EXCLUSIV Ponta și-a plătit funcția în Parchetul General cu poziția de adjunct al Avocatului Poporului

8 iulie 1998: Mircea Criste devine procuror general al României;
23 septembrie 1998: Mircea Criste, procuror general al României, cere delegarea la Parchetul General al lui Victor Ponta, procuror stagiar (încă!) la Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 1 din București (sursa), cu o experiență de abia trei ani, deși legea prevedea o experiență de minimum opt ani pentru accederea în Parchetul General;
2 decembrie 2014: alianța de guvernare a premierului Victor Ponta îl numește, în plenul reunit al Parlamentului, pe Mircea Criste adjunct al Avocatului Poporului cu un mandat de cinci ani (sursa).

Acestea sînt faptele. Traducerea lor e simplă: Ponta, acum premier, s-a revanșat față de Mircea Criste, fost procuror general, cel care l-a adus în Parchetul General în 1998 DEȘI, atunci, Ponta avea o experiență de doar trei ani ca procuror (stagiar, nici măcar definitiv!) la un parchet de cel mai slab nivel (parchet de pe lîngă judecătorie) iar legea cerea o experiență minimă de opt ani.
16 ani mai tîrziu, Ponta i-a întors favoarea lui Criste. Și, firește, favoarea constă într-o funcție la stat. Un stat pe care Ponta îl folosește pentru nevoi personale.
O altă observație: Ponta se pregătește să plece din mandat (voit sau forțat) și-și plătește datoriile cît mai are timp.
p

You May also Like...

Moscheea din București va crește sau va diminua riscul terorist? Ce admit despre extremism, în culise, ambasadorul turc și muftiul Murat
10 iulie 2015
EXCLUSIV Duster-ul cu care Dragnea a intrat la Rahova nu are RCA legal
27 mai 2019
Angajatul Olguței care l-a amenințat pe denunțătorul primăriței are salariu de sub 2.000 de lei, dar cabană la munte cu trei etaje
9 august 2016
13 Comments
  • Reply
    Nasul TV » Cătălin Prisăcariu | Ponta și-a plătit funcția în Parchetul General cu poziția de adjunct al Avocatului Poporului
    4 decembrie 2014 at 16:44

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    L
    4 decembrie 2014 at 17:22

    Impresia mea este ca Monta isi va lua Puie cat de curand… DNA-ul stie mai multe… Cu mult mai multa Puie decat si-a luat pana acum. Insa drama lui Monta e ca portia asta de Puie (ca bonus) ii va fi fatala. Daca-mi pare rau de ceea ce i se intampla lui Monta? Nici vorba. Si-o merita. Si soarta. Si Puia.
    P.S. Astept cu nerabdare urmatoarele file din jurnalul lui Puiemonta. Acestea fiind si ultimele din cariera acestui sinistru invartit penal.

  • Reply
    L
    4 decembrie 2014 at 17:54

    @Catalin Prisacariu
    Facem pariu ca Puiemonta isi va incheia cariera politica in curand? Stie DNA-ul ce stie. Si SRI-ul… Cazul votului din Diaspora spune ceva, nu? Guvernul Puiemonta se va remain cu tot cu Puiemonta.
    P.S. Oare ce-o sa se faca Motociclistul Inima Zburdalnica? O sa ramana singur pe lume… Pana iese si dosarul EADS pe piata, desigur.

  • Reply
    Gopo
    4 decembrie 2014 at 20:10

    Arhanghelii lui nenea Ion..! Fratioare cum dracu poti avea rabdare sa asculti toate tonomatele astea de partid? Cum de poti vorbi cu Liviu Pop fara sa te ridici si sa-i dai un sut in cur?

    • Reply
      L
      4 decembrie 2014 at 20:26

      Eu as zice ca tovarasul Pop, latrau de baza al al lui Puiemonta, merita si el o mare Puie. Ceea ce e cu mult mai nasol decat ar fi sa primeasca un sut in cur.

  • Reply
    L
    4 decembrie 2014 at 20:13

    @Catalin Prisacariu
    Felicitari pentru prestatia din emisiunea din aceasta seara! Ai fost… beton!!!
    P.S. Politrucul ala de Pop s-a umplut de ridicol si de rusine.
    Si inca ceva… In justitie n-a ajuns cazul de plagiat al doctoratului PLAGIAT de Puiemonta!!! Ci un caz de plagiat al unei carti publicate (impreuna cu altii) de catre Puiemonta. De retinut acest amanunt important.

  • Reply
    just a friend
    4 decembrie 2014 at 20:52

    Va admir si totodata va invidiez pt ca va puteti pastra calmul in timpul emisiunii de la b1,atata timp cat ii aveti invitati pe Liviu Pop si pe Nicolicea in studioul tv. Eu,din spatele ecranului sunt foc si para cand ii vad,mi-e lehamite de ei!

  • Reply
    Dragos Negoescu
    5 decembrie 2014 at 7:41

    Oricum,Monta nu e singurul,sa fim seriosi.Sa nu uitam nici prin indrumarea si mijlocirea cui a ajuns la Parchetul General.S-o spunem cu subiect si predicat,Adrian Nastase si Ion Iliescu. Oare acest personaj malefic care ne-a furat din tinerete timp de 20 de ani cand va plati? Si toti cei care au facut parte din acest sistem ticalosit? Si sa nu uitam inca ceva-faptul ca multi au plecat din PSD spre alte partide dupa ce si-au facut ucenicia in scoala de partid a „tatucii leniniste”! Or,astia cand vor plati? Si toti cei din acel nenorocit si de trista amintire „grup de la Cluj”? Sa-i uitam cumva?

  • Reply
    basencu
    5 decembrie 2014 at 9:28

    barosane
    ne anunti ca din 16 noiembrie s-a dat ordin pe unitatea de bloguri si facebook uri basiste sa ceara arestarea lui ponta pentru votul din diaspora
    e ok dna ne anunta ca a preluat cazul
    In 2009 nu sa sesizat nici un basist sau dna.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6543311-votarea-sectiile-din-strainatate-proasta-organizare-cozi-interminabile-multi-nervi-oameni-care-nu-ajuns-voteze.htm

    • Reply
      prisacariu
      5 decembrie 2014 at 9:53

      sănătate!

    • Reply
      alma
      5 decembrie 2014 at 12:56

      Basencule,vad ca esti informat de bloguri sau fb-uri basiste unde se cere demiterea lui Ponta.Doresc sa le am si eu.Probabil ca e nevoie de adeziuni in regula.Vreau sa ma inscriu si eu cu documente la vdere.Sigur ca vreau sa-l vad cum dispare acest nenorocit de pe scena politica.Mi-ar placea sa vad cum matura cu el pesedistii.
      Cauta in istoria tanarulu Ponta si gaseste imagini de cand era pres.la tineretul rosu si ai sa vezi ca la”scoala de vara” el a avut ca invitat e onoare pe primarul de atunci capitalei Traian Basescu.Uita-te atent si ai sa vezi ca si-a tocit limba laudandu-l pe base, de atunci el s-a declarat primul basist al tarii.

  • Reply
    alma
    5 decembrie 2014 at 12:28

    Da, Ponta isi plateste datoriile, dar se vede ca nu are „mana buna”:
    A recompensat-o pe sefa PPDD cu directiunea Agetiei de Turism si otevistii l-au votat pe Iohanis,
    L-a recompensat pe Melescanu cu mnisterul de externe dar si-a prins urechile si s-a facut de cacao.Aud ca i-a dat o alta functie.Imi pare rau s-o spun dar Melescanu tezorierul secretelor oculte ale lui Ponta isi va sfarsi rusinos cariera.Pacat!

  • Reply
    prisacariu | A venit momentul recompensării lichelelor lui Ponta. Azi, Liviu Pop
    17 decembrie 2014 at 12:24

    […] Ponta și-a petrecut Ziua Națională a României oferindu-i un loc călduț, de adjunct al Avocatului Poporului, fostului procuror general al României. E vorba de Mircea Criste care, în 1998, încălcînd legea, l-a transferat pe acneicul Victor Ponta în Parchetul General (sursa). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *