Administrația americană le poartă ghinion premierilor români: Bush îl vedea pe Năstase președinte în iulie 2004

Casa Albă recunoaște oficial: vicepreședintele Joe Biden a gafat adresîndu-i-se lui Ponta, la finalul declarației comune de presă de azi de la Guvern, cu „Mr. President”. Pe site-ul Casei Albe, în transcriptul declarației comune de presă, gafa lui Biden este urmată de „[sic]” (sursa).
Desigur, gafa a fost interpretată de idioții de partid drept premoniție fericită: Ponta va fi președintele României la sfîrșitul acestui an.
Dacă e premoniție, însă, Ponta nu ar trebui să rînjească fericit în seara asta cînd adoarme. Pentru că ultima oară cînd un oficial american de asemenea rang a prestat un pronostic asemănător, a ieșit foarte nasol.

Se întîmpla fix acum zece ani, la Casa Albă. Era iulie 2004 și Adrian Năstase (premier PSD al României) se întîlnea cu președintele american George W. Bush. Pentru ambii urmau alegeri prezidențiale la sfîrșitul lui 2004. Un jurnalist a întrebat ce se va întîmpla cu fiecare din cei doi din punct de vedere electoral („Sir, in both United States and Romania, you have elections this autumn. It might be four possibilities, either you win and Mr. Nastase is winning, either you both lose, either one of you is winning, the other one is losing”). Iar Bush a fost foarte clar: „Well, let me answer you this way: I am going to win. And the Prime Minister told me he is going to win”. În traducere: „Păi, o să vă răspund așa: eu voi cîștiga. Și premierul (Năstase) mi-a spus că (și) el va cîștiga” (sursa).
Azi, la zece ani după ce Bush îl vedea președinte pe Năstase și o mai și spunea public, la Casa Albă, Năstase e în închisoare. Și, tot azi, un vicepreședinte american l-a „făcut” pe un alt premier PSD președinte. Deja.
Sper că Biden are dreptate în privința lui Ponta. Exact așa cum a avut și Bush referitor la Năstase.
Screen shot 2014-05-21 at 8.41.33 PM

You May also Like...

Cum a încercat Șerban Nicolae să-l scape pe Felix de prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA
15 decembrie 2017
Ponta se poate pregăti pentru o plîngere la CEDO
11 iunie 2015
Lia Olguța Vasilescu: Tăriceanu și PSD, plagiatori și hoți
19 octombrie 2017
8 Comments
  • Reply
    Și Bush îl vedea pe Năstase președinte în iulie 2004. Da? Bine, pa! | Revista Kamikaze
    21 mai 2014 at 22:47

    […] Continuarea articolului – pe blogul lui Cătălin Prisacariu. […]

  • Reply
    Valentina
    22 mai 2014 at 9:46

    The Latin adverb sic („thus”; in full: sic erat scriptum, „thus was it written”)[1] added immediately after a quoted word or phrase (or a longer piece of text), indicates that the quotation has been transcribed exactly as found in the original source, complete with any erroneous or archaic spelling or other nonstandard presentation.
    The notation’s usual purpose is to inform the reader that any errors or apparent errors in the transcribed material do not arise from errors in the course of the transcription, and the errors have been repeated intentionally, i.e., that they are reproduced exactly as set down by the original writer or printer.
    It may also be used as a form of ridicule or as a humorous comment, drawing attention to the original writer’s spelling mistakes or emphasizing his or her erroneous logic.[2] Sic is generally placed inside square brackets „[ ]”, and traditionally in italics, as is customary when printing a foreign word. It is sometimes placed in parentheses „( )” instead, though this is less than optimal, as brackets are meant to signify that something was added to a quote.[citation needed]

  • Reply
    The Fly
    22 mai 2014 at 9:57

    Apropo de asta: http://www.theflyonawall.com/2014/05/uite-asa-aratat-sedinta-antenei-3-din.html

  • Reply
    waterfall
    22 mai 2014 at 11:26

    Tariceanu then and now. USL lives (sic)
    Lucrurile stateau cu totul diferit pe atunci. Astazi parca toate planetele s-au aliniat in favoarea lui Ponta, de aceea este si mult mai sigur decat Nastase ca va castiga. O si declara fara retinere. Eu ma tem sa nu iasa direct din primul tur.

    • Reply
      prisacariu
      22 mai 2014 at 11:30

      eu nu cred că va cîștiga:)

  • Reply
    waterfall
    22 mai 2014 at 12:35

    Va admir optimismul si sper sa aveti dreptate.
    Daca nu ma insel urmeaza o alta vizita americana importanta: Chuck Hagel, seful Pentagonului. El a mai fost in Romania in calitate de senator si CEO Atlantic Council cu ocazia unui forum pe probleme de energie desfasurat la Bucuresti in 2009. Bineinteles ca musiu Ponta era un simplu trepadus pe acea vreme.
    Welcoming Remarks:
    Senator Chuck Hagel, Chairman, Atlantic Council
    H.E. Mircea Geoana, President of the Senate, Romania
    Mr. Crin Antonescu, Vice President of the Senate, Romania
    Keynote Address:
    H.E. Traian Basescu, President of Romania

  • Reply
    Basencu
    23 mai 2014 at 15:37

    Barosane
    Daca luam sub 50% sunt dispus sa votez la cotroceni un candidat pe care il alegi tu, dar sa aiba un minim de calitati:
    Sa fie casatorit cu un contribuabil activ, iar acesta si familia extinsa sa contribuie la bugetul national si implicit al UE si nu direct la cel al UE.
    Sa aiba copii de max.15 ani (accept si fara copii dar sa faca dovada ca au donat de minim 10 ori ptr cauze medicale/studii/sport/etc.
    Sa nu fi rupt in doua bugetul de stat si in mod special ANRP.
    Sa nu fi facut codurile civile si penale cu specialisti conectati PDL.
    Sa nu aiba o retorica mai perversa ca Chiorete.
    Sa fie decent macar cu familia, oameni mai destepti ca el , reprezentantii ue / sua.
    Sa i schimbe pe aia de la ani si dna si dupa sa lase csm sa impuna sefi in parchete, chiar obligandu i pe cei buni sa si asume rolul de lideri.
    Dac l gasesti eu merg la vot si il aleg.

  • Reply
    Paulensson
    23 mai 2014 at 23:57

    Off…
    Daca am ajuns sa cautam coincidente pentru a spera ca W.Ponta n-o sa ajunga presedinte, e grav si e trist.
    Pe de alta parte, daca pierde presedentia, pierde si functia de prim-ministru, si asta inseamna ca am castigat pariul (e mentionat pe undeva pe blog, prin 2013, am spus ca golanul asta nu ramane la cel mai inalt nivel in politica pana in 2016).
    M-as bucura. Chiar as da o bere daca pierd. Dar ne vom intalni la jumatatea drumului ca sa bem berea asta (cred ca vine pe undeva prin Austria).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *