PSD + PDL + Oltchim = ACSARD

Să rememorăm, pe scurt, din istoria foarte recentă a Oltchim. Mai întîi, să ne amintim pe cine a indicat Ponta drept principal responsabil pentru soarta Oltchim: pe ministrul Economiei, liberalul Daniel Chițoiu, cel pe care l-a avertizat că va răspunde cu viața, capul și nu mai știu ce alt organ dacă nu va ieși bine „privatizarea” combinatului. Nu de alta, dar la cît de discret este, în general, Chițoiu, să nu uite poporul în cine să arunce cu rahat. Iar ieri, ca să vezi coincidență, Ponta tocmai a ieșit public să anunțe că Dan Diaconescu e un bagabont escroc și că privatizarea e ratată. Firește, și dacă ai un IQ doar cît să te poți încheia la pantofi, pricepi că ministrul Chițoiu trebuia deja să plătească cu viața, capul și alte organe, cum ne-a spus premierul încă de acum vreo zece zile.
Pînă aici, simplu. Ce e mai complicat de înțeles este de ce Chițoiu nu s-a protejat de cacealmaua lui Dan Diaconescu, de ce a jucat comedia asta idioată cu domnu’ Dan care a devenit și investitor în combinate chimice. Putem spune multe despre Chițoiu, numai că ar fi idiot nu. Deci, cine a făcut jocurile la Ministerul Economiei? Jocuri pe care, desigur, Ponta le știa foarte bine și anticipa că licitația va fi un fiasco. Chițoiu nu pare să le fi făcut, dar s-au întîmplat la el în curte. Cu sau fără acordul lui. Și, cu siguranță, fără opoziția lui publică.
Dar să revenim. Că promisiunea lui DD de a salva Oltchim, dublată de cîștigarea licitației, înseamnă cea mai eficientă campanie electorală de după ’90 nu mai e nici o îndoială. Cîte voturi va lua PPDD la parlamentare? 5%? 7%? 10%? Mai mult? SUficient de mult, în orice caz, încît să fie curtați într-o alianță parlamentară. Cu, desigur, pretenții mult mai mici decît ale PNL, care vrea ministere, candidaturi la prezidențiale, miniștri și alte prostii pe care partidele de talia PSD sau PDL nu le înghit.
Ce partid, deci, își dorește o alianță cu PPDD după parlamentare? PNL sigur nu, că nu e de nasul lor. Dar PSD și PDL s-ar cam băga la o combinație politică în interes național, desigur.
Așa că, pînă una-alta, PNL își mai ia niște scatoalce de la premierul Ponta cel echilibrat (în raport cu Antonescu, desigur), iar PPDD crește ca Făt Frumos cu dinții stricați și părul grizonant, dar pe placul poporului însetat de dreptate în direct senzațional acum și în reluare. Cu voie de la Guvern, desigur, care habar n-are că DD n-are 45 de milioane de euro sub cur ca să-i arunce la Oltchim, dacă înțelegeți ce vreau să spun.
Pe scurt, ARDACS. Sau ACSARD. Cum vă sună mai bine.

You May also Like...

Blaga îl curtează platonic pe Crin, dar preacurvește (politic, desigur) pe bani cu Ponta
26 aprilie 2013
Pe Băsescu îl paște o nouă suspendare. A lui Dragnea
5 februarie 2013
Morar, interimar la PG. Apocalipsă la PSD
1 octombrie 2012
9 Comments
  • Reply
    Alexandra
    25 septembrie 2012 at 12:23

    Da, si-a platit prezenta pe ecrane probabil mai ieftin decat daca platea direct ca sa fie prezent la toate televiziunile.
    Ce vedem este tot ce mai lipsea pentru ca in Romania sa fie ca in …Romania: obiectiv industrial important, de importanta aproape strategica pentru estul Europei, care are piata, dupa decenii de bataie de joc, privatizat acum asa cum se vede!
    🙂 🙁 vorba poetului adica , rasu-plansu

    • Reply
      ivanG
      26 septembrie 2012 at 14:34

      A platit PR-ul asta electoral muuuult mai putin decat l-ar fi costat chiar la el in casa, la OTV.

  • Reply
    KAKA MIZE
    25 septembrie 2012 at 12:46

    Oltchimul lui domnu’ Dan e rezultatul fuziunii intre doua companii :Circul de Stat si Ateneul Roman. Banii privatizarii sint la Elodia si toata incurcatura asta nu poate fi rezovata decit de Tolea, specialistul in eliminarea activelor toxice din piata.

  • Reply
    Toby
    26 septembrie 2012 at 14:34

    ieri scrisesem asta: -sa zicem ca vin alegerile si USL a pierdut 10 % in sondaje
    -sa zicem ca DD avea doar 2% in sondaje
    -sa zicem ca DD promite ca poate ajunge de la 2 la 10% in sondaje in 2 luni jumate.
    -sa zicem ca DD promite USL cei 10% in plus in parlament din decembrie incolo.
    -sa zicem ca DD vrea pentru asta vreo 45 milioane de euro ca sa scoata din insolventa Otv si celelalte 2 firme ale sale.
    Cum facem?
    Luam Oltchim cu 45 milioane pe care nu ii avem si promitem salariile retroactiv imediat, oamenii ne pupa mana, procentul creste la 10%.Guvernu ne da 45 milioane pe care initial nu le aveam.La alegeri intram in coalitie cu USL.
    DD fericit, USL fericit, Oltchim in insolventa si 3000 de vieti ruinate.Un pret mic dupa parerea mea…
    hmm…gand la gand cu bucurie parca era…fara bucurie in cazul de fata….

  • Reply
    andrei
    27 septembrie 2012 at 14:50

    sunt foarte curios cand si daca va intra si ovidiu tender in povestea asta cu oltchimul. nu de alta dar mi se pare absolut spectaculos modul in care tocmai acum il curata hotnews-ul de toate petele si il prezinta drept mare investitor in domenii strategice

  • Reply
    Alina
    27 septembrie 2012 at 16:11

    …iar eu ma intreb daca nu cumva Dinu Patriciu are si el vreun amestec. sa fie o simpla coincidenta faptul ca scrisoarea de bonitate a lui DD vine de la o banca din Olanda? .. aceeasi banca prin care DP mai face din cand in cand tranzactii… 😉 prietenii stiu de ce…

    • Reply
      prisacariu
      27 septembrie 2012 at 16:25

      interesant:). stii mai multe?

  • Reply
    Alina
    27 septembrie 2012 at 17:50

    e numai o teorie ;)… dar e de investigat de catre voi, jurnalistii… nu de alta, dar stim cu totii ca DP e un mare maestru in astfel de inginerii si – de ce sa nu luam in calcul si aspectul asta – are ceva experienta in domeniu :)…

  • Reply
    Alina
    27 septembrie 2012 at 17:52

    aaa… si inca ceva legat de asta… nu uita ca DP a fost dintotdeauna impotriva USL :). asta asa, ca fapt divers, in toata telenovela lui DD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *