Ca la Radio Erevan: ca să ia bani de la Gazprom, Băsescu trebuie să fie premier

Antena 1 (puternic secondată de Antena 3) susține că Ioana Băsescu, fiica președintelui, în calitatea sa de notar, a parafat niște acte pentru o companie (NIS) deținută de Gazprom (cu 56%). Pînă aici, nimeni nu contestă informațiile. De aici încolo, însă, antenele o iau ușor, ușor razna și se proptesc frontal în zidul prostiei agresive.

În seara asta, de exemplu, am putut vedea la Antena 3 următoarele raționamente, supoziții, insinuări (enumăr doar cîteva, auzite de mine la emisiunea Danei Grecu, am impresia că au fost mult mai multe la emisiunile care au urmat):
1. există un ordin venit „de sus” ca NIS să parafeze actele la Ioana Băsescu, deci e un trafic de influență la mijloc;
2. de un an și jumătate se discută de scăderea prețului la gazul furnizat de Gazprom României prin eliminarea intermediarului dintre Gazprom și România, dar asta nu numai că nu se întîmplă, ba chiar, iată, Băsescu ia bani de la Gazprom;
3. cum se poate ca un notar care și-a început cariera în Păunești, Vrancea, să facă atîția bani?
Să le luăm pe rînd:
1. evident, anteniștii nu au nici o probă că NIS a primit ordin „de sus” să meargă cu actele la notarul Ioana Băsescu și, tot evident, nu se precizează de unde „de sus” a venit ordinul; la fel de evident, traficul de influență este luat drept cert, deși nu se spune nici o clipă cine a făcut trafic de influență și de pe ce poziție, cu ce prerogative, la cine; firește, este suspectat Traian Băsescu, care ar fi făcut un trafic de influență pe lîngă Gazprom, dar nu se suflă nici măcar un cuvințel despre ce relație are sau ar fi avut vreodată președintele cu Gazprom;
2. orice idiot înțelege că negocierea contractului cu Gazprom de către România se face exclusiv de către Guvernul României, prin Ministerul Economiei (sau poate prin Departamentul pentru Energie); la fel, orice idiot înțelege că președintele țării nu are nici o calitate executivă care să-i permită să se ocupe de contractul cu Gazprom; dacă președintele ar fi avut control pe acest contract și n-ar fi reușit să obțină eliminarea intermediarului, deci nici scăderea prețului la gazele rusești, ai putea să-l bănuiești că, la schimb, a cerut bani pentru fiica sa, notarul Ioana Băsescu, fie și prin intermediarul NIS; așa, însă, anteniștii spun, în mod cretin, că Băsescu ia bani de la Gazprom pentru ca Guvernul român (condus de Victor Ponta!) să nu negocieze scăderea prețului gazelor rusești; prostia e atît de vizibilă că lasă orice cetățean rezonabil într-o stare de perplexitate din care cu greu mai poate ieși;
3. deși și-a început cariera de notar în Păunești, Vrancea, Ioana Băsescu are cabinet notarial de cîțiva ani, în București; să te referi la ce se întîmpla la Păunești, o comună din Vrancea, acum cîțiva ani, ca să poți să te miri de niște venituri notariale din București, în prezent, e, iarăși, o manipulare atît de proastă încît îți e și rușine să vorbești despre asta.
Pe scurt, ca și în cazul Justiției conduse dictatorial de Traian Băsescu, antenele introduc public mesajul că președintele controlează, de fapt, inclusiv activitatea Guvernului (pentru că, repet, negocierea contractului cu Gazprom este exclusiv treaba Executivului). Adică, și mai pe scurt, conform raționamentului antenei, Băsescu îl controlează pe Ponta. Și nu oricum, ci la Guvern. Ceea ce, dacă pentru Băsescu poate să consolideze mitul tiranului, pentru Ponta dă foarte prost: reiese de aici că Victor Viorel e atît de nevolnic încît Băsescu îi dă mesaje în plic cu ce are de făcut ca premier.
Sau, altfel spus: ce a dat Băsescu la schimb ca să primească bani de la Gazprom? Ce poate da un președinte fără atribuții guvernamentale unei companii care depinde, pentru încheierea unui contract cu România, exclusiv de GUVERNUL României? Guvern condus, poate nu ați uitat, de Victor Ponta.
P.S. Da, reacția președintelui față cu întrebarea reporterului Antenei 3 a fost exagerată și inutilă, un răspuns calm ar fi fost mult mai oportun.

You May also Like...

Năstase are dreptate: Zeus e de vină
31 ianuarie 2011
Dar avem șmecheri și în provincie, nu numai în București
29 august 2012
Vanghelie trebuie să-și dea singur un șut în cur, dacă nu-i dă Ponta. Voicu știe de ce
22 aprilie 2013
43 Comments
  • Reply
    Antena3 - canal politic sau canal de stiri? - Page 258
    17 ianuarie 2014 at 0:21

    […] cu România, exclusiv de GUVERNUL României? Guvern condus, poate nu ați uitat, de Victor Ponta. Ca la Radio Erevan: ca să ia bani de la Gazprom, Băsescu trebuie să fie premier | prisacariu some people deserve to die…. Reply With Quote […]

  • Reply
    Adrian
    17 ianuarie 2014 at 0:52

    Deci si Ponta e basist =))

  • Reply
    Elsiddig Aly
    17 ianuarie 2014 at 2:59

    Acest text nu va ajunge niciodata la cei care mananca Antena 3 pe paine pentru ca ei nu raspund la argumente ci la lozinci.Iar lozincile sunt precum axiomele,nu e nevoie sa fie demonstrate. P.S. Felicitari,in ultimile emisiuni am observat ca nu mai tolerezi asa usor orice ineptie spusa de catre cate un politruc.

  • Reply
    moshu49
    17 ianuarie 2014 at 5:18

    o comisie/subcomisie parlamentară, ceva? 🙂
    că la surplusul de fo 300 de sinecurişti frecangii de mentă, are balta peşte.
    ps: ca pensionar cuman în viaţă mă dau în vînt după cîte o reacţie „exagerată şi inutilă” la adresa mai multor pestilenţiali ce-i am la index 😉

  • Reply
    KAKA MIZE
    17 ianuarie 2014 at 7:33

    P-aia cu firescul mutatului eminentei de la tara la Bucuresti unde face banu’ gros pe caz de competenta in meserie las-o jos ca macane!

    • Reply
      prisacariu
      17 ianuarie 2014 at 9:59

      da’ cine a vorbit de competenta?:)

      • Reply
        L
        17 ianuarie 2014 at 18:35

        Sa reamintim faptul ca „ziaristul” Latrinei3 acreditat la Cotroceni e exact ala prins la furat de sarmale in decembrie anul trecut, de sarbatori, prin sectorul lui Ontanu… Mi se pare extrem de relevant faptul ca Latrina3 a acreditat la Cotroceni un hot. Un jalnic hot de sarmale care, pe deasupra, a mai si fost prins si dat pe mana politiei.
        P.S. Si eu cred ca presedintele a gresit intrand in polemica cu slugoiul obraznic al Latrinei3. Dar poate ca nici nu e chiar atat de rau ca a punctate, in direct si in vazul tuturor, faptul ca Latrina3 e „postul ala care minte si dezinformeaza romanii cu nerusinare”…

        • Reply
          Unul
          18 ianuarie 2014 at 19:02

          Ca „ziaristul” de la Haznaua 3 a furat sarmale e de inteles.
          S-o fi saturat de torturile de ciocolata ale Varanului umplute cu „rahat”

    • Reply
      L
      17 ianuarie 2014 at 18:26

      Lipsesc cateva virgule din aberatia pe care ai insirat-o mai sus… Dar asta e o cu totul alta problema. Care tine exclusiv de stiinta scrierii in limba romana… Dar sa revenim la subiect… Pai sa inteleg ca Ioana Basescu e singurul notar din Romania care s-a mutat din provincie in Bucuresti? Firesc este ca orice liber profesionist sa-si doreasca sa-si gaseasca un job in Bucuresti sau, eventual, daca are o afacere, sa si-o mute in Bucuresti. Pentru ca acolo, in capitala, se invarte banul gros, ca sa ma exprim ceva mai plastic. Cat priveste competenta unui notar, asta e o alta discutie…Insa lucrurile sunt simple si din punctul asta de vedere. Un notar nu are nevoie de cine stie ce mari competente ca sa-si desfasoare activitatea profesionala. E important sa ai un nume, sa practice niste tarife rezonabile si cam atat. Crezi cumva ca fosta dna Tariceanu avea cine stie ce competente atunci cand a legalizat afacerea de preluare de catre Ford a uzinelor de la Craiova? Atata vreme cat o afacere este legala, atata vreme cat toate taxele si impozitele sunt platite catre stat, atata vreme cat nu exista dovezi ca ar fi fost ceva in neregula in relatia contractuala dintre notariatul Ioana Basescu si Nis Petrol, atata vreme cat este doar o relatie contractuala intre doua entitati private, deci nici vorba de vreo legatura de afaceri cu statul, nu vad care e problema matale. Sau cumva ai o problema cu Basescu, problema obsesiva care se rasfrange si asupra familiei sale? Produceti dovezi mai tovarasi daca sunteti atat de grozavi. Numai afirmatiile, insinuarile si speculatiile nu tin loc in nici un caz nici de argumente si nici de dovezi, pentru a putea acuza pe cineva de ilegalitati. Traian Basescu nu conduce guvernul Romaniei, asa cum excelent observa si subliniaza Catalin. Cel putin teoretic cu asta se ocupa Ponta. Si o face extreme de prost. Nu-ti trebuie prea multa minte ca sa pricepi ca Latrina3 manipuleaza un subiect, care e unul fasait din start. Ca si ala cu terenul de la Nana.

      • Reply
        Unul
        18 ianuarie 2014 at 19:06

        Draga L-ule esti prea pretentios cu cu virgulele. Nu stii ca ‘telectualii subtiri de Facebook au alte reguli unanim acceptate?
        A confirmat-o si Zgonea, alt ‘telectual de rasa…

  • Reply
    multe nume cu acelasi IP
    17 ianuarie 2014 at 7:58

    Problema este ca votantul USL nu face parte din categoria „orice idiot”. Este un idiot aparte, iar aceste randuri trec prin fata vederii periferice arespectivului ca solstitiul.

  • Reply
    Andrei
    17 ianuarie 2014 at 9:47

    Da, dar toata chestia s-a intamplat la inceputul anului 2012 pe cand Traian Basescu era inca primul ministru al guvernului Boc.

  • Reply
    coca
    17 ianuarie 2014 at 10:55

    Dle Prisacariu. doresc sa va amintesc ca Dl Maior a spus la un moment dat ca acest an electoral va fi dur.
    Comentariile va rog sa le faceti dv. Imi place stilul dv. de comentator si moderator.

  • Reply
    coca
    17 ianuarie 2014 at 11:09

    Revin.Nu cred ca PRESEDINTELE s-a enervat ,,pe bune ,, cum se spune. Priviti cat de linistit a raspuns la celelalte intrebari. Si inca ceva ; NICIODATA ziaristii de la Antena 3 n-au fost primii atunci cand au inceput sa se puna intrebari. Cu buna stiinta Dl BASESCU a dorit sa se ratoiasca la Antene.

  • Reply
    Marius
    17 ianuarie 2014 at 12:42

    Greaua „mostenire” pe care ne-o lasa Antena3 este o categorie de „spectatori” al carui IQ este subunitar. Sunt persoane care nu mai trac informatiile prin filtul gandirii proprii (daca l-au avut vreodata) si devin „purtatorii” si „distribuitorii” informatiilor clocite de asa zisa „elita” a jurnalistilor (parca luasera nu stiu ce premiu pe la Londra pe care ei l-au infiintat si tot ei si l-au acordat).
    Marea problema a acestor „purtatori” de informatii este varsta din ce in ce mai scazuta. Daca pe un „pensionar” il mai poti prosti cu vreo suta de lei la pensie, pe astia mai tineri nu mai trebuie sa faci nici un efort. Ei se lasa singuri purtati de „val”. Asta-i pericolul cel mai mare……

  • Reply
    Jordan
    17 ianuarie 2014 at 13:06

    Ok, sunt niste chestii putin puerile in sustinerea asta:
    1. Nea Basescu poate influenta inca multe lucruri in tara asta. Sigur, negocierile se poarta la Guvern (MEC etc) dar in orice minister si in orice autoritate – si sunt suficiente autoritati a caror bunavointa le e necesara celor de la Gazprom – sunt un numar ridicat de oameni fideli lui Basescu, ca doar el i-a pus acolo.
    2. Faza cu spaga prin notar e veche, d-na Ioana Tariceanu, alt notar celebru, luand aproximativ 600.000 EUR la vanzarea unei parti din Satul Francez…sigur, ca e ea talentata ca notar (de aia nu era in stare sa faca o simpla autentificare), nu fiindca onor sotul era prim ministru.
    3. EBA a fost consilier economic la Luxten, chiar daca pentru ea diferenta dintre microeconomie si macroeconomie e doar de cum se scrie. Salar vreo 20k / luna (eur) din ce stiu eu.
    4. Doamna Tariceanu no 4., adica Ioana, a fost angajata pe super onorarii la tot felul de case de avocatura de succes, exclusiv pe baza inteligentei.
    5. Spaga d-lui primar Apostu (Cluj) venea prin cabinetul de avocatura al nevestei.
    Cu alte cuvinte, trebuie sa fii complet naiv ca sa-ti imaginezi ca nu exista un motiv pentru care NIS a ales-o pe Ioana Basescu. Hai sa fim seriosi, doamna a ajuns notar in Bucuresti printr-o combinatie dubioasa tocmai ca sa furnizeze o acoperire veniturilor familiei. Singura diferenta intre Basescu si PSD-isti e ca Basescu incearca sa para cinstit in timp ce PSD-istilor li se rupe ca par hoti :).

    • Reply
      prisacariu
      17 ianuarie 2014 at 13:18

      să zice că versiunea ta e corectă (deși nu ai nici un fel de probe); totuși, cum îți explici că prețul la gazele de la gazprom nu a scăzut nici după ce ponta a ajuns premier? și cum, totuși, influențează băsescu negocierile cu gazprom? asta chiar aș vrea să aflu

      • Reply
        KAKA MIZE
        17 ianuarie 2014 at 19:06

        Uite cum influenteaza Basescu negocierile: iese, se da cocos, ii fute-n gura pe rusi, aia ne fac pretul cel mai mare din UE si noi platim. Dup-aia blatuieste cu FMI, cu lobby-ul din UE, cu alde Gitenstein&Co si altii care reprezinta interesele Statelor Unite ale Chevron/Exxon/etc p-acilea si se-ntelege cu ei sa li se dea liber sa exploateze si sa ne vinda gazul nostru la pretul lor. Platim tot noi. Asa ca a negociat Basescu sa le dea muie la rusi pe banii mei si sa asigure niscai profit aliatilor tot pe banii mei. Ponta ii pupa-n pula pe rusi si o sa ramina cu atit, in timp ce pe partea ailalta are grija Wesley Clark sa nu se produca „derapaje” si sa scaza rata profitului. Asa se face politica la Romania si ne miram ca se sterg toti la cur cu noi dupa ce le-am supt-o si le-am dat si bani ca sa ne lase s-o facem.

        • Reply
          Unul
          18 ianuarie 2014 at 18:33

          „Profunda” analiza!Si fara speculatii de doi bani. Doar ca e cam plina de „parfum”!
          Comentatorii stiu ce brand poarta.

      • Reply
        pdl
        17 ianuarie 2014 at 19:33

        Sunt doua variante:
        1. Ori esti prost si nu intelegi.
        2. Ori esti propagandist si te faci ca nu intelegi.

        • Reply
          prisacariu
          17 ianuarie 2014 at 19:46

          nu fi supărat așa tare, stress-ul nu e bun

    • Reply
      L
      17 ianuarie 2014 at 18:58

      Chiar in punctul 1 al „argumentatiei” dumitale se evidentiaza eroarea „rationamentului”… Susti matale ca in „orice minister si in orice autoritate exista oameni fideli lui Basescu”… Fideli ca sa faca ce? Sa-i trimita pe-aia de la Nis direct in bratele Ioanei Basescu? Si? Asta e problema? Nu vad care e legatura intre o relatie contractual profesionala Nis-notariat Ioana Basescu si banii care ar fi fost luati de Basescu de la Gazprom, asa cum sustine Latrina3. Bani luati ca sa ce? Ca nu pricep care e subiectul. Aia de la Nis au cumparat vreo 5 benzinarii si ce? Influenteaza cu ceva piata pretului la benzina cu ceva? Daca va influenta in sensul pozitiv, cu atat mai bine. Deci care e problema? Care e legatura intre Nis Petrol, Ioana Basescu, Gazprom, Traian Basescu si pretul gazelor. Unde anume e traficul de influenta? Despre ce vorbim? Si hai sa nu comparam merele cu perele, adica afacerea Ford – Ioana Tariceanu, o afacere strict legata de stat, cu autentificarea si legalizarea unor acte de vanzare cunmparare a 5 benzinarii de catre Nis Petrol, o afacere strict privata! Mi se pare o aberatie sa acuzam un notar, fie acesta si Ioana Basescu, ca a castigat niste bani din autentificarea si legalizarea unor acte, actiune solicitata de o firma private care nu are afaceri cu statul roman.
      P.S. Si daca EBA a fost consilier economic la Luxten, ce? Ti se pare o chestiune asa iesita din comun? Mie nu. Sunt altii care au avut si au joburi cu mult mai tari decat a avut EBA. Eu zic sa te uiti nitelus mai atent la ce afaceri cu statul au invartit si invart demnitarii din actualul guvern. Hai sa nu ne dam virgini, toti cei care ajung in demnitati publice profita de asta. Cu mai mult sau mai putin bun simt. Toti isi aranjeaza copiii, e ceva natural (si nu numai la noi se intampla asta) pentru neamul asta, pentru Romania. Prost sa fii sa nu profiti de niste oportunitati. Problema se pune, chiar si penal nu numai moral, daca apare traficul de influenta sau se comit alte ilegalitati care duc spre penal. Eu zic sa te linistesti, Pavaleanu, de exemplu, e acuzat (acesta a lucrat la SGG-ul lui Ponta) de evaziune fiscala de zeci de milioane de euro si de spalare de bani. Ioana Basescu in nici un caz nu a castigat o atat de imensa suma de bani din autentificarea si legalizarea unor acte de vanzare-cumparare solicitate de catre Nis Petrol! Mergem pe o pista total eronata si nu facem nimic altceva decat sa inghitim nada aruncata de diversionistii de la Latrina3.

  • Reply
    Dan TM
    17 ianuarie 2014 at 16:01

    Ideea e simpla: dintre toti notarii din RO, cum de fix pe fiica presedintelui Basescu a ales-o Gazprom/NIS? E o suspiciune, nu o acuzatie, dar reactia nervoasa a prezidentului ridica noi semne de intrebare. Si nu e o simpla persoana privata, e aceeasi persoana care a inregistrat MP, care a cumparat terenul de la Nana printr-un credit suspect, teren pentru taticu Basescu, care a si recunoscut ca e pentru el…

    • Reply
      Unul
      18 ianuarie 2014 at 18:23

      Daca te privesc mai atent observ un chip cu ochelari de soare doar cu o lentila ce ti se iteste din marsupiu. Ocroteste-l ca maine, poimine sare in lumea „larga” a puscariei!
      Poate acolo o sa completeze si el cu ceva inscrisuri Cursul de Manipulare al NKVD.
      ! Doar e Don Profesor si timp, slava coanei Justitica, pardon Domnului, o sa aiba berechet! Ciornele sunt deja la tine, nu-i asa?

  • Reply
    Liviu Iordache
    17 ianuarie 2014 at 16:36

    In primul rind insasi ideea ca Ioana Basescu a adus Gazprom in Romania, astfel prezentata, este o timpenie colosala. Las ca ar trebui laudata, ca a adus un investitor (in ce? in statii de comercializare a benzinei, excelent, da de lucru si mareste concurenta, ieftinind produsul!!), dar, iata, VfB Stuttgart, echipa germana de fotbal, din capitala auto a Germaniei, are pe piept fix GAZPROM! Sa fie primit! Ponta nu aduce, ci scuteste (kazahii) de 600 milioane de dolari!

  • Reply
    Andrei Maxim
    17 ianuarie 2014 at 19:29

    Uite versiunea mea, de om care a mai interacţionat cu alţii care au făcut nişte afaceri.
    Gazprom vrea să se extindă şi decide să investească într-o serie de benzinării din România, lucru declarat deja într-o conferinţă de presă din iunie, anul trecut. Decid să facă acest lucru prin NIS, pe care o deţin în proporţie de 56%.
    Total întâmplător, în board-ul NIS este şi Wolfgang Ruttenstorfer drept „membru independent”, fost CEO al OMV în perioada 2002-2011, când OMV a preluat Petrom. De asemenea, Traian Băsescu l-a decorat pe Wolfgang Ruttenstorfer cu ordinul Steaua României, deci cei doi nu sunt străini. Mai mult, aş risca şi aş spune că Ruttenstorfer a fost cel care a numit-o pe Ioana Băsescu drept notarul care va legaliza actele de vânzare-cumpărare pentru cele 10 benzinării.
    De ce a făcut asta? Sunt relativ convins că nu a plătit mult mai mult decât în altă parte, mai ales că notarul ia doar un procent din tranzacţie. Mai degrabă cred că au preferat să meargă la fiica preşedintelui pentru simplul motiv că e fiica preşedintelui şi dacă eşti o companie cu miliarde de euro profit anual, în general vrei să fi văzut bine de cât mai mulţi oameni puternici.
    Evident, poţi încerca să vezi fie conspiraţii mondiale conduse de Băsescu, fie reţeta de zacuscă a Dacianei Ponta.

    • Reply
      Unul
      18 ianuarie 2014 at 18:06

      A aparut astazi un articol in EVZ care explica si demonteaza speculatiile in ceea ce priveste legalizarea tranzactiilor NIS la notarul Ioana Basescu. Articolul prezinta fapte, nu speculatii!

  • Reply
    Basencu
    17 ianuarie 2014 at 19:44

    Barosane ai luat o razna?
    Orice ciorditor are farmecul lui.
    Numai un avocat descopera calitati nenumarate. Pe parale bune.
    Aveti incredere Dna Victoria Nuland in provenienta surselor de finantare ale famigliei?
    доверять Г-жа Виктория Нуланд источники финансирования семейного происхождения ?
    doveryat G-zha Viktoriya Nuland istochniki finansirovaniya semeynogo proiskhozhdeniya ?
    E democrat rau,

    • Reply
      Unul
      18 ianuarie 2014 at 17:58

      Mama, ce comentariu sublim! Ca la Vocea Rusiei.
      Comentezi si la Gazeta Siberiei Libere?

      • Reply
        Basencu
        19 ianuarie 2014 at 13:57

        Pana la vocea rusiei, trebuie sa intelega fiii kominternistilor care au lucrat la vocea moscovei care acum ne cearta ca nu intelegem cum e cu democratia, cu statul de drept, etc. in conditiile in care ei fac studiul comunismului pe bani de la buget, dupa ce parintii lor au implementat comunismul pe spinarea si bani bunicilor si parintilor nostri.
        Un ziarist bun ar verifica si precizarea de la confruntarea basescu-geoana moderata de impartialul turcescu, cand tov presedinte il intreaba pe geoana daca stie de un proiect castigat de o firma romaneasca pe piata rusa.

        • Reply
          Basencu
          2 februarie 2014 at 22:23

          Barosane
          Ce sa vezi niste ziaristi chiar investigheaza.

          • prisacariu
            3 februarie 2014 at 1:22

            sînt convins

  • Reply
    Branciu
    18 ianuarie 2014 at 14:47

    Transmiteti-i bivolului cu ceafa groasă, pe nume Pașcu,ce s a lipit ca un rahat de asfalt in studiourile A3,ca dacă orice notar ce legalizează o tranzacție legală cu Gazprom, este un mafiot care reprezintă interesele lui ta su, inseamnă ca orice domnisorică care lucrează in lumea modei,este o curvă ordinară,pe care ta su o dă la produs.

  • Reply
    pensionara
    18 ianuarie 2014 at 17:28

    Nu T. Basescu ci Ioana Basescu ar trebui sa fie premier.

  • Reply
    ion adrian
    18 ianuarie 2014 at 18:16

    Nu e foarte in topic dar fata de ce se intampla este foarte , foarte in topic:
    Nasule si ceilalti blogeri
    Oricui citeste
    Voi trece direct la solutii care desigur ca nu pot fi decat radicale , ele plutesc in aer dar nimeni nu le-a sintetizat in cateva propozitii . O fac acum ajutat de un bloger caruia raspunzandu-i, dau si solutia pe care o consider necesara desigur daca nu vine UE peste noi sa ne declare iresponsabili si sa ordoneze cu fortele sale lucrurile scapandu-ne de responsabilitate, ceea ce nu prea cred ca se va intampla
    S-ar putea ca in viitiorsa nu mai postez pentru ca dupa cele ce le voi spune orice altceva spus de mine fara a fi direct intrebat si numai pe tema deschisa acum, devine lipsit de sens si un fel de decadere personala din pozitionarea pe care mi-o afirm acum, de renuntare la aceasta p[ozitionare, caci dupa cum spunea Cezar unor triburi gernmanice, cu dusmanul inarmat nu negociez.
    Evident acest text il voi posta pe unde mai intru schimband doar adresantul.
    Asadar:
    Repet un raspuns pentru un bloger cu nickul Ioan Se, , de fapt un raspuns unui titlu dat de dlui unei postari personale, dar mie titlul mi-a fost suficient ca sa spun esentialul din ce am de spus si de fapt dupa acestea cred ca nici nu prea mai am ce sa adaug, fiindca acesta este in rezumat tot programul meu politic si pe care-l recomand celor care au cojones:
    Spune (excelenta concluzie) Ioan Se:
    ROMANII NU MAI IES IN STRADA , FIINDCA IES DIN TARA
    Ce spui tu Ioan Se. confirma ce afirm de ceva timp si anume ca statul de pe acest teritoriu este in disolutie si atunci cei care tin in spate tara, dar nu vor sa plece, fiind azi minoritari , au dreptul sa uzeze de orice mijloace inclusiv cele violente, pentru a lua ei puterea, dar cu o conditie, sa stie ce sa faca cu ea.Caci puterea nu numai se cucereste, dar se si pastreaza si mai ales se exercita si cum am mai spus aceast exercitare este piatra de incercare. In 1989 am rasturnat o putere dar nu am stiut ce si cum sa facem, decat asa pe orbecaite,- nu acuz pe nimeni, dar asa a fost sa fie.
    Daca un partid de opozitie intelege asta, intelege ca nu poate ajunge la putere cu vot majoritar, caci majoritatea care exploateza o minoritate( exact ca in comunism si cine nu intelege acest “exact” sa intrebe ) oricat de prost ar trai nu-si va schimba votul , atunci acel partid(grupare, alianta etc)trebuie sa declare public ca dat fiind situatia din tara recurge la orice mijloc si atunci probabil ca solutia nonviolenta este ca cei care muncesc sa nu mai plateasca taxe si impozite pentru a pune statul corupt, adica cel denumit in Apocalipsa, foarte sugestiv, Marea Prostituata in incapacitate de plata si sa primeasca pasnic puterea, altfel tara mergand spre razboi civil, ceva ce Ceausescu sau camarila lui nu a vrut sa produca.
    Dar atunci cel care organizeaza asta si reuseste, daca o face tot pentru gasca lui sau nu stie ce si cum in continuare, tara se cufunda in razboi civil sau in alte nenorociri.
    Am spus si cine are urechi de auzit sa auda!
    PS. O fi o coincidenta ca in mod independent si dna Pora dar si eu ne referim la Apocalipsa? Poate este un semn?

    • Reply
      ion adrian
      18 ianuarie 2014 at 18:18

      Erata: Scuze caci asa cum am spus il rostogolesc dar mai uit cate ceva specific locului pe care am postat anterior.
      De ex in loc de Nasule trebuia sa scriu dle Prisacariu. 🙂

  • Reply
    L
    18 ianuarie 2014 at 22:27

    Noua diversiune propusa de Latrina3 este doar un alt fas cu un profund iz securistic. Adrian Halpert a demontat-o cu mare usurinta. Cretinii care se uita ca hipnotizati la Latrina3, orbiti, educati si hraniti sa-l urasca visceral pe Basescu, obsesia vesnica si nepotolita a Varanului, vor crede absolut orice vor latra lacheii care „lucreaza” pentru Felix. Latrina3 are un public tinta, captiv, care nu mai poate iesi din tiparele mentale croite ani la rand prin metode clasice securistice. Minciuna si diversiunea repetata la nesfarsit devine adevar. In opinia mea acest public captiv este pierdut definitiv. Eu i-as compara pe privitorii de Latrina3 cu adeptii unei secte periculoase, care ar accepta chiar si sinuciderea in masa, daca asa ceva li s-ar cere vreodata. Gadea, pastrand proportiile, e un fel de Jim Jones in varianta romaneasca. Adeptii Latrina3 ar vota cu infractorii USL chiar daca i-ar prinde pe acestia bagandu-le vartos mainile in buzunare incarcand sa le goleasca de bani sau, mai rau, daca le-ar da foc la case. Atat sunt de tampiti si indoctrinati. Latrina3 vizeaza prostia, ignoranta si naivitatea oamenilor. Pe care o exploateaza sarguincios, metodic. Latrina3 aplica intocmai metodele fostei Securitati. Si e si normal asa ceva, avand in vedere ca Varanul, stapanul Antenelor, a fost atat securest, cat si turnator la Securitate.

  • Reply
    L
    18 ianuarie 2014 at 22:29

    Noua diversiune propusa de Latrina3 este doar un alt fas cu un profund iz securistic. Adrian Halpert a demontat-o cu mare usurinta. Cretinii care se uita ca hipnotizati la Latrina3, orbiti, educati si hraniti sa-l urasca visceral pe Basescu, obsesia vesnica si nepotolita a Varanului, vor crede absolut orice vor latra lacheii care „lucreaza” pentru Felix. Latrina3 are un public tinta, captiv, care nu mai poate iesi din tiparele mentale croite ani la rand prin metode clasice securistice. Minciuna si diversiunea repetata la nesfarsit devine adevar. In opinia mea acest public captiv este pierdut definitiv. Eu i-as compara pe privitorii de Latrina3 cu adeptii unei secte periculoase, care ar accepta chiar si sinuciderea in masa, daca asa ceva li s-ar cere vreodata. Gadea, pastrand proportiile, e un fel de Jim Jones in varianta romaneasca. Adeptii Latrina3 ar vota cu infractorii USL chiar daca i-ar prinde pe acestia bagandu-le vartos mainile in buzunare incercand sa le goleasca de bani sau, mai rau, chiar daca le-ar da foc la case. Atat sunt de tampiti si indoctrinati. Latrina3 vizeaza prostia, ignoranta si naivitatea oamenilor. Pe care o exploateaza sarguincios, metodic. Latrina3 aplica intocmai metodele fostei Securitati. Si e si normal asa ceva, avand in vedere ca Varanul, stapanul Antenelor, a fost atat securist, cat si turnator la Securitate.

  • Reply
    Aka
    19 ianuarie 2014 at 11:04

    Dati-l afara din kamikaze pe mircea toma pana nu va compromite de tot. Chiar de legati financiar sunteti de individul asta incat nu puteti sa scapati de el?

    • Reply
      prisacariu
      19 ianuarie 2014 at 18:21

      mircea toma nu e angajat la kmkz și nu depindem în nici un fel financiar de acest cetățean. e adevărat, însă, că din cînd în cînd scrie texte despre roșia montană în kmkz

      • Reply
        L
        19 ianuarie 2014 at 18:32

        Bine te-am regasit!… Cataline, ce mai face securistul si turnatorul SR Stanescu? Alive and kicking? In ce zi a saptamanii viitoare ai de gand sa-l inviti, iar, in emisiunea ta? Ca sa stiu cand sa nu ma mai uit… 🙂 Dar pe Sorin Iliesiu? Sau cei doi Alex, Macoveiciuc si Cumpanasu? Daca stau bine sa ma gandesc, Liviu Pop n-a mai fost nici el, cam de multicel, la „Butonul de panica”…

        • Reply
          prisacariu
          19 ianuarie 2014 at 18:39

          păi, zic să te uiți:)

          • L
            20 ianuarie 2014 at 13:14

            Ma uit Cataline, ma uit! Stai linistit. Nu te ratez. Ce sa fac? Mi-esti simpatic si te iert. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *