Elwis Săftoiu are de plătit rate de 3.500 lei lunar, dar cîștigă sub 1.000 lei*

Noi credem în capacitatea noului președinte-director general al TVR Claudiu Elwis Săftoiu de a salva din faliment televiziunea națională. A demonstrat deja ce poate reușind anul trecut să trăiască din bani de ciungă și bomboane. Potrivit declarației de avere depusă la instalarea în funcție, Săftoiu a câștigat în ultimul an fiscal, pe persoana lui fizică, fix 10.765 RON. Adică 899 RON lunar, mai exact, dacă acesta este în realitate venitul lui din perioada anterioară angajării la TVR.
Săftoiu are firmă fără profit
Salariul a fost obținut în calitate de director al propriei sale firme de consultanță politică. Aceasta se numește Capital Promotion și a fost înființată în anul 2000. În 2011, sereleul lui Claudiu Săftoiu a avut cifră de afaceri 0 și pierderi de 137.027 RON. Cu un an înainte, în 2010, Capital Promotion a realizat o cifră de afaceri netă de 192.433 RON și pierderi care au ajuns la suma de 36.271 RON. Ca să nu vă mai obosim cu detalii din astea plictisitoare, vă spunem direct că firma lui Săftoiu n-a mai avut profit din 2007. În afară de banii de la Capital Promotion, noul șef de la TVR se mai laudă cu două credite. Unul este de 116.000 EUR, contractat împreună cu fosta soție, Adriana Săftoiu, care trebuie plătit până în 2025, conform declarației de avere. Al doilea este în sumă de 38.000 EUR și a fost contractat până în anul 2026.
A doua nevastă cîștigă de patru ori mai mult decît Elwis
Singura salvare pentru Elwis Săftoiu a fost noua lui soție. După divorțul de Adriana Săftoiu, fost deputat din partea PNL și fost consilier prezidențial, șeful TVR s-a recăsătorit cu jurnalista Cristina Faighel Săftoiu. Ea a câștigat anul trecut “38.348 RON (brut)” de la Realitatea Media, și alți aproape opt mii de lei din indemnizație de creștere a copilului. În total, soții Săftoiu au câștigat împreună aproximativ 53.278 RON, adică în jur de 4.400 RON lunar. În acest punct vă reamintim că stâlpul familiei, Elwis Claudiu, trebuie să achite rate lunare la credite de 154.000 EUR. Calculele făcute în cazul contractării acestor credite la acest moment arată că Săftoiu ar trebui să plătească lunar aproximativ 3.500 de lei rate la bănci. Dacă nu ajungea președinte-director general al TVR, Claudiu Săftoiu putea să scrie o carte despre cum să trăiești cu bani puțini sau deloc.
investigatii@kamikazeonline.ro
* articol apărut în numărul curent al revistei „Kamikaze”

You May also Like...

Ca să nu fie dat în gît la DNA de Cosma și Chițoiu, Ponta a călcat DNA pe gît
11 martie 2014
Sindromul "Nelu Ploieșteanu"
12 aprilie 2013
Lulache de la PNL vrea salariu de 210.000 EUR de la Nuclearelectrica, companie îngropată în datorii de 600 milioane EUR
29 mai 2013
16 Comments
  • Reply
    Alexandra
    11 august 2012 at 10:11

    no comment

  • Reply
    Alexandra
    11 august 2012 at 14:05

    Fara legatura cu articolul
    cum era de asteptat, acum oamenii au doua probleme:
    1. interceptarile sunt ilegale
    2. (pe care astept sa o aud enuntata) cum au ajuns la presa?

    • Reply
      Irina
      11 august 2012 at 15:34

      Interceptarile au ajuns la presa de la Parlament. Acolo a fost depusa solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare , insotita de dovezi ale solicitarii.

      • Reply
        Alexandra
        11 august 2012 at 17:49

        cum puteau fi depuse ca dovezi, daca sunt ilegale?

        • Reply
          Radu B.
          12 august 2012 at 1:17

          Mafalda, de unde știi că sînt ilegle?

  • Reply
    Paul
    11 august 2012 at 14:24

    Parlamentul Romaniei, prin instrumentul sau TVR, nu ne vrea informati, nici culti. Telenovelele sud-coreene sunt maximul de informatie si de cultura de care avem nevoie.
    Drept urmare, “Elwis-Copilul-Minune” s-a inregimentat in plutonul grajdanilor, executand ordinele. Astia sunt bipezi doar din intamplare, chiar nu ma mai recunosc ca facand parte din aceeasi specie cu ei.

  • Reply
    neamtu tiganu
    11 august 2012 at 18:39

    nu e frumos sa rizi de oamenii saraci. De fapt asta e marele paradox romanesc, salariile sunt de rahat, da tara geme de masini, circiumile sunt pline… e drept ca nu toti pot avea lefuri ca kamikaze.. norc ca ei nu trebe sa-si faca declaratii de venit.

    • Reply
      prisacariu
      11 august 2012 at 19:08

      clar:)))))

      • Reply
        Alexandra
        11 august 2012 at 19:20

        si ce bine le stiu unii!

  • Reply
    Alexandra
    11 august 2012 at 19:03

    Pana o sa vad PlusUnu inapoi pe post, cred ca trebuie sa mai imbatranim! Si…care post?

  • Reply
    John DOE
    11 august 2012 at 19:12

    Numele personajului mi-a amintit de o melodie / un clip cool. Enjoy.
    http://www.videodetective.com/music/calling-elvis/809327

    • Reply
      Alexandra
      11 august 2012 at 19:30

      Ascultat. Really cool

  • Reply
    Paul
    12 august 2012 at 0:04

    Sectantii nu vor sa discute din principiu despre argumentele ca pamantul este rotund, fiind convinsi ca acestea sunt necurate, impotriva credintei lor ca pamantul este plat. USLasii nu vor sa discute din principiu despre continutul stenogramelor, fiind convinsi ca acestea sunt ilegale (daca erau ilegale nu mai ajungeau la Parlament, nu?).
    Si inca o dovada ca astia sunt niste sectanti (in afara faptului ca nu au o ideologie politica, nu au logica, nu-i intereseaza separatia puterilor in stat, nici economia): la anti-RomaniaTV, azi, “liberala” Manescu (parca, n-am retinut) l-a acuzat pe Prisacariu ca este basist, atunci cand acesta a indraznit sa o contrazica.
    Pentru sectantii astia, a spune despre cineva ca este basist este cel mai mare cuvant de hula, un fel de a zice “esti afurisit!” In “Templul Sacru antena3” Preotii Sectei nu sunt contrazisi, nici macar nu sunt intrerupti din cuvantari. Acolo s-a stabilit, de mai bine de 5 ani, ca unica sursa a raului pe Pamant este Basescu. Ori, ca sa fii in stare sa stabilesti unica sursa a raului pe Pamant, trebuie sa ai acces implicit la Divinitate – reteta clasica a organizarii unei Secte.
    Initial am crezut ca este o gluma (un fel de OTV cu prosti mai docti) dar sectantii antena3 chiar s-au luat in serios! Tot circul asta cu suspendarea lui Basescu este un dezastru politic. Niste politicieni n-ar fi facut asa ceva decat daca ar fi avut in vedere si desfiintarea alegerilor din toamna, pe care altfel riscau sa le piarda glorios. Gandul asta m-a speriat: urmeaza o dictatura “de catifea”?
    Dar daca nu sunt politicieni? Pentru niste sectanti, suspendarea lui Basescu, unica sursa a raului pe Pamant, rau identificat de Preotii lor, ar fi fost chiar PRIMA masura pe care Secta ar fi trebuit sa o ia, odata ajunsa la putere. Asa are intr-adevar sens tot circul…
    Cine nu-i crede sau indrazneste sa-i contrazica pe misionarii sau pe Preotii Sectei, care sunt si au fost intotdeuna luminati de Divinitate (inca de cand au localizat unica sursa a raului pe Pamant) este un basist. Pur si simplu. Dupa ce Basescu va fi demis, va urma vanatoarea de basisti, adica vanatoarea celor care indraznesc sa-i contrazica, a celor NEcredinciosi… Vor folosi ruguri? Gaz sarin?

  • Reply
    zulu
    12 august 2012 at 9:57

    „Calculele făcute în cazul contractării acestor credite la acest moment arată că Săftoiu ar trebui să plătească lunar aproximativ 3.500 de lei rate la bănci.”
    O fi cotizand si fosta d-na Saftoiu la platitul creditului ala de EUR 116000.(?)

  • Reply
    RECENSAMANTUL RUINARII ROMANIEI | newsinfo1000
    12 ianuarie 2013 at 20:08

    […] după instalarea la conducerea TVR1 a liberalului-monarhist prin mimetism şi lichelism politic Claudiu Elvis Săftoiu, ex-director efemer şi pe deplin incompetent al S.I.E. – unde a fost proptit „fiindcă aşa a […]

  • Reply
    Memorialul durerii în cur: Felix la TVR | prisacariu
    17 aprilie 2013 at 0:08

    […] scurt, o rușine. O monstruozitate. Una inacceptabilă. Demnă de fomistul de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *