Ponta s-a sinucis, apoi ne-a ucis pe toți

Deși nu par, sinucigașii sînt niște tipi raționali, foarte practici. Pînă la urmă, sinuciderea este rezolvarea unei disfuncționalități, de acolo și caracterul ei practic. Sinucigașii care mai sînt și ucigași sînt încă și mai inteligenți si practici: se sinucid abia DUPĂ ce ucid pe altcineva. Orice ați spune, e o dovadă de IQ ridicat să înțelegi că, după ce te sinucizi, nu mai poți ucide pe altcineva, deci ordinea pragmatică a operațiunilor trebuie să se bazeze pe politețe: mai întîi moartea altora, abia apoi cea proprie.
Victor Ponta, însă, este un sinucigaș idiot. El nu a priceput că, dacă nu voia ca noi să îl vedem mort (ca personaj politic, desigur, ca persoană privată îmi doresc să trăiască o mie de ani, poate va înțelege cîndva cam pe unde a greșit), trebuia să ne omoare înainte. Nu, Victor Ponta a făcut altceva: mai întîi, și-a tras niște gloanțe în picioare, în mîini, în gîtul lui Năstase și în alte părți anatomice personale, de partid și de stat. Pomenesc aici, pe scurt, unele din gloanțe, deși le cam știți: plagiatul la doctorat, masacrarea comisiilor care trebuiau să cerceteze plagiatul, ignorarea deciziei Curții Constituționale referitoare la prezența premierului/președintelui la Bruxelles, ordonanțele de urgență, obrăzniciile la adresa oficialilor UE etc. Așadar, după ce s-a rănit grav politic, singur, după ce s-a automutilat în public (și nu doar la București, ci și la Bruxelles), Ponta și-a dat singur lovitura de grație (tot politic): a semnat pe un document care prevedea, principial, desființarea unor instituții precum Curtea Constituțională, ANI, DNA, CNSAS și altele (amănunte, aici).
De azi, Victor Ponta nu mai există. El e doar un mort ambulant care a avut nefericita inspirație să vrea să fie premier.
Din păcate, însă, după această sinucidere spectaculoasă, Ponta, ca un sinucigaș idiot ce se află, ne va omorî și pe noi. Fabulos, nu? De ce? Păi, simplu: nu văd prea mulți lideri politici europeni și mondiali care să colaboreze cu un mort. Ar da prost pentru ei, desigur. Or, dacă mortul e chiar premierul, nu-i văd prea bine pe locuitori. E, nasol e că noi sîntem locuitorii ăia. Deci, fuga la cimitire: nu pot ei să scoată atîția morți la vot cîte gropi putem noi să ne săpăm nouă înșine din cauza lui Ponta.

You May also Like...

S-a dus IT Morar în Noua Zeelandă pe banii RMGC?
21 august 2010
Mintea procurorului român de pe urmă
29 aprilie 2011
Doi amnezici ai Securității: Stelian Tănase și Andrei Pleșu
30 septembrie 2010
22 Comments
  • Reply
    Alexandra
    26 iulie 2012 at 18:45

    Nice….daca n-ar fi foarte trist!

    • Reply
      Laurentiu
      1 august 2012 at 11:09

      Dupa ce a promis introducerea cvorumului, acum ii scrie lui Barosso ca referendumul este invalid inainte de declaratia CCR. Incredibil idiot. Asta a sacut blat cu Base. E clar !

  • Reply
    Alexandra
    26 iulie 2012 at 18:48

    Trec zile in sir in care nu scrii nimic, si azi doua?!? Harnic!

    • Reply
      prisacariu
      26 iulie 2012 at 18:49

      azi, din nu stiu ce motiv, mi-a mai trecut sila:D

      • Reply
        Alexandra
        26 iulie 2012 at 18:54

        Inca n-avem toate motivele sa ne treaca, e adevarat…. Ceea ce avem ocazia sa traim e INCREDIBIL, daca n-ar fi adevarat!
        Pacat ca democratia noastra e un organism prea tanar ca sa reactioneze SIGUR ca si cum ar avea vaccinurile la zi la asa ceva…
        „SILA” e putin spus…

      • Reply
        Alexandra
        27 iulie 2012 at 9:23

        Nu aveai cum sa vrei asta, dar ieri mi-ai dat ocazia sa ma mai racoresc…Si a fost buna!
        Ma chinuie, inca de cand ma scol, senzatii cateodata mai rele decat in iunie 90-
        Asta pentru tot amestecul original de minciuna cu mascarada care se vrea a avea aparenta democratica, pe care de cateva luni il vedem si care nu trebuia sa mai poata intampla!

  • Reply
    Gabi
    26 iulie 2012 at 21:28

    Domnule… sunteti admirabil! 😀
    Va voi urmari si in continuare.

  • Reply
    neamtu tiganu
    27 iulie 2012 at 9:34

    da, ai mare dreptate, Ponta e un idiot.
    Da cred ca te puteai lipsi de primu paragraf, filozofic e de doi bani si daca ai vrut sa fii pontos ai ajuns la nivelu lu Hancu.
    Inteleg de asemenea ca ti-e scirba, da sa vedem si partea plina a paharului, circu asta politic va umple buzunarele, voua, ziaristilor politici, nu, nu zic ca sunteti mituiti, da simplu fapt ca populatia consuma politica va da sansa sa va vindeti ziarele si sa apareti la TV, va si place sa va dati neprihaniti si a patra putere in stat.
    Mai exista si altceva inafara de politica, imagineaza-ti ca ai fi ziarist sportiv, acum ai fi la Olimpiada, sau culinar, sau porno!

    • Reply
      prisacariu
      27 iulie 2012 at 10:13

      si, in general, sint multe lucruri care te supara in viata, nu?

    • Reply
      Alexandra
      27 iulie 2012 at 11:08

      …Iar vede lumea buzunare pline, cand rare sunt cazurile in care cei care nu si-au vandut constiinta reusesc macar sa traiasca decent, iar in presa de investigatie mai sunt si alte riscuri!

      • Reply
        Alexandra
        27 iulie 2012 at 11:12

        de fapt am vazut ca te si lasa destul de rece!

  • Reply
    Biggus Dickus
    27 iulie 2012 at 10:51

    Sper ca cele 72 de hurii sa-i fie negre si cu plua mare.

  • Reply
    Gigi Nicolau
    27 iulie 2012 at 15:29

    Domnul Prisecaru, sa stiti ca in continuare nu va citesc, asa cum m-am si preopinat anterior inainte. Insa permiteti-mi sa-mi exprim si pe aceasta cale nedumerirea:
    Cum puteti sa spuneti ca „Ponta este un sinucigas idiot” tocmai dvs, care colaborati cu RTV, postul tv finantat de dl Ghita, amicul si sustinatorul (se vede cu ochiul liber pe post) „idiotului de Ponta”?!
    Va rog sa nu-mi raspundeti pentru ca oriucum nu va mai citesc, de-acuma gata, am terminat! Adio!

    • Reply
      prisacariu
      27 iulie 2012 at 15:34

      pe rtv tot asta spun. exista si moguli luminati, dom’le:D

  • Reply
    John DOE
    27 iulie 2012 at 17:51

    Domnule Prisacariu (ca vad ca asa se poarta acum – poate trebe si o cronica de feshion de adresare pe blog), am si io o nelamurire:
    Se poate ca un sinucigas sa renasca? Adica ma intreb daca exista in biologie specia de pasaroi Finix politic care oricat s-ar ingropa in propriul sa rahat, tot mai gaseste o rasuflatoare prin care scoate cioculetul si piuie cate in luna si-n stele?
    Va-m ultumesc indatorat si promit sa-n u va mai citesc nici eu, dupa care sam-i dati raspunsul pentru care astept ca sa pot ca sa dorm la noapte.

    • Reply
      prisacariu
      30 iulie 2012 at 2:24

      am întîrziat un pic cu răspunsul, dar e tot de noapte, deci poate nu pic așa nasol:D. așadar și deci: pentru politicianul român, căcatul în care se afundă funcționează pe post de îngrășămînt. în concluzie: da, se poate înflori din căcat și-ncă frumos

  • Reply
    A.
    29 iulie 2012 at 14:18

    Din păcate, Ponta este un zombie: e mort, dar nu o realizează şi, de aceea, se crede viu. Cum îl convingem că e mort?

  • Reply
    Alexandra
    29 iulie 2012 at 17:46

    Cum mai stam cu moralul?

    • Reply
      prisacariu
      30 iulie 2012 at 2:23

      „moralul e un struț cu capul în pămînt” (copyright „timpuri noi”, „victoria”)

      • Reply
        Alexandra
        30 iulie 2012 at 14:12

        Asta seamana, la radacina ideii, cu acea definitie a diferentei dintre un optimist si un pesimist: e trist de adevarat!

  • Reply
    Totoro
    2 august 2012 at 20:44

    Sa plecam de la ideea ca e corect ceea ce spui: Ponta a facut prea multe greseli, si-a pierdut credibilitatea, etc. Astfel s-a sinucis. Dar Udrea ce a facut pana acum? Si-a bagat o sabie laser in cur, ma gandesc eu… Dar Basescu…? Or fi „strambi” cei din USL, dar pdl-istii…? Sunt intrebari retorice. Nu ma astept la un raspuns.

    • Reply
      prisacariu
      2 august 2012 at 20:53

      ti-am raspuns mult inainte sa intrebi, cind udrea & co erau la putere. e suficient sa te uiti in posturile mai vechi de pe blogul asta. si mai e ceva: tocmai de aia, udrea & co au pierdut puterea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *