Curtea Constituțională trebuie să ceară și verificarea fraudelor

Haosul continuă: Curtea Constituțională a decis că se va pronunța asupra referendumului abia peste 40 de zile, pe 12 septembrie. Pentru că, a aflat azi de la Interne, nu garantează nimeni că listele electorale, cu cetățenii cu drept de vot, ar fi cele reale. Vasăzică, CCR are nevoie să știe care e numărul real de alegători, ca să poată calcula dacă la referendum s-au prezentat 50%+1 din acești alegători au ba. Pare rezonabil. Dar, în același timp, CCR este obligată să verifice și cîte dintre voturile celor prezenți au fost reale și cîte multiple, adică fraudate. Ca să le scadă, firește, din numărul total al voturilor. Pare și mai rezonabil, nu?
Cu alte cuvinte, dacă singura grijă a Curții Constituționale este să verifice listele de votanți, dar nu și frauda la vot, kafkianismul instituțional românesc va supraviețui la anul și la mulți ani.
P.S. Există vreo explicație pentru care Internele nu s-au asigurat că listele de alegători sînt cele corecte? Aveți voi vreo explicație? Eu aș încerca vreo cîteva, dar mi-e că n-am suficiente înjurături disponibile.

You May also Like...

M-a sunat împăratul Braziliei!
8 aprilie 2010
Băsescu, Ponta, Kovesi, Morar și legea
5 aprilie 2013
De ce nu ar trebui ca Ioana Tăriceanu să ceară prea mult la partaj
20 august 2011
24 Comments
  • Reply
    Alexandra
    2 august 2012 at 16:53

    E destul de greu sa nu fim suspiciosi! De ce nu a fost aceeasi problema la oricare dintre alegeri? Oare de ce?!

    • Reply
      Elena Morozan
      2 august 2012 at 17:07

      De ce nu s-au pus toate aceste probleme legate de numarul corect inainte de anuntarea rezultatelor? Listele erau bune daca iesea procentul (cvorumul), dar daca n-a iesit, sunt bune de aruncat?

  • Reply
    Arthur
    2 august 2012 at 16:56

    Hai sa cerem repetare alegerilor locale, fiindc s-a mers pe aceleasi liste!!!!!

  • Reply
    baby jane
    2 august 2012 at 16:57

    CCR a mai demonstrat, inca o data daca mai era cazul, ca e de un maxim cacat. Mi se pare un tupeu maxim de la niste (9) bosorogi inamovibili timp de 9 ani sa arunce in derizoriu o tara cu 16-19-22 de milioane de locuitori.
    Hai sictir CCR, adunatura de mumii!
    Le doresc sa n-apuce o zi din pensia lor nesimita si privilegiata, atat timp cat isi permit sa se pise cu efect pe economia (curs euro gen) unei intregi tari.
    La canal cu voi, expiratilor!

    • Reply
      judit gherghiteanu
      2 august 2012 at 17:24

      cred ca acei 9 batrinei vor invata in curind ca nu sint inamovibili cind in curind va iesi o lege ca curtea de constitutie se desfiinteaza, ba chiar si constitutia se desfiinteaza, cine mai are nevoie deci de ei…din europa cam sintem afara, cred ca le inducem deja o criza si mai mare, abea asteapta sa scape de noi. stit sa vorbiti ruseste? poate va ajuta.

      • Reply
        AntiGelu
        2 august 2012 at 21:47

        Atita vreme cat CC decide „impartial” si mai ales, cum trebuie, e inamovibila.
        bijei…ustura euro? Am de vinzare! 😀
        Subscriu si eu la verificarea „anti frauda”…care poate fi facuta printr-un simplu tabel in excel, comparatii CNP, etc. Sint curios cati morti au votat, cum i-a apucat pe unii turismul la Cacacenii de munte, in timp ce votau in acelasi timp la 400km departare in orasul de rezidenta.
        Si doresc condamnari cu inchisoare pt asta plus suspendarea dreptului de vot pe viata.
        Extra: 7 milioane de cazuti in cap in Romania? Nu devine atunci foarte adevarata sintagma „frumoasa tara, pacat ca e locuita?”
        Propunere: dreptul la vot si procreere numai dupa un control psihologic adecvat si testare IQ.
        Intrebare: ce se aude cu vointa poporului de acu 5 ani cand doream reducerea numarului de puscariabili si camere din Parlament? Daca tot e asa de sfanta vointa poporului.

        • Reply
          neamtu tiganu
          2 august 2012 at 22:09

          de ce ar fi cei 7 mio. cazuti in cap? ca nu au votat asa cum ti-ai imaginat tu? De ce ar trebui sustinut basescu? ce a facut el pt. tara? Stii ce e aia democratie? Nu ar fi posibil ca tu sa fii cazut in cap? Mai gindeste-te la asta!
          Ai impresia ca ai un IQ ridicat? Dovada! Crezi ca ai avea dreptu sa te procreezi? Nu ti se pare ca ai idei un pic naziste?
          De ce guvernarea PDL si presedintia Basescu nu a impus reducerea nr. de parlamentari?
          Voi, talibanii basesti, nu veti ajunge prea departe cu modu asta de propaganda, nu pricepeti nimic din functionarea unei societati, sunteti extrem de periculosi, noroc ca nu sunteti prea multi si sunteti si f. lasi!

  • Reply
    Andrei
    2 august 2012 at 17:05

    Baby Jane, mai bine de atat nu puteai s-o spui!! Subscriu de 75893457 ori 😀

  • Reply
    capcaunu'
    2 august 2012 at 18:05

    Kafka, frate!

  • Reply
    androidul cu sobolani
    2 august 2012 at 18:05

    eu cred ca decizia CC nu e intamplatoare. daca invalidau referendumul, antena 3 + USL probabil ca puneau in miscare masele de fanatici anti basescu (care nu-s 7,5 milioane nici pe departe), iar in ochii acestora, care totusi constituie o masa deloc neglijabila, CC devenea una cu basescu. acest lucru era totusi periculos, deoarece prin decizia luata azi, curtea s-a descotorosit de cartoful fierbinte. intr-o luna se pot intampla destul de multe, cel mai important e ca daca CC va invalida referendumul la acea data, probabil reactiile populare vor fi nesemnificative. validarea referendumului pe baza unor noi cifre e imposibila, nici chiar in tara lui ponta nu se poate intampla una ca asta, deoarece s-ar putea pune in discutie chiar si alegerile locale. nici nu vreau sa-mi inchipui ce ar genera toata aceasta poveste. si vad ca mandatul lui morar e prelungit, ceea ce asigura pastrarea echilibrului in justitie, ca altminteri probabil basescu era arestat, judecat si executat (nu stiu in ce ordine) pana in 12 septembrie.

  • Reply
    adina
    2 august 2012 at 18:21

    Intreb si eu …daca ies mai putini alegatori ..mult mai putini …cum zic astia cu renumararea ..la parlamentare renumaram , ii inmultim cu 3,14, ca sa pastram numarul de parlamentari ?? Sau stiu ei alta metoda ??

  • Reply
    Anca Furtuna
    2 august 2012 at 18:40

    CCR…ce mai poti comenta despre jegurile astea comunisto – securiste ?!?Subscriu la adaugarea unor injuraturi si nu sint tocmai putine,credeti-ma.

  • Reply
    Gabi
    2 august 2012 at 18:47

    Sa-i multumim lui Iliescu pentru asta, trei, daca nu chiar patru dintre ei fiind ai lui…. Deh, presiunea a fost mare, ei oameni in varsta, nu au rezistat in loc sa se duca la baie au facut pe ei….

  • Reply
    neamtu tiganu
    2 august 2012 at 21:00

    am incercat, la topicu precedent, sa arat care-i situatia cu cetatenii romani din germania. Cel mai complicat e cu cei care au doua cetatenii, nici autoritatile germane nici cele romanesti nu stiu ca acestia poseda doua cetatenii. Drept urmare cind moare unu, are un certificat de deces german, moare un neamt, da nu e obligatoriu sa anunte si autoritatile romane ca a murit si-un cetatean roman.
    Deci situatia e imposibil de controlat, deci a impune cvorum e absurd ca nu stii din ce.
    Singura solutie realista e sa se considere raportu, da-nu, al celor care s-au prezentat la alegeri, astia exista.
    Ca marele ziarist de investigatie zice ca s-au facut fraude e o idiotenie, atita timp cit nu are nici un fel de dovezi, asa au zis si ailalti cind a cistigat basescu, asa ziceti si voi.. si-nca ceva, CC nu are competenta de a verifica buna desfasurare a alegerilor, pt. asta exista politie.
    P.S O mentiune speciala pt. cei care ii injura pe oamenii in virsta, de ex. cretina de „gabi” sper, pt. ei, ca n-au nici parinti, nici bunici. Le doresc, de asemenea, sa nu ajunga batrini!

    • Reply
      androidul cu sobolani
      2 august 2012 at 21:55

      pai azi pe realitatea prezentau situatia a zeci de sate si comune unde s-a votat intr-un procent de 200-300%.

      • Reply
        neamtu tiganu
        2 august 2012 at 22:15

        nu e exclus sa fie si cazuri din astea, nu m-ar mira, da, repet, asta nu e treaba CC, e treaba politiei. Imi amintesc ca si la alegerile precedente au fost situatii asemanatoare, de ex. in satu Paris, unde au votat citeva zeci pe secunda, atunci nu ati protestat, acum o faceti!
        Mentionez ca nu sunt de acord cu asemnea practici, da asta nu schimba situatia pe care am prezentat-o si anume ca e imposibil de stabilit nr. adevarat de cetateni cu drept de vot si deci e absurd sa impui un cvorum!

        • Reply
          androidul cu sobolani
          2 august 2012 at 23:04

          bun. ca tot sunteti stabilit in „RFG” si ne vorbiti de democratie, nu vi se pare cam ciudat sa formulati analogii cu romania? eu ma gandesc la faptul ca daca acolo s-ar ivi o situatie care ar necesita un referendum, s-ar ajunge la punerea in practica a acestuia prin intermediul unor proceduri legale, democratice iar singura problema a cetatenilor ar fi optiunea la vot. iar aici dupa propaganda antena 3, OTV si nu numai, dupa actiunile USL, scandalul cu plagiatul, incalcarea tuturor normelor de functionare a institutiilor statului (ca de etica nici nu mai aduc aminte) stii ca jocul e pierdut din start. iar la faza cu cei 7,5 milioane gresiti profund. chestia cu „nazismul” dintr-un comentariu de mai sus pare cam trasa de coada. intr-o tara unde vreo 20% si-ar da viata pentru Dan Diaconescu, sa vorbesti despre democratie in numele unor animale ca acelea, e cel putin deplsat (scuzati-mi incorectitudinea politica). asta insa e o problema delicata, se ajunge la prostii rpecum votul cenzitar si se complica treburile fara a fi nevoie. de fapt totul se rezuma la respectarea procedurilor legale care sa asigure conditii egale participantilor la intrecere, ca la voi, dincolo. restu’s povesti.

          • neamtu tiganu
            2 august 2012 at 23:26

            domnu eu n-am idealizat electoratu german, din contra, exista 18% fanatici ecologisti, din cauza carora s-a iesit din energia atomica, lucru care va avea consecinte majore pr. economie, mai exitsa 11% comunisti din aia puri, plus inca 10% electorat al piratilor, un partid jucarie.
            Da asta inseamna democratie, a-i numi p-astia handicapati, a le interzice sa se procreeze inseamna ca habar nu avem ce e aia democratie.
            Si da, daca 20% si-ar da viata pt. nu stiu cine acest lucru trebuie respectat fie ca-ti place, fie ca nu, asta-nseamna ca voi astia „oamenii de bine”, nu sunteti in stare sa va sustineti pct. de vedere, nu sunteti convingatori.

        • Reply
          androidul cu sobolani
          3 august 2012 at 7:38

          ce-ti mai palce dom’le sa le mistifici:
          http://en.wikipedia.org/wiki/Bundestag
          te-am crezut om serios, nu ca apelezi la tertipuri de’astea pt a-ti sustine pct. de vedere. adica piratii aia-s mult mai putini, iar ecologistii fanatici nu-s una cu „verzii”.

          • neamtu tiganu
            3 august 2012 at 9:59

            domnule, astea sunt rezltatu alegerilor mai vechi, ultimele alegeri de Bundestag au fost in 2009 cind piratii de abia se infintasera, azi piratii sunt pe val, uite aici, cel mai proaspat http://de.wikipedia.org/wiki/Landtagswahl_in_Nordrhein-Westfalen_2012
            in alte landuri au fost si mai multi. Analistii spun ca la urmatoarele alegeri potentialu piratilor e de pina la 10%.
            Ar fi de discutat in ce masura verzii sunt sau nu fanatici, io ii consider asa. Toate partidele incl. CDU si SPD au componente ecologice in program, verzii insa sunt singurii care vor iesirea din energie atomica, asta o considera fanatism, mai ales ca energia atomica nu e neecologica, desfintarea ei va duce la necesitatea unor alte energii mult mai putin ecologice.

  • Reply
    neamtu tiganu
    2 august 2012 at 23:55

    presupunem ca cei care nu s-au prezentat (8 milioane din cifra inaintata de ei) au facut-o pentru ca se opun demiterii. Atunci intrebrarea este : de ce nu s-au dus la vot ? Simplu: sunt atat de tampiti ca nu si-au dat seama ca ar deveni majoritari … Sau ca sunt puturosi de pute pamantu sub ei. Si nesimtiti . Genu “muieti is posmangii?” . Si PDL elul lor la fel de cretin .. auzi sa ai majoritate si sa boicotezi! Sa ratezi ocazia unei victorii cu 60% ! Astora le maninca gastele din traista..
    Cestia nasoala este ca prea multa smecherie te duce la astfel de finaluri. In final incep si ceilalti sa joace murdar … si graba mai invoci regulile de care ti-ai batut joc. Ca bataie de joc este sa ceri cvorum si apoi sa zici boicot.

    • Reply
      me
      3 august 2012 at 2:35

      Pai daca s-ar fi dus la vot si toti cei care n-au fost ar fi iesit probabil in jur de 20-21 de milioane de voturi pentru cei 18 milioane de alegatori din liste. Tu nu crezi in frauda. Ti se pare foarte plauzibil ca 70.000 de turisti s-au dus sa viziteze intr-o zi caniculara niste sate sarace de campie de prin jud. Olt care n-au absolut nici un obiectiv turistic (in afara eventual de birt). La voi in Germania, cam cati turisti trec intr-o zi de vara prin Fuessen (ca pe-acolo prin preajma chiar exista destule obiective turistice reale si oricat ar fi de vara nu e canicula)? Oare cati din ei ar fi curiosi sa viziteze comunele din sudul Romaniei cu recorduri de prezenta la votul de la referendum? Si in Germania merge un membru al comisiei fara nici un insotitor cu urna mobila noaptea prin sate neiluminate? Si acolo se fac cereri de urna mobila implicite (iti vine urna mobila acasa ca asa a cerut primarul?)? Si acolo te duci sa votezi la sectia la care esti arondat si descoperi ca ai votat deja? In ziua votului, oameni de la sate scosi de primari la votare – „ca trebuie” – desi multi habar n-aveau ce-i ala referendum si ce voteaza. Bolnavi psihici si detinuti fara drept de vot pusi sa voteze pe liste suplimentare ca poate ies totusi „9 milioane de romani curati”.
      „In final incep si ceilalti sa joace murdar …” ia incearca sa-ti aduci aminte la cine a urlat toata Europa ca juca murdar pe la inceputul lui iulie? Sau si in Germania se crede ca au urlat pentru ca au fost dezinformati de Basescu (de care – incercau sa ne convinga antenele inainte de suspendare – toti liderii europeni se feresc considerandu-l nefrecventabil). Nu crezi ca au jucat si vor juca murdar de la inceput pana la sfarsit (sfarsitul e inca departe)?
      Tu ai idee cati bani a cheltuit USL pentru demiterea „dictatorului” in afara de cei 20 de milioane de euro dati oficial de stat pentru organizarea referendumului? Dupa ce au spus ca trebuie suspendat, pentru ca, chipurile, ar fi incalcat constitutia, toata tara a fost impanzita de mega-afise cu Demite-l! „I-ai functia!” (aici am pus ghilimele pentru ca ortografia apartine autorilor afiselor), tot romanul a primit in cutia postala pliante color, glossy cu ti-a furat pensia, ti-a furat ajutorul social etc. Masini care carau display-uri cu LED-uri cat un perete de casa pe care rulau filmulete ce transmiteau aceleasi mesaje: ti-a furat.. ti-a luat… se plimbau toata ziua pe strazile oraselor. Mentionez ca USL-ul a anuntat imediat dupa suspendare ca ei nu sunt in campanie electorala, ci doar Basescu e. Peste tot erau fluturasi raspanditi de USL (in ultimele zile de campanie inclusiv in numele PDL si al lui Basescu). In toate marile orase au fost organizate mitinguri pro demitere (de vro 3 ori mai multe decat cele organizate de Basescu, cel aflat in campanie electorala) cu scene, sonorizari, concerte, iar participantii la mitinguri primeau tricouri, sepci si alte materiale de propaganda chipurile de la „societatea civila”. De unde crezi ca se platesc toate astea? Nu crezi ca „investitotrii” vor recupera acesti bani de la bugetul de stat prin „contracte avantajoase”, in timp ce fraierestenii votanti vor ramane cu salariile si pensiile taiate de inflatie? Mie, de exemplu, USL mi-a marit salariul in lei cu 8%, dar leul s-a devalorizat deja cu aproape 10% (si asta raportat la euro – care in aceeasi perioada s-a dus si el un pic la vale comparativ cu alte valute) de cand au venit ei la putere.
      Si daca e sa ne uitam la inceput, spunea Ponta ca „la referendum lupta Basescu contra poporului roman”. Basescu insa a decis sa se retraga din aceasta lupta pe care nu a dorit-o, in schimb USL a luptat cu (aproape) toate armele din dotare (oare cu cine daca Basescu a refuzat lupta?).

  • Reply
    me
    3 august 2012 at 2:43

    „Dar, în același timp, CCR este obligată să verifice și cîte dintre voturile celor prezenți au fost reale și cîte multiple, adică fraudate”
    Nu doar voturile multiple ar trebui identificate, ar trebui identificate si voturile celor (morti sau fara drept de vot) care urmeaza sa fie scosi din liste dupa ce au votat, pentru ca daca intr-adevar sunt milioane asa cum sustine guvernul, atunci cu siguranta multi din acesti morti au fost numarati printre cei 8 milioane de vii ai lui Antonescu.

  • Reply
    zulu
    3 august 2012 at 11:09

    Kafka pe bune: MAI cu ministru PSD organizeaza referendum, PSD+PNL(si altii cativa) depun contestatie la CCR cum ca referendumu’ organizat de ei e viciat. Cat de tembeli ne cred astia?!!! Ce sa mai zic de balele de dupa referendum, alea via Rus si Ponta la adresa MAI, gen „mihaela, dragostea mea” multumesc angajatilor bla, bla…. Dupa care acelasi MAI se contrazice singur emitand un soi de „nush, nu-s de-aici, afara ploua…” catre CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *