Da' autodenunțu', cît e autodenunțu'?*

„Haideți să chemăm pompierii! Sunăm la 112, zicem că-i un foc, le dăm adresa și după aia așteptăm să vedem în cât timp vin. Nii-nooo, niiii-nooo! Când ajung, îi batem pe umăr și râdem un pic împreună cu ei. Cum? N-or să râdă? Ce amendă? Ce dacă i-am chemat degeaba? S-au mai plimbat puțin și ei, să nu se plictisească, nu? Sau nu pompierii. Chemăm salvarea. Ne dăm loviți, gemem de-un infarct, ceva, iar până ajung ei pregătim cafeaua. Cum să n-o savureze cu noi? Cum adică glumă proastă? Ce să plătim, dacă nu tre’ să ne trateze? Și ce dacă poate aveau alții nevoie de ei în timpul ăsta? Să-i aștepte, că și noi suntem tot contribuabili, ni se fâlfâie nouă de câtă treabă au ei! Păi atunci hai să sunăm la secția de poliție și să chemăm sectoristul. Inventăm un hoț la ușă sau ceva de genul, șușotim dramatic la telefon să vină cât mai repede, mimăm puțină disperare tremurată și așteptăm. Ei na! Nici cu sectoristul ăsta n-am făcut decât rost de-o amendă… Numai încuiați ciufuți în țara asta! Și tot noi s-o pățim, fiindcă ăștia nu știu de glumă? Cum naiba? Aaaaa! Gata! Știu! Ne autodenunțăm la DNA! Găsim noi ceva, nu contează ce. Procurorii de-acolo gustă glumele oricui și nici n-au altă treabă de făcut, așa că se vor bucura să le dăm noi un pic de lucru. Ce, numai Ponta și cu ai lui să aibă parte de toată distracția?”
* titlul îmi aparține, textul încadrat în ghilimele este al Ochiului Drept, unul din cititorii blogului (comentariu postat aici).

You May also Like...

Soldați, vă ordon: linșați-l pe Tăpălagă!
24 ianuarie 2011
Iliescu arestat
16 iunie 2011
Hai să explore și Constanța ruins, nu numa' Carpathian garden
1 august 2010
27 Comments
  • Reply
    judit gherghiteanu
    11 septembrie 2012 at 10:54

    nu cred ca conducatorii nostri sa fie atit de imaturi sa faca autodenunt la acuzatie la „misto”, eu cred ca ei se autodenunta la toata lista de acucatii adusa baronului votarilor, si de fapt e la mintea cocosului ca ala nu a facut de capul lui.

  • Reply
    Alexandra
    11 septembrie 2012 at 12:02

    Nii-noooo …si care incearca ia o amenda de nu se vede!
    in cazul de analizat: o iesire in fata „cu pieptul dezgolit” 🙂
    …de dragul circului, fireste si pentru ca le e rusine de nu mai pot, chiar cu fraudele dovedite, stiindu-se in Romania

  • Reply
    Ochiul Drept
    11 septembrie 2012 at 13:01

    A propos, în noul Cod penal am găsit chestia asta:
    „Art. 268. – (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plangere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori in legătură cu săvarşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscand că aceasta este nereală, se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
    Da’ poate au și procurorii ăia altceva, mai important, de făcut, în loc să se joace cu „autodenunțurile” astea aberante, făcute la mișto. Dat fiind că, în cazul deștepților ăstora, „existenţa unei fapte prevăzute de legea penală” nu se aplică, ei autodenunțându-se „pentru că au votat” și pentru că „au chemat lumea la vot”, mă gândesc că procurorii o să-i flituiască instantaneu, gen „bonjour madame, merci madame”, doar cât le înregistrează alea și le dau un răspuns scurt cum că nu se încadrează bla-bla. Dar eu nu-s de acord să plătesc procurorii din banii mei de contribuabil ca să toace ei frunzele lui Ponta și-a găștii lui, numai pentru că vor ei să se dea șmecheri și să ne mai arate încă o dată cât de mult respectă instituțiile statului! (Am plătit destul pentru referendum, tot fără să fiu de acord.) Mișto-ul ăsta al lor și ridiculizarea DNA nu face decât să instige muritorii de rând la o atitudine similară în tot ce înseamnă respectarea legilor și procedurilor legale, subminând, cu bună știință, autoritatea instituțiilor statului. Chestia asta, mie, personal, mi se pare ceva ce ar trebui pedepsit, cu atât mai mult cu cât vine de la cel mai înalt nivel.

    • Reply
      Ochiul Drept
      11 septembrie 2012 at 15:31

      Rahat! Cine dracu’ să-i pedepsească, doar au imunitate…? Dobre și Borbely tocmai jubilează. Era de așteptat – corb la corb nu-și scoate ochii…

    • Reply
      pensionara
      12 septembrie 2012 at 1:47

      Si Ponta si Antonescu si toti parlamentarii sunt platiti cu banii nostri ca sa se faca ca guvernreaza si de fapt sa dea lovituri de stat. Jos cu ei !

  • Reply
    neamtu tiganu
    11 septembrie 2012 at 21:11

    titlu e f. inspirat, da si teStu, ziaristica de high level, investigatie de clasa.. tineti-o tot asa!
    Felicitari, ramineti asa cum sunteti!

  • Reply
    Paul
    12 septembrie 2012 at 13:28

    Ceai de Yahoo! (nou: cu aroma de tei?)
    Semnalez pe aceasta cale rezultatul unei fabuloase investigatii personale desfasurate in cursul diminetii de sambata (la o cafea, in fata PC-ului, incercand sa-mi accesez adresa de e-mail).
    Am aflat cu aceasta ocazie ca pagina „Yahoo! Romania” afiseaza la rezultatele cautarii de pe Google, imbietorul salut „Bine aţi venit pe Yahoo!, CEAI mai vizitată pagină din lume”. Tinand cont de vara asta nebuna, am presupus ca popularitatea ceaiului pomenit de ei s-ar datora aromei de tei, recomandata pentru calmarea nervilor.
    Un printscreen: http://imageshack.us/f/21/yahooq.jpg/
    Luand in calcul iminenta campanie electorala, anchetele DNA, posibila blocare a fondurilor europene, tupeul de gainar neprins cu care minte Ponta non-stop si atitudinea de toapa la menopauza a lui Antonescu, probabil ca Yahoo! va opta in curand pentru ceaiul cu aroma de-menta, ca sa-si mentina popularitatea (in paralel cu finantarea unui Spital de sanatosi mentali in Romania, unde sa ne retragem cativa, intr-un fel de capsula a timpului).
    PS: am verificat acum 2 minute, greseala de pe Yahoo!Romania persista.

  • Reply
    ion ionescu
    12 septembrie 2012 at 20:21

    Da, mai, ei n-au facut decat sa cheme lumea la vot. Si-au avut atata putere de convingere, ca unii au votat de mai multe ori, c-au venit si mortii la referendum, ca minorii din acte si-au dat seama cat de maturi sunt in realitate si ca Basescu trebuie demis, ca puscariasii si-au facut „mea culpa” in gand si s-au prezentat la vot, sa-si ajute fratii din parlament. Ti-e si scarba de mascarada pe care o fac alde pontosu si somnorila. Ala-i anchetat pentru fraude masive si astia o tin, gaia-maţu, cu apararea dreptului la vot. Daca se refera la dreptul la votul multiplu, au dreptate sa se autodenunte.

    • Reply
      Nicolae
      14 septembrie 2012 at 4:28

      Ioane, sa nu-ti fie scarba. Sa-ti fie rusine! Mie imi este. Din cauza noastra si a 11-12 milioane s-a ajuns aici. Ne prefacem ca n-avem timp sa mergem TOTI intr-o duminica la 4/5 ani sa fim SEFU’, n-avem macar atata minte, fata de cata au comunistii astia imputiti, incat sa explicam in vecinatate imediata cum vedem lucrurile. Nu am o atitudine partizana, de politruc, dar locul celor 11 – 12 mil a fost ocupat de Dragnea, pentru ca era loc atat material cat si in mintea cea de pe urma a celor 7,4 mil de romani. Iar fara atitudinea noastra actuala pe care mizeaza in continuare, alde Dragnea, Videanu, Felix si Fenechiu nu sunt decat niste adevarati puscariabili. Nu ma incalzeste cu nimic sa ajunga astia la puscarie, ci sa restituie TOT chiar cu dobanda.

  • Reply
    Paul
    14 septembrie 2012 at 19:14

    Acum ani de zile, intr-un moment de tristete, ii spuneam cuiva ca doar cand manelistii vor fi luati la bataie, va exista o raza de speranta pentru Romania – sa devina o tara normala. Azi am aflat ca Florin Salam a fost luat la omor de nuntasii care l-au invintat sa cante la eveniment.
    Sunt optimist. Sunt intr-o buna dispozitie excelenta. Am dat telefoane prietenilor. Pe unii, cu probleme, i-am deranjat cu tonul meu vesel si m-au injurat, inchizandu-mi apoi telefonul. Nici asta nu a facut sa-mi piara zambetul de pe fata.
    Postez si pe blogul lui Prisacariu, am postat peste tot, pana si pe site-ul EVZ, unde e plin de moluste si nimeni nu citeste nimic… Nu-mi pasa. E o toamna minunata!!!
    😀

    • Reply
      Alexandra
      15 septembrie 2012 at 14:46

      @Paul
      Ar fi mult mai bine daca, prin cultivarea macar cat de cat a gusturilor, s-ar ajunge sa nu mai vrea nimeni sa-i asculte…Ceva mai de efect decat „luarea la omor”, mai ales ca nu stim de la ce s-au certat la acea nunta nuntasii cu manelistii!
      ….Si molustele ce au raspuns?!

      • Reply
        Paul
        16 septembrie 2012 at 13:46

        Molustele nu raspund. Doar provoaca repulsie. E plin de ele pe evz…

  • Reply
    Nasu
    14 septembrie 2012 at 20:23

    Cataline, verifica masteru lui dan sova, ala de la london school- LSE!!! e trecut intr-un sibgur cv si apoi a fost „omis”.din anturaj apropiat am auzit ca nu si-a dat lucenta . doar a participat la cursuri….daca o fi facut si asta…. Garantez pt informatie!!

    • Reply
      prisacariu
      17 septembrie 2012 at 15:25

      asa e, am verificat, ai dreptate

      • Reply
        Nasu
        17 septembrie 2012 at 16:45

        Nu am inteles ce ai verificat? Ca nu are licenta data?pai ai avut tu timp sa le scrii aliea de la LSE si ti-au si raspuns asa de repede??;))) nu cred, cataline.

      • Reply
        Nasu
        17 septembrie 2012 at 16:51

        auzi cataline dar aia de lobdra lucreaza in week end?:)

        • Reply
          prisacariu
          17 septembrie 2012 at 16:54

          nu. dar azi e luni. nici macar la londra nu e week end azi:))

          • Nasu
            17 septembrie 2012 at 17:08

            Bravo, fratele meu!! Esti super super tare!!!;)))) revenim, ok?;)))

  • Reply
    Alexandra
    15 septembrie 2012 at 20:58

    M-am uitat…Te-ai amuzat, nu?! 🙂

    • Reply
      Alexandra
      15 septembrie 2012 at 22:54

      cu Tribunul, normal!

      • Reply
        Paul
        16 septembrie 2012 at 13:52

        Eu n-am rezistat decat 5 minute, doar din simpatie pentru Prisacariu.
        In mod normal, cand eclozeaza WC Tudor pe ecran, am un tic nervos, sa schimb programul. Nu mai mentionez ca mi se declanseaza si sindromul Tourette….

        • Reply
          prisacariu
          16 septembrie 2012 at 14:08

          :)))))

        • Reply
          Alexandra
          16 septembrie 2012 at 18:14

          😉

        • Reply
          Alexandra
          16 septembrie 2012 at 18:17

          Hai, ca totusi a fost mai bine decat de obicei! 🙂
          Si eu la fel, cand i-am vazut in aceeasi emisiune am fost foarte curioasa sa vad daca se inteleg si cum!

  • Reply
    Curtis
    15 septembrie 2012 at 23:05

    Anunt: Se cauta doctori care si-au plagiat lucrarea de doctorat care sa se autodenunte alaturi de Dl Victor Ponta. Cu acesta ocazie se va inainta o propunere catre Dna Andronescu sa se infiinteze (chiar retroactiv ar fi foarte practic) si DOCTORATUL PROFESIONAL – se au in vedere in special asolventii de scoli profesionale, dar si alte categorii interesate.
    Sau:
    Ponta a hotarat sa se autodenunte alaturi de toti plagiatorii din Romania din toate domeniile (cu cat se aduna mai multi, eventual macar 1 mil – cu atat e mai bine)

  • Reply
    Paul
    16 septembrie 2012 at 13:45

    Au impuscat alt urs! 😀
    Stirea asta e un banc in sine… (mai putin pentru ursul inocent, dar mort).
    Ma atept o ecranizare de succes dupa eveniment, in regia lui Cristian Mungiu. 😀

    • Reply
      Ochiul Drept
      16 septembrie 2012 at 23:19

      Când l-au arătat la autopsie sau când a fost ridicat după împușcare, mie mi s-a părut a fi mai mult un pui de urs. Să fi fost el, oare, capabil, de atacurile de care a fost acuzat? Posibil, nu știu. Cert e că mai întâi l-au împușcat și abia apoi i-au făcut analizele. Hmm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *