EXCLUSIV PENTRU CEI CARE ȘTIU SĂ CITEASCĂ: motivul OFICIAL pentru care a venit Victoria Nuland la București

De cînd s-a anunțat vizita Victoriei Nuland la București, fiecare cetățean al țării știe de ce a venit emisarul american în România. Politicienii, analiștii, jurnaliștii, oengiștii și poporul s-au transformat, la unison, în hermeneuți și semioticieni, în interpreți și fini cunoscători ai motivelor Victoriei Nuland de a se afla la București.
Eu vă propun, însă, să aflăm chiar de la Victoria Nuland, oficial, de ce a venit la București. Și, mai ales, să comparăm motivele pentru care Nuland s-a aflat în alte țări recent.

Iată, deci, cum arată comunicatul de presă emis de cabinetul purtătorului de cuvînt al Departamentului de stat american:
„On January 7, Assistant Secretary Nuland will travel to The Hague, Netherlands, where she will meet with senior Dutch government officials to discuss bilateral and other foreign policy issues, including planning for the Nuclear Security Summit, the Transatlantic Trade and Investment Partnership, and U.S.-Dutch collaboration on European and global issues.
Assistant Secretary Nuland will then travel to Berlin, Germany, on January 8 to meet with senior German and other European government officials to discuss the range of bilateral and global issues.
On January 9, Assistant Secretary Nuland will travel to Vilnius, Lithuania, where she will meet with senior Lithuanian government officials and attend the Lithuanian Foreign Ministry’s annual Snow Meeting on Euro-Atlantic security issues, which brings together key members of the transatlantic foreign policy community.
In Bucharest, Romania, from January 10-11, Assistant Secretary Nuland will meet with senior Romanian government officials and members of civil society to discuss bilateral and regional issues, including efforts to strengthen the rule of law.
On January 12, Assistant Secretary Nuland will travel to Paris, France”. (sursa OFICIALĂ)
Bun, și acum să vedem ce a făcut Victoria Nuland în fiecare din țările indicate:
– Olanda: „bilateral and other foreign policy issues, including planning for the Nuclear Security Summit, the Transatlantic Trade and Investment Partnership, and U.S.-Dutch collaboration on European and global issues” (în traducere: chestiuni de politică externe – inclusiv planificarea Summit-ului pentru Securitate Nucleară – și colaborarea USA – Olanda în chestiuni europene și globale);
– Germania: „the range of bilateral and global issues” (în traducere: seria de subiecte bilaterale și globale);
– Lituania: „attend the Lithuanian Foreign Ministry’s annual Snow Meeting on Euro-Atlantic security issues, which brings together key members of the transatlantic foreign policy community” (în traducere: securitate euro-atlantică și politică externă);
– România: „bilateral and regional issues, including efforts to strengthen the rule of law” (în traducere: chestiuni bilaterale și regionale, INCLUSIV eforturile de a întări domnia legii).
Stop! Ce diferență vedem între ce și-a propus Nuland în România și ce și-a propus în Olanda, Germania și Lituania? Păi, o diferență enormă: în Olanda, Germania și Lituania, Victoria Nuland a avut o agendă bazată EXCLUSIV pe subiecte globale, de politică externă și de colaborare bilaterală; NUMAI în România, scris negru pe alb, OFICIAL, Nuland și-a propus să discute despre „efforts to strengthen the rule of law” – eforturile de a întări domnia legii.
Deci, DOAR în România. Păi, dacă Victoria Nuland, ca emisar al SUA, crede că e nevoie de eforturi pentru a întări domnia legii în România, atunci domnia asta a legii pe la noi e cam slabă și cam proastă. Asta, deci, a venit să ne spună Victoria Nuland: că sîntem corupți și nu vrem Justiție corectă. Orice altă „interpretare” e fariseism ieftin, ipocrit și politicianist.
 

You May also Like...

Popii și Vlașii lui Luca
11 octombrie 2010
Niels Schnecker, în Consiliul de Administrație al CFR (Infrastructură) SA?
12 decembrie 2012
Berceanu sau arta mințitului senin la TV
16 mai 2012
11 Comments
  • Reply
    politicstand
    15 ianuarie 2014 at 11:29

    Ei, aș! A venit să felicite România, în special pe Victor Ponta care, diplăcându-i felicitările, a preferat să plece din țară. Apropos, aș fi foarte curioasă unde-a fost cu adevărat, cu cine s-a întâlnit și i-a dat Red Bull să bea, că nu-mi explic cum de-a venit așa de hotărât să continue demolarea controlată a României.

    • Reply
      ghita ponta
      15 ianuarie 2014 at 18:20

      era la un photoshooting cu familia ciobanilor din Romania.

    • Reply
      elena
      15 ianuarie 2014 at 19:50

      nu a venit sa-l felcite pe Base pentru dezatrul din cei 9 ani de cind e presedinte

      • Reply
        Gabriel
        16 ianuarie 2014 at 22:45

        Elena maica, vezi ca articolul e pentru cei care stiu sa citeasca. Tu nu prea stii sa scrii corect deci am dubii ca stai mai bine cu citirea.

  • Reply
    Motivul oficial al vizitei Victoriei Nuland. Pentru cei ce șștiu să citească | Revista Kamikaze
    15 ianuarie 2014 at 11:42

    […] Continuarea – pe blogul lui Prisacariu. […]

  • Reply
    Marius
    15 ianuarie 2014 at 12:09

    Pai, Pinnocchio & Co stiu sa citeasca? Habar n-au pe ce lume traiesc…..Si daca lui Tonta i-a tradus consilierul acela „care stie vorbeste la mine bine romaneste” nu-i de mirare ca omul astepta si masa si dansul dupa felicitari!!!!!

  • Reply
    Costin
    15 ianuarie 2014 at 12:11

    Mai putin intiatii in politici globale si in chestiuni de separare a puterilor in stat, chestii d-astea greu digerabile, ar putea crede ca a venit pentru cele 2 procese cu hotarari nedefinitive in care consiliile locale au dreptul la resursele nereglementate gen gazele de sist. Sau poate ca nu e deloc asa si a venit pentru ca era ingrijorata ca parlamentarii romani parjolesc bugetul mai abitir ca altii petrolul si gazele arabesti.

  • Reply
    Marcel
    15 ianuarie 2014 at 12:53

    „A fost o vizita foarte buna, are legatura cu un subiect care, fiind de competenta CSAT e evident confidential, si e ilegal sa discutam orice fel de detaliu” V. Ponta

  • Reply
    Liviu Iordache
    15 ianuarie 2014 at 18:00

    Prietene, tragedia este ca stiu si Ponta si Antonescu si mai ales Putin de ce a venit doamna Nuland la Bucuresti, insa isi vad de drum, spre nesfirsitele stepe.
    Daca imi permiti, un sfat cind il mai ai (cam masochist gestul invitatiei) pe Nicolicea in vreo emisiune: pune-l doar sa citeasca un text si sa spuna de ce l-a votat sau de ce nu l-a votat. Ca orice amator in ale dreptului (are in cv Facultatea de drept, dupa inginerie, dar nu stim unde si cind), dar plin de el, citeaza doar ce-i convine! Adica altceva. Asa a facut si astazi, din 4 pagini, cu care venise pregatit, a smuls 2 de la coada (se vede in inregistrare), pe care i le-a dat lui Bejan sa-i citeasca „unde scrie aia”. Tot asa, avea o pagina in mina si a zis „daca scrie aia, eu maninc hirtia”. Evident, nu acolo se aflau belelele. Manipulare clasica, gen Scoala de la Baneasa!

  • Reply
    ion
    26 aprilie 2014 at 18:32

    Cine este Victoria Nuland? Ce interese reprezinta ea?
    “Sub-secretara de stat Victo­ria Nuland este de religie iudaică, născută în 1961 cu nume­le de Nudel­man. Tatăl ei, Sherwin B. Nuland (ex Nudelman) s-a născut în 1930, în Bronx, din pă­rinţi imigranţi evrei: Meyer and Vitsche Nudel­man. Deşi s-a năs­cut într-o familie de evrei ortodocşi, Sherwin Nuland, pro­fesor la Univer­si­ta­tea Yale, se auto-con­si­de­ră un agnostic, deşi continuă să frecventeze sinagoga.”
    Cititi mai multe despre ea aici: http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/un-autor-bine-documentat-cornel-dan-nicolae/

  • Reply
    prisacariu | Victoria Nuland l-a acuzat pe Ponta, direct, de corupție
    3 octombrie 2014 at 15:53

    […] Hm, familiar mesaj, parcă l-am mai văzut undeva. Unde? Tot la Victoria Nuland, în ianuarie. Ce spunea atunci Nuland, oficial?  Că vine în România pentru “bilateral and regional issues, including efforts to strengthen the rule of law”, adică pentru a da mesaje în favoarea întăririi, fortificării domniei legii (o analiză a mesajului Victoriei Nuland de atunci, aici). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *