Ponta îi aburește meschin pe debitorii în franci elvețieni. De ce nu poate face nimic pentru ei

Populismul lui Ponta a devenit, după pierderea prezidențialelor, și mai meschin, și mai grețos. Ultimul episod este cel al intervenției pompieristice a statului în favoarea fraierilor care au luat credite în franci elvețieni. Cînd Ponta i-a cerut lui Darius Vâlcov, ministrul de Finanțe, să găsească o soluție împreună cu BNR. Și Vâlcov a găsit cîteva variante. Deci, statul trebuie să se implice, a decis Ponta.

Acum mai puțin de un an, însă, implicarea asta ar fi fost un abuz, conform tot lui Ponta.
Continuarea, aici.
Iar aici, complet, punctul de vedere al juriștilor Guvernului, asumat de Ponta prin semnătură, care arată de ce intervenția între o bancă și clienții ei este neconstituțională.
ponta

You May also Like...

Loteria sărăciei. Abjectul Ponta a fiscalizat pomana
15 aprilie 2015
A venit momentul să ni se facă frică. Fugim sau luptăm?
8 noiembrie 2015
Darius Vâlcov, consilier ilegal la Guvern. Cum are Vâlcov acces la documente secrete?
30 octombrie 2017
7 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    20 ianuarie 2015 at 12:10

    Mai trage şi el de timp.

  • Reply
    L
    20 ianuarie 2015 at 13:16

    Intreb si eu DNA-UL… Cam cat timp mai este nevoie sa-l suportam pe Gunoimonta ca premier? Nu credeti ca aveti deja o multime de motive ca sa-l inhatati pe acest bandit?
    Cat despre subiect… Interventia statului in aceasta chestiune ar fi o discriminare, un abuz. In tara asta si altii au credite, nu numai in franci elvetieni. Si nici ei nu prea le mai pot duce. Cat le-a fost bine sa ia credite in franci elvetieni, a fost bine… Acum nu le mai este bine… Sa le fie de bine. Nimeni nu i-a obligat sa solicite credite in franci elvetieni. Si-au asumat un risc, asa cum cu totii ni-l asumam de-a lungul vietii. Unii mai si pierd. Asta e.
    P.S. Iohannis doarme in papusoi… In continuare. Tacerea lui Iohannis e… asurzitoare. Iar altii ne critica ca nu le lasam idolul sa hiberneze in continuare. Cica asta ar fi normalitatea… Ca presedintele sa doarma, ca nu cumva sa deranjeze pe cineva…

  • Reply
    rzv
    20 ianuarie 2015 at 14:55

    ba ce e circu asta cu francu? stati draqu linistiti pina pe 22 ian cind draghii tipareste niste euroi si cad toate, euro o sa fie 1:1 cu $. o sa cada si francu si lira si toate…daia au dezlegat francu de la gard… o intelege careva ca diferenta la creditele alea tre platita de cinvea? de stat? de banca? cine sa plateasca ba diferenta? daca pune bancile sa plateasca tre sa le dea bani/obligatiuni, creste deficitu si nu se poate. daca e sa pune bancile sa plateasca si nu le da nimic, da banca faliment si tre salvata de stat. asteptati ba pina tipareste draghi joi si toate o sa o ia in jos, euro, fran, lira, coroana, leu. numai $ creste pina o ridica dobinda FED. in rest e prosteala la tv. daca baga legea falimentului-personal chiar ca poti prabusii bcr, ca prostii il probusesc::))

  • Reply
    gruia
    20 ianuarie 2015 at 16:40

    Ponta nu abureste pe nimeni,caci nimeni nu are incredere in ceea ce spune el! Dar Directiva Europena din 2014 privitoare la creditele in valute TREBUIE aplicata si in Romania,asa cum au aplicat-o Polonia si Ungaria! PUNCT! Altfel,vor curge reclamatiile catre Curtea Europeana de Justitie!

  • Reply
    Gopo
    20 ianuarie 2015 at 17:04

    Sarmanul a pierdut si ultima sansa de a cadea cu un pic de onoare.Lasa-l dracu frate, canibalii din PSD il vor hali in urmatoarele 3 sau 4 saptamani!!Pentru voi aia destepti care stiti s-a scrieti!!!

  • Reply
    valentina
    20 ianuarie 2015 at 20:32

    dle Catalin, plagiatorul …lupta , ati uitat ? Credeti ca o sa rateze vre-un subiect pana in 2016. El a inceput campania din 17 noiembrie 2014.

  • Reply
    nechifor constantin-eleodor
    20 ianuarie 2015 at 21:42

    Domnule Prisacariu va scriu ca unul care am un credit in franci si nu vreau o pomana de la stat dar as fi vrut ca statul sa fi fost un arbitru corect si sa nu fi dat voie nici uni banci sa acorde alte imprumuturi decit in lei nu cred ca leul a devenit a saptea moneda convertibila.Bancile in momentul de fata cistiga de pe urma cursului,comisioanelor si a dobinzi care culme in frnci e negativa -uitativa la banca nat. a elvetiei -la noi este 6.99aceasta este camatarie legalizata Cum cer eu ajutor daca vreau sa-mi transform creditul in lei pentru ca in lei la-am luat patru ca bnr-ul interzice plati in alta moneda la cursul la care banca la virat la mine in cont +20/00 cistigul banci +dobinda imi plateste ceva statul?EU SI NOI AM PLATIT FALIMENTUL BANCOREXULUI A HIROELECTRICA SI TOATE DATORIILE INTREPRIDERILOR DE STAT ALE CAROR PIERDERII LE-AU TRECUT LA BUGETUL DE STAT PENTU A FI PRIVATIZATE PETROM,SIDEX,DACIA, PIERDERI FACUTE DE MANAGERI PUPINCURISTI PUSI DE GUVERNE INCOPETENTE PONTA A STERS ACU 1 AN DATORIILE FABRICILOR DE ARMAMENT DATORII CARE SUNT LA BUGETUL PENSIILOR SI CARE INSEAMNA MAI PUTIN DECIT O LEGE CARE SA TRNSFORME TOATE CREDITELE DIN FRANCI SI EURO IN LEI DIN EURO LA CEI CARE VOR CA NU SE STIE CU RESPECT SI STIMA AM S CONTINUI SA VA URMARESC EMISIUNILE APROPO A VENIT SI premierul duduie tariceanu si vorbea de economie de piata sa nu uite ca a vindut citroenul numai companiilor de stat si le-am cumparat din bani de la buget asa ca sa taca e in pom si pomul in aer.Mugur isarescu a iesit si a zis ca pierderile bancorexului sa le preia statul statul cui a lui a lui vacaroiu sau al nostru prostii sa nu mai spun de banca lui bontea emil, fni, caritas banca romana de scont agricola.s.a.m.d va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *