Sfîrșitul uriașei minciuni numite Ponta

Un personaj inventat prin minciună, un om despre care nu știm decît un singur lucru cert: dacă ar înceta să mintă, ar muri instant, răpus de un infarct horcăit. Un horcăit care, pînă și acela, ar suna fals.

Nu despre omul politic Victor Ponta discutăm. Nu despre șeful PSD, nu despre parlamentar, nu despre premier. Noi vorbim aici despre o ficțiune: de fapt, Victor Ponta nu există. Victor Ponta este doar numele care i s-a dat unei mașini perfecte de ocolit adevărul, de manipulat grețos, de sădit lehamite chiar și în cel mai tolerant român.
Ponta ne-a mințit pe toți în legătură cu tot: cu viața noastră publică, cu economia, cu morala, cu politica. Ponta a încercat să ne mituiască pe toți. Pe unii cu creșteri meschine de salarii și pensii, pe alții cu amenințarea unui regim monstruos și despotic cu care el, Ponta, s-ar bate. Iar cînd nu ne-a putut nici mitui, nici amenința, a fost mieros și ne-a făcut promisiuni. Absurde, inutile și, evident, mincinoase.
Iar în tot timpul acesta, ficțiunea instalată în 2012 în fruntea Guvernului a complotat împotriva noastră a tuturor: ne-a sărăcit, ne-a furat, ne-a luat pînă și dreptul la vot. Iar această din urmă atrocitate antidemocratică i-a fost fatală.
Dacă va pierde, în final, alegerile prezidențiale, va fi sfîrșitul unei mari minciuni, a unei abominabile lupte împotriva naturii pe care Ponta a dus-o în dauna noastră.
Dacă va cîștiga, Iohannis are o sarcină uriașă de îndeplinit: trebuie să ne redea încrederea că mai avem o șansă, că nu sîntem iremediabil condamnați să fim slugile unor falsificatori.
p

You May also Like...

Ministrul Cazanciuc trebuie să-și dea demisia. Urgent
4 aprilie 2014
Protecția Copilului admite că părinții copiilor care au apărut în clipul PSD au încălcat legea
12 iunie 2019
VIDEO Florin Iordache, abia legând două vorbe, cerea să fie votat în 2004 "pentru a fi aproape de Uniunea Europeană"
28 aprilie 2019
13 Comments
  • Reply
    maria
    16 noiembrie 2014 at 22:39

    Daca este adevarat ca pontanacul a pierdut ,putem vorbi de o adevarata revolutie.nu puteam accepta un mincinos inegalabil.Oamenii au simtit ca au de-a face cu un smecher,ultramediocru si l-au ras…BRAVO,ROMANI!!

  • Reply
    AntiGelu
    16 noiembrie 2014 at 23:05

    Doua lucruri nu trebuie lasate sa „moara”:
    – turismul electoral din anumite judete
    – impiedicarea votului in strainate

  • Reply
    AntiGelu
    17 noiembrie 2014 at 0:18

    bild.de nu scrie o litera despre alegeri, macar despre scandalul de la Munchen sau Bonn.
    Confirma banuiala aparuta acum ceva timp cand au dat drumul la acel articol „comandat” despre Udrea si ispravile ei de la Ministerul Turismului.
    Curios doar pe ce filiera e „legatura”.

    • Reply
      Vivi
      17 noiembrie 2014 at 3:57

      Ziarul „Bild” nu este un ziar politic si nu este un ziar extrem de serios, dupa cum incerci sa sugerezi tu. Ne-am saturat de dezinformarea si manipularea voastra, a postacilor raportaci, care nu stiti decat sa dezinformati, de cate ori aveti ocazia, si sa va bateti joc de oricine e anti ponta.

      • Reply
        Vivi
        17 noiembrie 2014 at 4:14

        Daca am interpretat gresit raspunsul lui antigelu’, imi cer scuze, sunt obosita, iar referitor la ziarul „Bild”, eu nu-l consider tocmai un ziar serios si nu este nicidecum un ziar politic.

        • Reply
          Tschussikovski
          11 iunie 2015 at 9:14

          Ai interpretat, atunci corect. Ziarul Bild e un tabloid. Poseda inclusiv „fata de la pagina 5”, doar ca se numeste altfel.

  • Reply
    ion popescu
    17 noiembrie 2014 at 0:40

    Nu-mi vine sa cred…De ani de zile creatura asta isi face jocurile la vedere !Si-facut din minciuna, cununa,iar lumea de-bia acum observa……!!!!!!

  • Reply
    Eugen
    17 noiembrie 2014 at 0:58

    Bravo bã! Avem o ţarã! Ce-i facem de-acu’ incolo, sã fie bine?!

  • Reply
    dinu olarasu
    17 noiembrie 2014 at 1:20

    lasa neamtu` sa-si revina…”

  • Reply
    Vivi
    17 noiembrie 2014 at 4:09

    Am fost la Bonn, am ajuns sa votam, eu si sotul meu, dupa ce am stat aproape 4 ore la coada, pe un frig cumplit si o ploaie puternica. La un moment dat nu facusem decat doi pasi in 30 de minute, atat de greu se avansa si incepusem sa-mi pierd rabdarea si speranta ca vom mai putea vota, vazand nebunia care era acolo. Acum, dupa ce am citit ca alti romani, spre exemplu, cei aflati la Londra, Paris etc, au stat si 10-12 ore pentru a putea vota la coada, imi dau seama ce norocosi am fost, eu si omul meu, ca am scapat „doar” cu patru ore de stat la coada in frig si in ploaie. Si mai vreau sa spun un lucru: ma bucur ca a castigat alegerile prezidentiale domnul Iohannis, insa imi doresc sa fie cineva demis pentru umilinta de a sta, din nou, la coada, ore in sir, pentru a ne putea exercita un drept constitutional, imi doresc sa fie tras la raspundere cineva pentru faptul ca mii de romani nu au mai putut vota, desi au stat la coada, ore in sir, si imi doresc, sa dispara din viata politica, sinistrul personaj sau sinistrele personaje, care au fost de acord ca ai sai cetateni sa fie imbranciti si raniti cu gaze lacrimogene. Daca asta inteleg sinistrii si incompetentii aia, prin „democratie”, sa-si dea demisia pentru umilinta la care si-au supus din nou, cetatenii.

  • Reply
    gruia
    17 noiembrie 2014 at 10:42

    Eu ccred ca inca nu s-a terminat cu acest personaj machiavelic! Pentru toate umilintele indurate de catre romanii din diaspora,pompa trebuie sa raspunda in fata legii! Caci toate au fost PREMEDITATE! Nu se poate ca tu,premierul tarii ,sa ridici mii de piedici artificiale in fata cetatenilor tai care nu cer altceva decat dreptul lor fundamental:acela de a vota!

    • Reply
      Ana
      12 mai 2016 at 22:16

      A meritat efortul! Sa ne fie de bine-daca nu avem ghinion

  • Reply
    Walter von Grappendorf
    29 aprilie 2016 at 19:29

    Buna tuturor Romanilor !
    sunt cetatean german nu am preferinte politice in Romania ,dar ce vi s-a intmplat la alegerile din nov.2014 este penal pentru cei care au organizat alegerile,la noi in Germania dar si alte tari sin spatiul Comunitar se lua cu „executare”nu exista raspundere colectiva ci este asumata de cei care conduc in acel moment ,a raspuns cineva la voi ? Referitor la ” Bild ” este un ziar de ” cancan ” neserios .Eu am legaturi foarte bune cu romanii din Germania si Diaspora Romana de Pretutindeni (pentru ca vorbesc putin romaneste) si constat ca acum se organizeza se mobilizeaza pentru locale din 5 iunie si parlamentarele din nov.2016,toti vor sa convinga pe cei de acasa sa voteze oameni noi ,partide noi.Ziarul Bild scrie doar ce aduce audienta ,dar pot sa va spun ca a scris despre Revolta romanilor de la Brasov in nov.1987 ,de Revolutiea din 1989 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *