Sovietele lui Ponta și Krugman de Nobel

Radiografia rece a siluirii Constituției de către Ponta și USL, făcută pe blogul NY Times al lui Paul Krugman, este semnată de Kim Lane Scheppele. Detalii despre cine este autoarea găsiți aici. Din ce se vede, Schepelle este expertă în ce înseamnă constituțiile în Europa de Est post-sovietizare. Să vorbim, deci, de resovietizare?

You May also Like...

Mai avem nevoie (să ne amintim) și de panseluțe, nu numai de iarbă
2 octombrie 2011
Ponta a instituit cod roșu penal
30 ianuarie 2014
Spre groapa de gunoi a sufletelor
5 iulie 2015
10 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    6 iulie 2012 at 21:21

    Si Haida de! Stanga de azi e mai mult un fel de sindicat politizat nu o manifestare cekista. Si apoi cine i-a invatat pe stangisti cum se fute legal boboru ? Basescu! Nici macar Zbigniew Brzezinski nu a avut ceva predictii postcomuniste de succes asa de la distanta. Mai las-ma cu teoria din vest ca-i simpla gargara . De acolo avem nevoie de exemple , nu de exercitii intelectuale. Sa-ti explic eu cum e cu autoritatea parerii ? Ce, politologia a devenit stiinta reala si nu stiu eu ? Sa nu confundam proletcultismul cu jocurile poterii. Remember France and Italy left orientation and, they still standing.

    • Reply
      John DOE
      6 iulie 2012 at 23:27

      C.O., la final le zici de socialism. Nu mi se pare ca e aceeasi apa cu sovietizarea – de care zice Prise.

      • Reply
        Cockwork Orange
        7 iulie 2012 at 5:44

        Tocmai de aia. Sovietele sunt irepetabile istoric.

        • Reply
          John DOE
          7 iulie 2012 at 12:14

          Eu as incerca sa evit formulari absolute la acest capitol. Teoretic, este posibil orice, cu o anumita probabilitate pe care o poti estima conform unor informatii pe care le detii la un moment dat. Sa nu uitam de celebrul – cel putin pentru romani – pact Ribentropp Molotov care a explicat multe, dupa „transpirarea” lui.
          Experienta comunisto-sovietica – aplicata si in Romania cu succes de neocomunisti – consta in re-botezarea unor institutii sau forma astfel incat sa fie infatisate intr-o lumina diferita. Fondul insa ramane acelasi. Uita-te numai la multitudinea de nume pe care si le-a trecut in condica FSN-ul de la origini pana azi. (Si la o adica si PD a fost tot o emanatie „re-nomenclaturizata” din trunchiul neo comunist.) Deci daca nu va avea aceaasi palarie, nu insamna ca nu poate fi aceeasi Marie.
          Eu nu prea pot sa cred ca trunchiul hard-core sovietic din CSI-ul de azi a renuntat la a se manifesta si la a dori redobandirea controlului in statele din fosta lor sfera de influenta.
          Si, daca ar fi sa ma iau dupa mult discutata criza a rachetelor din Cuba, care a avut ca efect retragerea rachetelor americane din Turcia, nu ma astept ca sovieticii sa stea cu mainile in san in timp de sunt inconjurati de un scut care „nu este indreptat impotriva lor”, si care din intamplare are ceva scutieri si prin Romania.
          Deci, pot sa zic ca desi sunt un necunoscator tuturor al datelor din prezent, dar extrapoland be baza unor situatii din trecutul apropiat, ideea tentativei de re-sovietizare nu pare chia o aberatie. Ci poate fi chiar un plan cu o agenda. Ca exista cu adevarat sau nu… asta doar viitorul o va putea candva confirma.
          (Aceasta abordare mi se pare mie mai de bun simt.)

  • Reply
    basencu
    7 iulie 2012 at 9:30

    Nu-mi place de tine.
    Slab.Foarte slab.
    Cand ajunsesei cu boticu la ugerul de stat, hop ,,siluirea constitutiei” , ,,post-sovietizare”, ,,resovietizare”.
    O dai in politica.
    Tu trebuia sa te imbogatesti.
    Atat.
    La orizont ,,foame mare”. Ante, post si resovietizare.

    • Reply
      prisacariu
      7 iulie 2012 at 12:05

      îmi place mult neutralitatea ta, neutralitatea aia care te-a împiedicat să vezi cum o „dau în politică” cînd am scris de derapajele lui băsescu sau ale udrei.
      în încheiere, îți doresc să te îmbogățești o dată cu mine.

      • Reply
        Alexandra
        8 iulie 2012 at 16:26

        …ceea ce daca te respecti si daca vorbesti si scrii numai documentat si obiectiv, deci cu Adevarul in mana ,se realizeaza la Pastele Cailor
        Pe caldura asta nu(mai) aveam chef sa -mi urc tensiunea!

        • Reply
          Alexandra
          8 iulie 2012 at 20:12

          …Norocul, de fapt,e ca nu chiar toti oamenii normali isi propun dezideratul!

    • Reply
      Radu B.
      9 iulie 2012 at 0:01

      Dragule, probabil că propozițiile mătăluță depășesc 5 cuvinte începi să greșești…
      Corect este „ajunseseși”, cu „ș”.

  • Reply
    anion
    8 iulie 2012 at 19:31

    Ponta trebuie sa ramana doar excroc si hot intelectual pur si simplu pentru copiere a 85 pagini in lucrarea de doctorat si falsificarea CV-ului cu un masterat la Catania. Sugerez celor care confectioneaza tricouri albe sa imprime pe ele cu negru urmatoarele cuvinte cu beneficii sigure:
    COPY
    PO(i)NT And
    PASTE
    PO(i)NT Adios
    Nu doresc drepturi de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *