Dovada oficială și legală că USL izolează România în plan extern

Traian Băsescu a spus, ieri, că România riscă să se izoleze pe plan internațional: „In cazul in care majoritatea politica recidiveaza si continua atacurile la statul de drept, care pot fi prin legislatie sau declaratii, Romania risca sa fie izolata pentru mult timp. Repet, suntem pe marginea prapastiei daca vom continua, majoritatea parlamentara, in frunte cu premierul, cu Crin Antonescu, atacurile la hotararile judecatoresti, la legislatia corecta, riscam intrarea intr-o perioada lunga de izolare” (sursa).

A fost, o oră mai tîrziu, contrazis de Crin Antonescu: „Ce se întâmplă în România astăzi de suntem pe marginea prăpastiei, nu avem legi democratice? Eu cred că da. Nu avem un stat de drept? Eu cred că da. Nu se aplică aceste legi? Eu cred că se aplică. Justiţia nu dă deciziile pe care le consideră de cuviinţă? Eu cred că le dă. Sigur, sunt nuanţe, sunt discuţii, sunt divergenţe” (sursa).
Inutil, însă. Azi, Curtea Constituțională a României a decis că USL exact asta face: scoate România din lumea civilizată. În comunicatul de presă care a urmat deciziei de neconstituționalitate a modificărilor la Codul Penal din „marțea neagră”, CCR notează că, prin acele modificări, s-au încălcat „şi art.11 alin.(1) privind obligaţia statului român de a îndeplini întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce îi revin din tratatele internaţionale” (sursa).
Practic, în „marțea neagră”, spune CCR, Parlamentul României a scos România de pe harta democrațiilor, democrații cu care România are tratate internaționale încheiate. Care tratate internaționale spun extrem de clar că politicienii nu trebuie privilegiați, trebuie cercetați penal la fel ca oricare cetățean și trebuie să răspundă în fața legii ca oricare alt cetățean.
Așadar, în „marțea neagră”, România aproape că a decis ruperea acestor tratate internaționale. Iar ruperea acestor tratate, prin legi care să permită corupția, înseamnă izolarea externă a României.
Mulțumim, USL!
 

You May also Like...

Atenție la viitoarele alegeri: șefii de secții de vot vor fi proști, dar mulți
3 decembrie 2013
Cum ajungi în conducerea TAROM? Cumperi două apartamente de la Ponta
25 februarie 2014
Piramida lui Măslui
16 noiembrie 2010
4 Comments
  • Reply
    Mircea SERBAN
    15 ianuarie 2014 at 16:26

    Din 1990 încoace Romania a ”cunoscut” statul de drept exclusiv pe hârtie căci, în practică acest principiu -nu există nicăieri în lume normativ și/sau lege, nu a fost aplicat niciodată!
    Nici legea fundamentală -Constituția, nici legile organice -de pildă,legea electorală, nici legi ordinare -de pildă, legea mediului, etc… nu au fost respectate și în sporadicele procese în care cetățeni ai statului român au încercat să cheme la bară, în justiție autorități ale statului aceștora nu li s-a recunoscut calitatea procesuală!
    Până și această firavă ”ordine de drept” a fost încălcată chiar de către autoritatea supremă -Procurorul General, care nu a catadicsit să ignore interesele statului român în procese având ca speță recunoșterea drepturilor de proprietate asupra terenurilor rămase fără moștenitori!
    Jaful împotriva statului român a fost asistat -și din umbră și chiar fățiș, de către persoane din magistratură!

  • Reply
    Cristina
    15 ianuarie 2014 at 17:46

    Domnule Prisacariu, va rog frumos sa-i transmiteti domnului Nicolicea ca il rog sa nu se mai comporte ca o baba surda precum spune dansul in spotul de la b1. Il intreb dara: are urdă!? Ca bun simt, responsabilitate sau orice altceva nu are.
    O zi buna dvs, nu si lui

  • Reply
    Basencu
    15 ianuarie 2014 at 22:50

    Barosane
    Cred ca in paragraful II , in prima jumatate , viitorul presedinte al romaniei il confirma pe chioru si nu il contrazice:
    ,,A fost, o oră mai tîrziu, contrazis de Crin Antonescu: “Ce se întâmplă în România astăzi de suntem pe marginea prăpastiei, nu avem legi democratice? Eu cred că da. Nu avem un stat de drept? Eu cred că da. Nu se aplică aceste legi? ”
    Sesizand disperarea basistilor ca vor avea sub 15 % la europarlamentare, m-am hotarat sa mi depasesc conditia de sosonar si sa ma fac elitist sau etilist inscriindu-ma in partidul cel bun, destept, cinstit, fara hoti, iubitor de parale, consilieri, masini si secretare de la stat Partidul Miscarea Populara.
    Dar am aflat ca acest partid nu exista, nici nu e inscris in registru partidelor politice, nu s a terminat procedura de inscriere. In trei luni nu si aleg statutar organigrama. Probabil va exista doar o candidata independenta, sustinuta de intelectuali.
    Nu mi ramane decat sa raman sosonar, sa lipesc afise, sa vorbesc cu oameni simpli, si sa luam in alegeri mai mult ca la parlamentare.

  • Reply
    grisa
    18 ianuarie 2014 at 12:23

    Basencu, voi, uslasii nu mai puteti de grija PMP. Faptul ca etichetezi pe cineva asa precum o faci, te defineste; reactie tipica a unui jmecheras de maidan, mult prea certat cu scoala si cu bunul simt ca sa faci apel la o minima decenta in exprimare. De fapt asta te defineste: atitudine de neam prost. Pro uslasii nu vin cu argumente ci cu zvonuri fabricate in laboratoarele de dezinformare ale varanului. La un asa ” preacinstit” afacerist, laudatori pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *