Lukoil a finanțat campania lui Băsescu în 2009. Lukoil, cercetată pentru evaziune în campania din 2014

Fapte: pe 19 noiembrie 2009, cu cîteva zile înainte de primul tur al prezidențialelor, Lukoil România a donat Partidului Democrat-Liberal 143.250 de lei; pe 2 octombrie 2014, cu numai o zi înainte de începerea campaniei electorale pentru prezidențiale, procurorii anunță că Lukoil este cercetată pentru evaziune fiscală și spălare de bani de 230 milioane de euro.

Conform informațiilor oficiale, „o echipa complexa formata din procurori  din cadrul  Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ofiteri de politie  din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, inspectori din cadrul Directiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Directiei Nationale Antifrauda si lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova, se afla in desfasurarea unui numar de 23 de perchezitii la sediile societatilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiesti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENTIA LUKOM-A-ROMANIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate in municipiul Ploiesti, strada Mihai Bravu nr. 235, judetul Prahova” (sursa).
Conform Monitorului oficial, Lukoil i-a finanțat campania electorală lui Traian Băsescu în 2009. România liberă nota atunci declarația șefului Lukoil România, Constantin Tampiza: „Eu nu l-am sponsorizat pe Traian Băsescu, ci am dat bani la PDL.  A venit un om de la ei, de la partid, la mine şi mi-a spus că au o acţiune. Dacă banii daţi de compania noastră i-au folosit în campania electorală a lui Traian Băsescu, atunci bravo lor. Fiecare are o simpatie personală. A mea poate să fie Băsescu, poate să fie Videanu… E opţiunea mea”. (sursa)
lukoil

You May also Like...

Politicienilor, polițistul a murit și a fost îngropat, dar voi defilați cu cadavrul ambulant al lui Oprea
25 octombrie 2015
Ce nu puteau discuta Dragnea și Ponta la telefon?
17 iunie 2015
Miza nu este Hrebenciuc. Miza este cît știe Hrebenciuc despre Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor
21 octombrie 2014
5 Comments
 • Reply
  Trompel
  3 octombrie 2014 at 14:25

  Cataline dar care-i legatura intre evaziune asta babană si campania lui Basescu din 2009?

  • Reply
   prisacariu
   3 octombrie 2014 at 15:53

   habar n-am, poate nu e.
   P.S. băieții ăia de la lukoil trebuie să plătească dacă au furat, fără îndoială; dar să plătească și cînd nu e campanie electorală, că țara asta are nevoie de bani și între alegeri:)

 • Reply
  maria
  4 octombrie 2014 at 0:30

  Totul e la vedere ,e legal ,care-i problema ?Si ce legatura are T.Basescu cu banii dati PDL in campanie?V-ati mutat la Antena 3 sau ii mosteniti doar obiceiurile?Pacat!

  • Reply
   prisacariu
   4 octombrie 2014 at 12:39

   n-ai inteles:)

 • Reply
  grisa
  7 octombrie 2014 at 12:26

  Daca-i de vina ,sa plateasca. N-ati vazut cu cata osardie ii apara mitomanul, deplangind situatia celor 3000 de angajati ai Lukoilului, dar nesufland un cuvintel de cei 20000 ramasi fara locuri de munca de la SNDR . Curat murdar ,coane pontica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *