Morar, interimar la PG. Apocalipsă la PSD

Mutare a dracului de interesantă azi: Laura Codruța Kovesi l-a delegat la conducerea Parchetului General pe Daniel Morar, șeful DNA. Pînă azi, jocurile erau făcute în favoarea lui Marius Iacob, prim-adjunct al Codruței Kovesi, cel care era în cărți să fie delegat la șefia PG. Cu Iacob la șefia PG, exista riscul iminent ca lui Morar să nu i se mai prelungească delegarea în fruntea DNA. Iar dacă mișcarea asta s-ar fi produs, erau în pericol dosarele fraudării referendumului. Atît cele instrumentate de PG, cît și cele instrumentate de DNA (cele mai grele, de altfel, într-unul din acestea fiind anchetat și Liviu Dragnea).
Sigur, Daniel Morar e interimar. Cel puțin pînă cînd ministrul Justiției, Mona Pivniceru, va propune un nou șef la PG și, necesar, președintele Traian Băsescu va accepta propunerea. Ceea ce înseamnă că dosarele referendumului vor merge mai departe. Și nu doar la PG, ci și la DNA, unde șef e, deocamdată, unul din adjuncții lui Morar.
Rămîne, deocamdată, în aer cariera Codruței Kovesi. Care, cel puțin pînă acum, e favorită la preluarea șefiei DNA. Se va și întîmpla asta? Vom vedea.
Problema cea mai mare, acum, este în curtea PSD: cu dosare grele la DNA pe fraudarea referendumului și cu Morar interimar la PG, rahatul îi va exploda partidului lui Ponta în față exact în campania electorală. Își permite PSD asta? Iarăși, vom vedea.
Așa cum rămîne să vedem care vor fi propunerile Monei Pivniceru pentru șefia PG, respectiv a DNA. Și, firește, care va fi reacția președintelui Băsescu la aceste propuneri.
P.S. Marius Iacob, dincolo de penibilul episod „Elodia” în care a fost implicat – vă amintiți că s-a deplasat personal pe coclaurii patriei să caute cadavrul nevestei lui Cioacă?! – , e și un tip alunecos. Care primește sms-uri în momente importante. Cum ar fi, de exemplu, cînd se deplasează pe teren să ia liste electorale de la BEC. De la oameni politici (mă rog, nu-s mai mulți, e doar unul) care mai și dețin funcții de miniștri.

You May also Like...

Țara lu' BMW
11 august 2011
Ministrul Predoiu, urmărit prin Interpol
6 ianuarie 2011
Dar Mircică îl iubește și instituțional pe Felix
9 decembrie 2010
5 Comments
  • Reply
    Alexandra
    1 octombrie 2012 at 17:16

    Deocamdata….e bine!

  • Reply
    Nicolae
    1 octombrie 2012 at 22:48

    E buna si suspendarea la ceva…ba chiar si-un referendum cu hotii.

  • Reply
    Paul
    2 octombrie 2012 at 2:10

    Ceea ce mi se pare bizar, este modul discret in care duduia asta, cu moaca de tanchist sovietic, isi desfasoara activitatile specifice la sefia MJ. Dupa ce am auzit-o vorbind o data (de parca ar trage cu mitraliera), orice tacere a unei astfel de fiinte imi trezeste suspiciuni.
    Sa fie oare un blat foarte, foarte, foarte subteran, prin care i se promite lui Felix non-combat-ul pana la iarna in schimbul libertatii de actiune a Parchetului impotriva gagauzilor din PSD (un alt avantaj pentru Varan si pseudo-liberali)? Motiv pentru care doamna Tanchist va ramane pitita-n ceata pana in noiembrie, mai discreta decat o ducesa, sperand sa nu se prinda nimeni?
    Chiar sunt curios daca angajatii din MJ au intalnit-o luna trecuta pe Temniceru pe holurile ministerului, in timpul programului de lucru. Si daca da, ce face ea acolo? Sta incuiata in birou? Bea cafea de dimineata? Sau ceai de la samovar? A remarcat cineva un tanc parcat in garajul ministerului?
    PS: Invazie de tantari in metrou – ieri, in statia Obor, roiuri de tantari atacau oamenii ce asteptau metroul. O babuta mi-a spus ca asa este de cateva zile. L-am intrebat pe gardianul ala din vagonul metroului de ce sunt atatia tantari. Mi-a raspuns ca nu are Primaria bani sa dea cu insecticid (Oprescu a luat metroul de la MT de curand). Sunt destui bucuresteni care stiu asta, dar cei din Cluj sau din Iasi habar n-au ce se intampla, si parca-i vad cum il vor vota in 2014 pe Moartea-cu-Bisturiu la Presedentie, ca (cica) el a dovedit ca-i mare gospodar! Comunist ordinar!!!!!

    • Reply
      Alexandra
      2 octombrie 2012 at 22:45

      Probabil ca este si o inundatie necontrolata sau o sursa de umezeala…
      Se taiasera, intr-adevar ,si o parte din investitii!

    • Reply
      bwin
      8 octombrie 2012 at 1:08

      Ce bafta pe tziganu de Oprescu. Toate panglicile care le-a taiat au fost proiecte incepute de Adriean Videanu. Pana la el toti tziganii care au fost primari n-au facut nimic in afara de chioscuri pentru florarese (stiti cat e chiria la coloane? mi-a spus o florareasa 1000 lei / luna, pomana). Degeaba l-au injurat bucurestenii pe Videanu, e singurul care a facut ceva pentru bucuresti. A mai facut si chiorul cate ceva… in schimb tziganu de oprescu chiar nu face nimic, doar taie panglicile altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *