Nițu îl cercetează pe Băsescu pentru o declarație. Kovesi îl iartă pe Ponta în trei dosare penale

Sezonul „Anticorupție 2015” este condus spre un viitor luminos de cuplul Nițu – Kovesi, acești Bonnie și Clyde ai procurorilor români. Ideea fixă care-i mînă pe amîndoi în luptă este că Ponta e un înger care luptă în fiecare zi să ne salveze de la apocalipsă în timp ce Băsescu e dracu’ gol.

Orice ar face, Kovesi nu reușește deloc nici să-l pună sub acuzare pe Ponta și nici măcar să-l cheme ca martor la DNA. Marfă ar cam fi: dosarul Duicu (nici pînă acum nu știm dacă baronul Duicu a fost în birou la Ponta au ba, nu știm dacă Ponta le-a pus pile polițistului Ponea – să ajungă într-o funcție de conducere la Interne – și soției lui, procurorul Ponea – să fie numită în structura de conducere a DNA), dosarul votului în străinătate (ce rol a avut Ponta în blocarea înființării de noi secții de vot?) și, cel mai greu și mai actual, dosarul Șova – Turceni – Rovinari (din care știm că Ponta a luat bani de la Turceni și Rovinari prin intermediul lui Șova – vezi aici).
Totuși, Kovesi îl evită cu încăpățînare pe Ponta, ca să nu spun direct că îl protejează.
Procurorul general Tiberiu Nițu, însă, e mult mai dur: deschide un dosar pentru o declarație! Sigur, nu împotriva lui Victor Ponta, ci a lui Traian Băsescu. Iată declarația incriminată de Parchetul General: „Mai bine ar sta (Gabriela Firea – n.m.) în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele” (sursa). Pentru această declarație, la plîngerea Gabrielei Firea, Parchetul General a decis urmărirea penală a lui Traian Băsescu (sursa).
Urmărire penală pentru șantaj. Ce este șantajul? Este o infracțiune prevăzută la articolul 207 din Noul Cod Penal: „(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1). (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.” (sursa)
Deci, Băsescu ori a constrîns-o cumva pe Firea, ori a amenințat-o cu dezvăluiri. Nu prea văd cum a constrîns-o, mai degrabă pare că ar fi amenințat-o cu niște dezvăluiri despre primarul din Voluntari, Florin Pandele, soțul Gabrielei Firea. Dar nici amenințările astea nu e foarte clar în ce constau, poate vă prindeți voi. În orice caz, pentru declarația de mai sus a lui Băsescu au decis niște procurori din subordinea lui Nițu să-l urmărească penal pe Băsescu.
Păi, dacă e așa sensibil de anchetează și declarații, poate că Nițu ar trebui să-l cheme pe Ponta la niște audieri, nu Kovesi. Nu?
kovesi nitu

You May also Like...

Filiera milioanelor de la stat: Tăriceanu și Vosganian au dat, Șova și Ponta au încasat
4 iunie 2015
Raed Arafat i-a lăsat să moară pe cei patru din elicopterul SMURD căzut în Siutghiol. Argumentele legale
16 decembrie 2014
DOCUMENT EXCLUSIV CNSAS Puiu Pașcu e liber să-i critice pe americani exact ca în anii '80, când putea să-i și toarne
11 decembrie 2017
14 Comments
  • Reply
    Florin
    18 martie 2015 at 15:32

    Tot basist ai ramas? Pana si Tapalaga s-a lepadat de Basescu. Ai mai ramas tu si Cristoiu. Bafta in continuare! Ai pentru cine sa te lupti. Sunt foarte multi care il urasc pe Ponta, dar doar Rares Bogdan il uraste mai tare decat tine. Te-am urmarit si la eminiuni si mi-am dat seama.

    • Reply
      Doina
      18 martie 2015 at 15:45

      Ce ti-e si cu interesele astea…personale! Dati-va arama pe fata, ca noi nu suntem chiar idioti! Vanatoarea de vrajitoare e …asa, de ochii lumii! Sunt sacrificati doar cei dispensabili! Ca, cam toti au caca la fund, nu-i asa?

    • Reply
      Florinel
      19 martie 2015 at 9:59

      Draga Florin , nu este o rusine sa-l aperi pe Basescu sau pe Ponta daca la un moment dat constati derapaje in masuri , proceduri sau interpretari. Asta nu inseamna ca esti ,, basist , pontist etc „. Este grav sa scrii ,,manat ” de ura si interese.Si Tapalaga si R Bogdan dovedesc acum ca sunt doar ,,niste jigodii” . Pana ieri ,, se gudurau ” la picioarele lui Basescu , azi infig coltii in ,,partea dorsala ” a acestuia ! Cand sunt corecti ? Cred ca …niciodata !

  • Reply
    Roxana
    18 martie 2015 at 20:55

    D-le Prisacariu, vad ca ati sesizat corect nuantele. Oare celorlalti jurnalisti (cu cateva exceptii) nu le e inca clar ce se intampla? Nu se curata ‘clasa politica’ in general ci acea parte a clasei politice care trebuie sa fie data la o parte pentru ca a deranjat pe cei care stapanesc acum TOATE butoanele. DNA pare ca are un radar special in acest sens, lucreaza intens pentru Iohannis si Ponta in timp ce dosarele marilor corupti sunt trecute sub tacere. Cei doi lucreaza in tandem (deocamdata, pana o sa-i vina randul si lui Ponta) nu intr-o lupta cu ‘coruptia ‘ ci intr-o lupta politica de culise. Fiecare ‘arestare’ a folosit cuiva intr-un fel sau altul. Privit sub acest aspect, tiparul urmarit este usor de prevazut. Cine are ochi (si minte) sa vada….

  • Reply
    Cătălin Prisacariu: Nițu îl cercetează pe Băsescu pentru o declarație. Kovesi îl iartă pe Ponta în trei dosare penale - Ziarul Profit
    18 martie 2015 at 23:10

    […] în rândul politicienilor. Jurnalistul Cătălin Prisacariu afirmă, într-o editorial postat pe blogul personal, că România se îndreaptă spre “un viitor luminos” cu ajutorul cuplului […]

  • Reply
    ALMA
    19 martie 2015 at 9:25

    Puneti pe tv. declaratia lui Ponta imediat dupa rezultatul primului tur in care spunea cam asa despre cei din Diaspora : „nu au reusit sa voteze? Foarte bine , asa nu mai fraudeaza alegerile ca in 2009!
    1.Se vedea clar ca voit a lasat putine cbine de vot si putine sectii de votare.
    1.declaratia aceasta este o calomnie colectiva.
    Poate va avea Nitu sau Kovesi un motiv sa-l ia la intrebari pe dottore. E o rusine , cred ca suntem unici in lume care avem un premier cu atatea bube.n cap si care este inatingibil.In afara faptului ca e de o lasitate incredibila, altul in locul lui si-ar fi dat demisia de mai mult timp, nu in fata partidului ci in fata Tarii.

    • Reply
      Lara
      6 aprilie 2015 at 13:27

      Nu este lasat sa plece de mafihotii din spate, a se vedea socrul sarbu, toata familia de hoti si corupti, care il tin acolo ca sa ii apere punand in functii importante oameni corupti care sa nu se atinga de ei

  • Reply
    Mihai
    19 martie 2015 at 10:55

    Cu Ponta cred ca mai trebuie sa ai rabdare. Din pacate. Au trecut cateva luni de la alegeri. Anchetarea pierzatorului acum poate crea o problema de credibilitate a DNA in perceptia structurilor occidentale. Si nu merita riscul de a crea o perceptie gresita pentru un parvenit, oricum compromis politic. In 6 luni -1an dosarele o sa fie mai groase si viitorul membru (ma indoiesc ca mai iese presedinte PSD) al opozitiei o sa fie mai usor de anchetat.

    • Reply
      alexe
      6 aprilie 2015 at 12:16

      pe bune?! Pontache cel mincinos si plagiator chiar e putred si trebuie sa ajunga unde ii e locul, iar guvernul lui, cel mai corupt si mai ineficient, plin de mârlani care se ascund după imunitate si se dau cu mir … pffff …de asta nu poate fi scarbă tuturor ?????

  • Reply
    waterfall
    19 martie 2015 at 11:31

    Daca n-ar fi de plans, toata mascarada asta judiciara e de rasul curcilor. Si-a luat Codruta procurorii criminalisti mai versati de la Parchetul General si i-a lasat lui Nitu bibanii. Procurorul de caz al lui Duicu a anchetat moartea tinerei japoneze violata, omorata si jefuita intr-o padure pe langa Otopeni. I-a trecut glontul pe langa ureche cand inegalabila doamna Costiniu i-a trantit actul de inculpare si i-a respins si o felie din materialul probatoriu al dosarului suinei de Mehedinti. Noroc cu ICCJ care a vazut altfel lucrurile.
    Penibilul asta de Nitu care si-a aratat servilismul fata de Ponta &Co se chinuie sa-l bage la zdup pe Basescu si a venit cu santajul la Firea. Genial! Dosarul secolului! Santajista santajata. Astept cu nerabdare pledoaria „maestrului” Bolcas, emitatorul maximei „Mita e ca femeia”

  • Reply
    gab1
    19 martie 2015 at 14:18

    Va rog sa va interesati de dl procuror DANUT VOLINTIRU de la DNA, am auzit ca ar fi gen mana dreapta a lui KOVESI (adjunct sef de sectie-pt acte de coruptie in DNA) si ca el l-ar SCOATE pe PONTA din dosare !!!! De ce??? pt ca sotia dansului ar fi notar pe la Targu-Jiu si ar fi incasat de la CEO Oltenia vreo 6 miliarde lei pt niste contracte !!!! Deci dl procuror ar avea tot interesul sa nu se apropie de Ciurel de la Oltenia si automat nici de Ponta, ca cine stie, ar putea cadea si sotioara lui in acest fel…. Nu stiu dc sunt adevarate zvonurile astea, dar ar tb investigate !!!!!

  • Reply
    tara de prosti
    19 martie 2015 at 20:16

    1. in cazul basescu daca procurorii vor recunoaste ca primesc ordine de la politicieni(ceea ce eu cred ca se intampla) atunci vorbim clar de santaj: daca ma mai sacai cu comisia nana mi ti-l umflu pe pandele de nu-l mai vezi.
    2. in cazul ponta e mult mai simplu. ofiterii acoperiti sunt sprijiniti de servicii.
    daca ponta nu e ofiter acoperit si a ajuns prim ministru al romaniei desi e mai prost ca sova si pop(ala de l-a scapat de comisia cu plagiatul) la un loc, apoi mai bine sa vina rusii din nou.

  • Reply
    tommie
    22 martie 2015 at 4:37

    …..NU CUMVA LA AUDIEREA FOSTULUI PRESEDINTE S-AR PUTEA AFLA CA – INTR-ADEVAR pandele de la voluntari nu e tocmai ce pare a fi – ci acel personaj care face – si a facut- multe nefacute ( vezi „limba vie a poporului ” ) – si cu aceasta ocazie sa se afle lucruri CONCRETE …..

  • Reply
    Agamitza
    10 aprilie 2015 at 16:40

    Maestre, titlul pe care l-ai dat articolului si multe altele citite in ultimele luni, ma determina sa raman basist pana la moarte si dincolo de ea. Am vrut sa-i vad pe borfasii la bulau dar in ordine si fiecare dupa merit. Dar ce observ acum llegat de Iohannis si anticoruptie ma face sa recunosc ca, o rataram si muri, de Vasile Alecsandri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *