TVR continuă să se prostitueze pentru lacheii lui Felix

„Mihai Gâdea spune că „nu se consideră un lider de opinie”. Întrebat dacă este un om liber, Mihai Gâdea îi răspunde Marinei Constantinescu: „Ce-am făcut în ultimii ani ar putea să fie niște probe în sensul ăsta. Când o să încetez să fiu un om liber, probabil o să încetez să mai fiu””.
De unde credeți că am cules citatul de mai sus? Dintr-o broșură encomiastică dedicată lui Gâdea? Dintr-un articol de PR al Antenei 3? Nu, e vorba despre un teaser al TVR pentru un interviu amplu, difuzat în seara asta de televiziunea publică (sursa). Așadar, toate basculantele de căcat aruncate în ventilatorul gigantic al Antenei 3 sînt considerate de Gâdea, la TVR, „niște probe în sensul ăsta”. Adică în sensul ăsta că e liber. Nici mai mult, nici mai puțin: LIBER. Nu știu cum s-a raportat moderatoarea TVR la zicerea asta a lui Gâdea, dar mie mi-ar fi întors stomacul pe dos.
Dar cît de liber e, totuși, Gâdea? Cum ar zice niște jurnaliști adevărați, follow the money și vei afla. Păi, să urmărim banii. Nu departe, ci în declarația de avere a lui Dan Voiculescu, cunoscut de Justiția română și ca „Felix”, nume de cod de turnător la Securitate. În declarația de avere cu pricina, Gâdea este debitor cu 695.000 RON, adică în jur de 150.000 euro. Asta, desigur, pe lîngă salariul de alte multe mii de euro pe lună. Dacă pentru salariu, însă, putem să ne mințim frumos că există un contract beton din punct de vedere avocățesc, prin care Gâdea și-a luat toate garanțiile că i se va permite să-și facă meseria de jurnalist (haha, ce glumă bună!), pentru contractul de împrumut nu există decît o singură regulă: banii înapoi. Sau, pînă se dau banii înapoi (a propos, fără dobîndă?), maleabilitate cît cuprinde. Ca să nu zic altfel, desigur. Mai jos, fragmentul din declarația de avere a lui Felix în care e menționat Gâdea (plus, cîteva rînduri peste Gâdea, un alt purcoi de bani împrumutat lui Daniel Constantin, alt soldat credincios al lui Voiculescu).
felix gadea
Cam cîtă libertate o fi în ghiuleaua asta de împrumut de 695.000 RON legată de piciorul lui Gâdea de turnătorul Felix? Sper că s-o fi întrebat și Marina Constantinescu și, mai ales, l-o fi întrebat și pe Gâdea. Sau, dacă nu, sper măcar că i-a pupat mîna la final acestui Dorel basculantier al Antenei 3, de emoție că i-a dat un interviu. Dacă nu știe cum se face, să-i întrebe pe colegii care l-au intervievat pe Felix, săptămîna trecută.

You May also Like...

De pe vremea FNI
13 septembrie 2010
Domnule Șova, faceți publică diploma obținută la Paris
19 septembrie 2012
Mondializarea crizei: cerșetorii români de la Paris cerșesc acum la New York
26 noiembrie 2011
11 Comments
  • Reply
    lae
    22 aprilie 2013 at 17:57

    Cand aveai tu emisiune pe bani publici si pe sume nu tocmai mici, TVR avea alta fata. Atunci discutiile aveau nivel de academie. Vorbesti de funie in casa spanzuratului.

    • Reply
      prisacariu
      22 aprilie 2013 at 18:06

      da, ca moderator am incasat 5.000 de lei pe luna timp de trei luni (drepturi de autor, nu contract de munca). si nu invitam oameni sa le iau scamele de pe costum. dimpotriva. tocmai de aia nu am rezistat nici trei luni:)

    • Reply
      AntiGelu
      22 aprilie 2013 at 18:11

      Ba lae, bine ca nu i-ai spus ca e „un frustrat”.
      Hai, vezi ca Felix a tras inca o besinuța, fuguța la mirosit.

      • Reply
        Amărăşteanul
        22 aprilie 2013 at 22:36

        Ha, ha! I-ai zis-o bine!

  • Reply
    lae
    22 aprilie 2013 at 18:17

    Probabil ca ai dat si concurs cu Mircea Marian si Ioana lupea in juriu:)) iar trei luni ai rezistat deoarece a picat guvernul MRU ca altfel si acum ne explicai despre binefacerile guvernelor de dreapta.

    • Reply
      prisacariu
      22 aprilie 2013 at 18:35

      haha:)
      gaseste tu cind am vorbit eu de binefacerile guvernelor de dreapta si imi fac autocritica in fata colectivului:D

  • Reply
    tara de prosti ®
    22 aprilie 2013 at 18:25

    ba voi faceti misto? cum dreaqu sa ia tvr interviu lui gadea la o saptamana dupa felix? cine urmeaza? badea? ciuvica? ori cristian parvulescu 🙂 ?
    televiziunea lui ceausescu si-a gasit alt stapan.

  • Reply
    Nea
    22 aprilie 2013 at 18:45

    Nu-i nevoie să ai datorii la Felix ca să fii otreapă la TV. Vezi Longin. Sau poate o avea şi ea.

  • Reply
    Mihai Gâdea este un om liber | Coandă Eugen Blog
    22 aprilie 2013 at 20:36

    […] un articol bun pe același subiect și mai jos extras din articol, ca să se vadă libertatea lui Gâdea […]

  • Reply
    Prostituția teveristă este gerontofil-securistă | prisacariu
    10 mai 2013 at 11:07

    […] de vremurile în care propaganda se făcea centralizat, orwellian, temeinic. Se întorc la TVR. A fost, recent, Felix, acum i-a venit vremea lui Ioan Niculae (sursa). În astfel de momente, televiziunea […]

  • Reply
    Mihai Gâdea este un om liber » iogen, cu accent pe i
    4 februarie 2014 at 14:25

    […] un articol bun pe același subiect și mai jos extras din articol, ca să se vadă libertatea lui Gâdea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *