Rutierii USL și loganistul Băse. La semafor

Băsescu e un om rău. PDL a furat.
Politic, pot să fiu de acord cu aceste afirmații. Uneori, pot să fiu de acord și personal cu aserțiunile astea.
Cînd discuția se mută, însă, în registru juridic, astfel de ziceri trebuie demonstrate. Iar cînd în discuție este chiar suspendarea unui președinte, demonstrațiile trebuie să fie impecabile. De pe lună, pentru orice cetățean rezonabil și cu bun-simț, se vede că cererea de suspendare a președintelui este o însăilare de delicte de opinie. Care dau foarte bine politic, dar nu fac cît o ceapă degerată dacă vrei să demonstrezi încălcări ale Constituției.
Un punct anume, însă, din cele șapte reținute de USL ca și capete de acuzare este nu doar nerezonabil, ci și de o prostie frenetică. Mă refer la punctul în care se zice așa: „Presedintele a incalcat in mod grav prevederile Constitutiei si principiul fundamental al democratiei reprezentative, atunci cand declara ca nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar daca aceasta formatiune politica va obtine majoritatea absoluta in Parlament” (sursa).
În momentul în care opinia prezidențială a fost identificată de USL ca o încălcare constituțională gravă, este un fapt că premier al țărișoarei este Victor Ponta, președinte PSD, copreședinte USL, care are majoritatea USL în spate și care a fost numit de președintele Traian Băsescu în funcția de premier. Pe fapte, deci, nu pe vorbe, nici o încălcare de Constituție. Sau, altfel spus, milițienii de la Rutiera USL vor să-i ia carnetul loganistului Băsescu pentru că acesta din urmă a spus că va trece pe roșu, deși loganistul prezidențial stă cuminte la semafor și așteaptă să se facă verde.
P.S. Într-o discuție, azi, la România TV, între mine și senatorul PSD Dan Șova, acesta a refuzat să răspundă acuzațiilor mele de fractură logică din cererea de suspendare. Motivul lui: l-aș fi numit „imbecil”, chiar pe acest blog, deci nu poate avea o conversație cu mine. Greșit, domnule Șova: nu „imbecil” era cuvîntul, ci „tîmpițel” (vezi aici). E adevărat, mi-o fi trecut prin cap și „imbecil” sau dumneavoastră considerați că era mai potrivit. Dar nu, eu am folosit doar „tîmpițel”.

You May also Like...

De ce e inutil turismul jurnalistic în Egipt
6 februarie 2011
PNL a învins: are comisie pentru subdemnitatea umană!
13 martie 2011
EXCLUSIV PENTRU CEI CARE ȘTIU SĂ CITEASCĂ: motivul OFICIAL pentru care a venit Victoria Nuland la București
15 ianuarie 2014
2 Comments
  • Reply
    ilie
    5 iulie 2012 at 17:37

    De cate ori apare acest domn Sova la televizor si intrerupe orice conversatie de bunsimt intre iterlocutori, am senzatia ca tipul asta este fie dus rau cu pluta , fie vrea sa recupereze handicapul in care s-a pus singur atunci cu holocaustul si vrea cu orice pret sa demonstreze cat de fidel este el partidului.

  • Reply
    anion
    8 iulie 2012 at 19:38

    Nu-l mai luati in seama pe Sova; daca aveti relatii duceti-l la doctor. Intr-o alta emisiune la RTV in conflict cu Boureanu, avea accente evidente de om bolnav, cerand discutii despre Mihaileanu, fetele lui Basescu, flota, etc. Daca vedeati si figura lui cu ochii mereu in rotatie, sunt sigur ca ceva nu este in regula la strategul suspendarii *constitutionale* a lui Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *