe care să îl aprobăm în Guvern”. Deci, ordonanță de urgență! În orice caz, ceva repede, că doar e ultraurgență, ne decimează ANI cu metodele ei europene, pe care tocmai a anunțat și Franța că le va aplica.
Dar care să fie scopul acestei „inițiative”? Să-l cităm iar pe Crin: „să poată ajuta judecătorii„. Să poată ajuta judecătorii să ce?! Există legi, judecătorii judecă pe baza lor, nu par deloc neajutorați. Deci, Crin Antonescu, să-i ajute „inițiativa” asta pe judecători să ce?
Da’ nu mai bine, Crinuțe, institui direct legea marțială ca să faci ce-ți trece prin capul ăla numai bun de bustul unui dictator? Ce zici?

You May also Like...

Mondializarea crizei: cerșetorii români de la Paris cerșesc acum la New York
26 noiembrie 2011
Memorialul durerii de cap
28 mai 2012
Ministrul Apărării din România, stat NATO, este fost membru PCR
18 februarie 2013
1 Comment
  • Reply
    Patrascu Adrian
    23 mai 2013 at 20:18

    Un popor obosit si fara putinta de a discerne va gira cu votul sau orice i se va comanda . Solutia pentru ceilalti ar fi : sa fugim cat mai putem . Altminteri ,cartitorii , adica noi cei ce nu suntem de acord , vom merge la puscarie sau mai rau .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *