Dușa, ministrul la FF născut pe 1 aprilie

Că ministrul Mircea Dușa e o glumă mediocră știm (e ăla care, acum vreo săptămînă, era fericit că se află în județul Craiova), dar habar n-aveam că și certificatul lui de naștere menționează asta (omul chiar e născut pe 1 aprilie). Nu doar nașterea lui Dușa a fost o farsă a destinului, ci și tot traseul care l-a făcut ministru de Interne și, apoi, al Apărării. Din CV-ul omului aflăm că a început o facultate („Științe Economice București”) în 1984, la doar 10 anișori după ce a terminat liceul. Asta nu l-a împiedicat, însă, ca doar cu studiile liceale să fie șef de serviciu la Consiliul Popular Toplița (presupun că era vorba de serviciul forestier, dacă exista așa ceva, că tot era tînărul Dușa absolvent de liceu silvic) și, apoi, fără diplomă de studii superioare, să fie chiar vicepreședinte al aceluiași Consiliu Popular (’86-’90). Adică un soi de viceprimar, uitat pe funcție pînă în ’96, cînd a devenit primar. Guvernarea Năstase l-a făcut, la 45 de ani, prefect de Harghita, iar din 2004 își face veacul prin Parlament. Între timp, cică a prestat niște studii postuniversitare (nu se știe în ce) la Sibiu. Vorbește franceză și maghiară (conform CV-ului, cel puțin, dar pentru franceză n-aș băga mîna-n foc).
Mediocritate de funcționăraș provincial, pe scurt, ca să nu ne încurcăm în analize prea complicate. Curiozitatea mea, însă, e cum a studiat Dușa la „Științe Economice București” între 1984 și 1988, cînd era ba șef serviciu la Consiliul Popular Toplița (pînă-n ’86), ba vicepreședinte tot acolo (’86-’90). O fi fost FF-ist, nu? Da’ PCR-ist o fi fost?

You May also Like...

Niște jurnaliști morți, cu ochii vii, ce scînteie-n afară
18 mai 2011
RTV își mărește parcul aero. Cu un avion
31 martie 2010
Dreptate pînă la capăt: Ponta desființează spitale
23 septembrie 2013
11 Comments
  • Reply
    Paulensson
    8 februarie 2013 at 17:54

    Asta-i discriminare pe fata!
    Nedemocratica, neprofesionista si nedemna atitudine…
    Pai cum sa ne permitem sa-l luam la bascalie pe Domnul Mircea Dusa pentru simplul fapt ca s-a nascut pe 1 aprilie?!?! Pai 7,4 milioane de romani (in vara) si inca 4,8 milioane de romani (in iarna) s-au nascut pe 1 aprilie!!!
    Sau, daca nu s-au nascut, la propriu pe 1 aprilie, sunt totusi niste pacalici fraieri si niste glume triste, care si-au furat singuri caciula (cu repetir, ca sa stie lumea ca nu-i din greseala) si acuma rad unii la altii ca prostii….
    „Romania te iubesc!” – d-asta, desi o sa plec, ma voi intoarce aici intr-o buna zi! Asteptati-ma! Ca o sa ma intorc! (il mai stiu pe unul care a zis ca se intoarce si-l asteapta unii de 2.000 de ani… o fi avut vecini romani prin Bethleem?)
    😀

  • Reply
    rzv
    8 februarie 2013 at 18:17

    in perioada aia comunista, la ASE erea 2 sectii: contabilii pt CAP si alta de ASE, cum ar venii. dusa o facu paia de contabilii cap-isti ca numai aia erea la FF. stiu de la un prieten numitul bondaru care si el a executat asa ceva si pe urma dupa revolutie a echivalat-o cunva printr-o jmecherie. da tot prosti scotea si atunci si acu. nu toti:)

  • Reply
    Nicolae
    9 februarie 2013 at 20:09

    O sa aflam, aia cu FF, cand ii vom citi dosarul de pensie. !!! ? Se cere o adeverinta din care sa reiasa ce fel de cursuri ai urmat. Cat despre PCR-ist, nu se pune problema la PSD-istii de peste 41 ani.

  • Reply
    pensionara
    10 februarie 2013 at 0:24

    Dle Prisacariu, Dusa n-a fost numai pcr-ist. Ca sa te faca fara studii adecvate sef de serviciu ( si inca repede) trebuia sa faci servicii conducerii statului socialist. Am trait acele vremuri si stiu asta foarte bine. Ni se spunea clar: nu poti fi sef de birou sau de serviciu daca nu esti in pcr sau mai rau. Mai cautati si sigur veti gasi macar martori care sa va spuna ce a fos, pentru ca actele pot disparea.

  • Reply
    John DOE
    10 februarie 2013 at 1:12

    Deci iarta-ma ca bag articole din alte ziare, dar nu ma pot abtine sa nu ma minunez de ipochimenul asta:
    „În mod evident, nu este vorba de niciun fel de conflict de interese pentru că nu este o carte de autor, ci de una semnatä de Andrei Marga în calitate de preşedinte al ICR. Autorul Andrei Marga şi-a publicat cărţile la zeci de edituri, cea mai recentă – Crizele modernităţii târzii , la Editura Academiei Române”, a precizat ICR pentru gândul.” (Cine plm i-a intrebat pe muistii care au scris raspunsul, care a fost ultima carte publicata de Mirabolant, si unde. Bine ca nu i-au scris si pretul, pentru ca reclama facuta de o institutie publica subordonata directorului Marga, unui autor privat pe nume Marga, sa fie completa)
    „În adresa ICR se menţionează că Marga nu va apela la ICR pentru publicarea vreuneia din cărţile sale. „Andrei Marga nu va apela la editura ICR pentru a-şi publica lucrările. Multe edituri îl solicită, aşa că nu va publica vreo carte la ICR.” (Oaaaau… Muuuuuulte edituri il suprasolicita… Tulai! Io zic sa-i publicati si voi la Kamikaze o carte cata vreme mai e Geniul printre noi… )
    „Deşi în răspunsul trimis pe adresa gândul ICR susţine că volumul semnat de Marga este de fapt un raport de activitate cartea conţine şi câteva analize filosofice ale directorului instituţiei. În capitolul „Păcatul şi prostia”, Marga face o analiză a jurnaliştilor din România. […] În subcapitolul „A fi creştin”, Andrei Marga analizează condiţia creştinului.”
    Incredibil de gretos! Dincolo chiar de voma cu bila si muci.
    Si fii atent si comentariu de aplaudac:
    „#7 anto
    9.02.2013 23:07
    Raspunde Acest Marga ar trebuii respectat pentru faptul ca alaturi de Nichita Stanescu ne-au facut mandri in lume si au adus Romaniei premiul Herder…restul sunt mizerii.”
    Mi-e rau…
    Sursa:
    http://www.gandul.info/news/cum-a-publicat-icr-o-carte-semnata-de-andrei-marga-nu-este-un-conflict-de-interese-volumul-este-unul-promotional-nu-o-sa-l-trec-in-cv-10544353

  • Reply
    Alexandra
    11 februarie 2013 at 17:50

    pe urmele carnii de cal, de magar, de ce o fi… 🙂

  • Reply
    pristanda
    12 februarie 2013 at 6:41

    so, zici de nea ceapistu asta,da` nicolaescu de la nesanatate fu „lucrator comercial” ceva sinonimcu borcea,da`mai la centru. pan` la coada,im „place” freza lu`nea dus` asta din toplitza.

  • Reply
    RAMBO
    12 februarie 2013 at 14:05

    De ce Dusa a fost cea fost si este ce este ?
    Dintr-un motiv foarte simplu; a fost toata viata un yesman desavarsit.

  • Reply
    Vasile Surcel
    23 aprilie 2013 at 22:26

    Dusa nu are nici un fel de studii economice. E o minciuna in cv-ul lui. El a facut celebra Stefan Gheorghiu. Chiar partea cea mai rea din Gheorghiu, adica Institutul pentru pregătirea cadrelor în problemele conducerii social-politice Bucureşti. Cam ce credeti ca insemna in anii 80 pregatirea cadrelor in probleme social-politice?
    Pe asta ar trebui cerute detalii de la MAPN.

    • Reply
      prisacariu
      24 aprilie 2013 at 0:17

      am scris în „kamikaze” că e absolvent de „ștefan gheorghiu”

  • Reply
    judit gherghiteanu
    2 august 2013 at 12:01

    dusa ma duce cu gandul ca exista valori minus ale IQ. Om perfect pentru guvern…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *