Arma secretă a lui Ponta: vînătoarea de magistrați prin anchete disciplinare

După ce Ponta a tunat la TV că dosarele lui Adrian Năstase au fost instrumentate politic de către procurori și judecători, niște lingăi mici de la CSM s-au repezit să anunțe controale la DNA și Înalta Curte de Casație și Justiție. Controale prin care să afle (dracu’ știe cum) dacă, așa cum a glăsuit Victor Viorel, dosarele penale au fost, de fapt, politice.
Dar ce vrea CSM prin aceste controale este doar o joacă de copii pe lîngă ce poate face ministrul Justiției. Iar ce poate face ministrul Justiției e destul de nasol: poate cere anchetarea punctuală a unor magistrați din motive disciplinare.

Cererea se adresează Inspecției Judiciare. Iar dacă Inspecția Judiciară nu găsește nimic în neregulă cu magistrații, ministrul Justiției poate cere o nouă cercetare, ba chiar se poate adresa și instanței pentru ca magistrații reclamați la Inspecția Judiciară să fie anchetați. Practic, un ministru, adică un cetățean numit politic în funcție, are dreptul să vîneze și să hărțuiască magistrați. Totul, pe baza unor „sesizări” venite de la oricine, chiar fără probe. Întîmplător sau nu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a înființat și o comisie, în octombrie 2013, care să se ocupe cu astfel de plîngeri la Inspecția Judiciară prin care să vîneze procurori și judecători. Detalii despre noua armă a lui Ponta împotriva magistraților, aici.

You May also Like...

Manuela Mitrea, Cătălin Voicu, iertați-mă!
6 aprilie 2010
Ghiță, out de la Realitatea
10 februarie 2011
MRU: maghiară satisfăcător
6 februarie 2012
19 Comments
  • Reply
    Arma secretă a lui Ponta: vânătoarea de magistrați prin anchete disciplinare | Revista Kamikaze
    10 ianuarie 2014 at 10:41

    […] Continuarea – pe blogul lui Prisacariu. […]

  • Reply
    Silviu
    10 ianuarie 2014 at 12:10

    daca eu ma duc la o academie din occident si spun ca 1+1=3 sunt dat afara in suturi. nu acelasi lucru i s-a intamplat ‘mamei eroine’ tovarasa academiciandoctoringiner eeeelena ceausescuuuu!!!! (urale pe banda de casetofon) O analfabeta a dobandit acesta distictie inalt academica. Cum? prin ratiuni politice. in fond daca sotul ei era arhitectul capitalei cu ultima forma de educatie ucenicia de cizmar, ea de ce nu ar fi fost ‘cineva’?
    sistemul de valori politice s-a pastrat si nastase l-a exploatat primul cand a demonstrat impotriva condamnarii lui bivolaru. ‘dosar inregimentat politic!’ zgierea bombonelu (la cat poate se zbiere) si fixu asta cu persecutia politica il are si acum. cand a fost primministru daca prindea rosu la semafor era evident persecutie politica. statul in coloana ca tot romanul e persecutie politica. de aceea bombonelu’ a folosit girofaru care anuleza orice semafor si ambuteiaj. cei ce l-au numit arogant au facut-o din persecutie politica, ‘evident’. Practic, desi bombonelu pozeaza in om cult, nu stie ce e aia meritocratie si promoveaza feudalismul. Ca sa nu existe dubii, definitiile sunt cam asa: meritocratie = ii pui sa faca pe cei capabili sa faca (cei ce merita sa lucreze datorita competentei in domeniul respectiv); feudalism = vasalii sunt loiali feudalului (pupincuristi a caror singura competenta e slugarnicia).
    In registru feudalismului se lucreaza in zilele noastre in guvern, la antene, s.a.m.d. Ponta e discipolul lui nastase si ‘continua linia trasata de vrajnicii sai inaintasi’. Daca oameni din justitie decid diferit de ‘vointa de la centru’ atunci e normal ca sistemul egocentrist sa ii inlature. normal dar nu si moral.

  • Reply
    RAMBO
    10 ianuarie 2014 at 14:19

    Nu trebuie sa ne mai facem griji pentru armele secrete ale Prim-Plagiatorului Victor-Viorel-(Dorel) Ponta.
    Economia e mai tare decat vorbaria Plagiatorului si propaganda purtatorilor de minciuni ale acestuia.
    Ziua in care pretul cartofului va depasi 4 (patru) lei, va fi si ultima zi a guvernului de puscariasi si puscariabili condus de Plagiator!

  • Reply
    FAN BASESCU BOC
    10 ianuarie 2014 at 15:48

    RAMBO ASA SA FIE !PRETUL E DEJA CRESCUT …!

  • Reply
    ion adrian
    10 ianuarie 2014 at 16:59

    Felicitari tuturor parlamentarilor PDL care au contestat legea descentralizarii la CCR si deci felicitari PDL pentru acest stralucit succes prin care CCR(cu Toni Grebla cu tot) v-a dat dreptate declarand in totalitate legea descentralizarii ca fiind neconstitutionala .
    Succesul vostru este in raport cu un guvern USL care si-a asumat raspunderea si deci simbolic azi a fost demis de CCR care tocmai prin considerarea ca fiind constitutionala asumarea raspunderii( lucru considerat si de mine asa si cred ca si enuntat pe blogurile pe unde ma mai joc).
    E bine deci ca asumarea raspunderii este constitutionala caci astfel ce ati facut voi, simbolic joaca rolul unei motiuni de cenzura care a trecut
    Intr-o tara in care onoarea ar exista (adica nu in tara unui Sebi sau ZeV), guvernul Ponta ar trebui sa-si depuna mandatul.

  • Reply
    ion adrian
    10 ianuarie 2014 at 17:28

    Nu este in topic dar ti-o supun atentiei
    Ce trebuie sa intelegem din stirea asta:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16360223-oficial-ambasadei-ungariei-statul-maghiar-pregateste-cumpere-terenuri-agricole-transilvania-care-este-strategia-primesc-vanzatorii-schimb.htm
    Din care spicuiesc
    “Statul ungar are in plan cumpararea de terenuri agricole in Ardeal si pregateste un proiect in acest sens, ale carui prime etape au fost deja finalizate, a declarat Szabo Jozsef, atasatul pe probleme de agricultura al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, intr-un interviu pentru postul de radio Erdely FM , relatat de site-ul de limba maghiara transindex.ro. Proiectul Ungariei va fi demarat daca va putea fi pus in concordanta cu legea funciara romana, a precizat oficialul, care a explicat ca se asteapta doar normele de aplicare ale noii legi funciare romane.”
    Si daca de aici nu e clar cine este propietarul terenului este util sa vedem asta:
    “Avem un program in acest sens, al carui element esential este ca in situatia in care cineva doreste sa-si vanda terenul, atunci poate incheia un contract cu statul maghiar in temeiul caruia va primi o renta viagera, mai mult terenul va ramane in proprietatea sa pana la sfarsitul vietii. Desigur, se pune problema ce va face statul maghiar cu un teren care, de exemplu, se afla la marginea unui mic sat din Secuime? In acest caz, statul maghiar il poate oferi unui tanar care nu are teren, dar ar dori sa-l lucreze”, a explicat diplomatul.”
    Este deci evident ca cine ofera ceva cuiva este proprietarul cu toate atributele: de posesie , dispozitie si folosinta.
    Si atunci se pune intrebarea fundamentala:
    Cumpararea de pamant de catre un alt stat va fi permisa de legea romana?
    Adica un stat care cumpara pamant isi va extinde astfel teritoriul national cu toate prerogativele de suveranitate statala pe teritoriul cumparat exact cum a facut SUA cu Alaska cumparata de la Rusia?

  • Reply
    ion adrian
    10 ianuarie 2014 at 17:58

    Dle Prisacariu,
    Nu mai fiti incjizitorial sau anchetator in emisiune. Azi de ex cand unul de la PSD (sau PNL) a spus ca el in locul lui Dragnea ar demisiona multumiti-va cu atat si nu-l fortati sa spuna neaparat ce crede el despre faptul ca Dragnea nu o face.Eu zic ca este bine daca obtineti acest gen de dezicere si eventual puteti puncta cu o gluma gen:”pai da dar dvs nu aveti dosar dvs sunteti curat dar parca cei care nu sunt asa gandesc pe dos ” urmat de un zambet condescendent si trecut la momentul urmator.
    Ma scuzati ca intervin in meseria dvs dar sunt spectator si pentru mine lucrai dvs 🙂

  • Reply
    ion adrian
    10 ianuarie 2014 at 20:40

    Scuze pentru multiplele greseli de tastare dar cand abia scriu nu le vad inainte de postare si nu am rabdare sa intarzii postarea si nici erate tot timpul nu e cazul sa dau. 🙂

  • Reply
    L
    11 ianuarie 2014 at 10:54

    @ion Adrian
    N-ar fi deloc rau ca mai intai sa va puneti la punct cu coerenta in exprimare, adica cu topicul (parte a sintaxei care se refera la ordinea corecta a cuvintelor in propozitii si a propozitiilor in fraza), si de-abia mai apoi sa veniti sa sugerati sau sa dati sfaturi unui jurnalist de televiziune despre cum anume sa-si faca meseria. Interlocutorii oricarui jurnalist de televiziune, avand in vedere specificul „Butonului de panica”, trebuie pus in dificultate, nu menajat, curatat de scame. Pricepeti?
    P.S. Mai multa grija si la semnele de punctuatie. Pe care le evitati sistematic cu, ca sa va citez,”condescendenta”. Mai multa grija la limba romana dle… Adrian (daca nu stiati asta v-o spun eu: numele proprii se scriu cu majuscula). Deci, ca si concluzie: Catalin Prisacariu nu lucreaza si pentru analfabeti si agramati.

    • Reply
      ion adrian
      12 ianuarie 2014 at 14:14

      Daca nu ai inteles ce scriu imi pare rau, dar la urma urmei, paguba-n ciuperci . De vina este viteza, caci ma bat pe multe fronturi din cauza numarului mare de tradatori care functioneaza pe peste tot.
      Dl Prisacaru este singurul in masura sa analizeze ce i-am spus cu cea mai buna intentie si daca ii aveam mailul nu i-o spuneam public desi nu este nimic insultator.
      PS. Eu nu insult niciodata b..ii cu basca 🙂

      • Reply
        ion adrian
        12 ianuarie 2014 at 14:17

        Dle Prisacariu nu observasem ce a-ti scris mai jos si de aia am raspuns. Nu stiu daca mai este cazul sa-mi mai liberati replica. Multumesc

    • Reply
      ego
      13 ianuarie 2014 at 10:28

      @l- mai calm cu reprosurile referitoare la gramatica. `Deci, ca SI concluzie` nu prea este de loc in conformitate cu gramatica romaneasca. Conform carei reguli a aparut acel `SI` acolo??

  • Reply
    L
    11 ianuarie 2014 at 11:00

    Ca tot e sezonul mistretilor ucisi la Balc…
    Cataline, ca sa rezolve definitiv problema Justitiei, Plagiatorul ar putea organiza un fel de alt Balc, un Balc 2, o vanatoare de procurori DNA si judecatori de la ICCJ stransi intr-un tarc, vanatoare la care sa participe intreg USL-ul si, in mod special, condamnatul Adelu Bombonelu, intaiul vanator al tarii. La vasta lui experienta Adelu ar putea vana chir si trei procurori dintr-un singur foc…

  • Reply
    L
    11 ianuarie 2014 at 20:23

    @Catalin Prisacariu
    Am doua comentarii care nu au aparut… Unul dintre acestea ca replica la incoerenta in exprimare a lui ion adrian, celalalt pe subiect. Pot sa indraznesc sa intreb care este deranjul pe care l-am provocat, asa incat cele doua comentarii n-au fost aprobate sau au fost sterse intre timp? Multumesc anticipat pentru posibilele explicatii pe care le astept.

    • Reply
      prisacariu
      11 ianuarie 2014 at 20:31

      explicatia e una singura: te inseli

      • Reply
        L
        12 ianuarie 2014 at 14:25

        Mda… Constat ca m-am inselat. Iarasi. Poti sa ma dai in judecata Cataline… 🙂
        P.S. Nu crezi ca a venit momentul ca Romania sa fie dePontaminata definitiv? Ca tocmai s-a intors Pontagiatorul din munti, de undeva din Austria. Pe unde a fost pitit ca sa lupte cu mai multa eficienta impotriva „dictaturii basiste” si „imperialismului american”… In seara asta va raspunde prezent la convocarea de la Antena3, acolo unde sunt trasate liniile directoare ale propagandei Pontiste, si acolo unde mitomanul va fi spalat din cap si pana in picioare de ridicolul si penibilul de care s-a umplut in saptamana ce tocmai a trecut.

  • Reply
    ion adrian
    12 ianuarie 2014 at 14:25

    Dle Prisacariu ,
    Intr-o ipoteza care pe mine ma ingrozeste, adica cele scrise de dvs in articolul acestui fir, desigur facand un proces de intentie, dar pentru cine a trait in comunism sau in epoca Iliescu_Nastase ce spuneti nu-i deloc chiar atat de imposibil
    Ne temem deci pe drept cuvant ca in situatia unui CSM subordonat politic asemeni ministrului justitiei, aceste doua institutii pot deveni niste instrumente contra independentei judecatorilor si procurorilor prin controale si sanctiuni arbitrare, care sa ascunda intimidari
    Spuneti: „Dar ce ar putea dori CSM prin aceste controale este doar o joacă de copii pe lîngă ce poate face ministrul Justiției. Iar ce poate face ministrul Justiției e destul de nasol: poate cere anchetarea punctuală a unor magistrați din motive disciplinare.
    Cererea se adresează Inspecției Judiciare. Iar dacă Inspecția Judiciară nu găsește nimic în neregulă cu magistrații, ministrul Justiției poate cere o nouă cercetare, ba chiar se poate adresa și instanței pentru ca magistrații reclamați la Inspecția Judiciară să fie anchetați. Practic, un ministru, adică un cetățean numit politic în funcție, are dreptul să vîneze și să hărțuiască magistrați. Totul, pe baza unor “sesizări” venite de la oricine, chiar fără probe. Întîmplător sau nu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a înființat și o comisie, în octombrie 2013, care să se ocupe cu astfel de plîngeri la Inspecția Judiciară prin care să vîneze procurori și judecători.
    Am dreptul sa fiu ingrijorat?
    Da, asa este legea promovata de Predoiu . Impotriva careia dl Danilet a luptat cam singur care spune:
    „Din pacate dupa razboi, multi viteji se arata. Pe vremea aia se vroia sange de magistrat”
    Uneori ne-o facem cu mana nostra si nu stim cum s-o mai dregem 🙂

  • Reply
    ion adrian
    12 ianuarie 2014 at 14:26

    Erata:
    Da, asa este legea promovata de Predoiu . Impotriva careia dl Danilet a luptat cam singur si care spune:

  • Reply
    L
    12 ianuarie 2014 at 17:53

    Ce ne facem Cataline? Pentru ca noul cod penal (ala a lui Predoiu) este deosebit de ingaduitor cu infractorii. Aproape ca mai avem nitel si violatorii, criminalii si politicienii corupti vor ajunge sa-si execute condamnarile cu executare… acasa la ei. Sau, eventual, la vilele lor de vacanta. Ca sa-si dreaga si sanatatea in timpul executarii pedepsei… Este o situatie absolut abracadabranta. Si constat ca nimeni nu vorbeste cat de blanda e legea cu infractorii, de aceasta grava problema… Sa nu mai amintesc de sminteala asta completa reprezentata de contopirea pedepselor. O anomalie greu de inteles. Romania va deveni raiul infractionalitatii. Daca nu cumva si este deja.
    P.S. Grav este ca pe la televizor apar tot felul de personaje care transmit subliminal sau explicit cam acelasi mesaj… Pedepsele primate de infractori sa fie cat mai lejere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *