Biriș nu e doar arogant, e și mincinos

Avocații care s-au specializat în a le reduce unor bogătani cât se poate de mult plata taxelor și impozitelor și într-o zi descoperă, când capătă un post la Finanțe, că trebuie să ia pieile de pe niște amărâți îmi repugnă. E ceva foarte stricat acolo. Dar, până una, alta, nu suntem aici să facem nici morală, nici psihiatrie. Ci, de data asta, doar să demontăm minciunile umflatului în pene Biriș.

Astfel, după ce am scris că Biriș co-deține un off shore în Cipru, secretarul de stat de la Finanțe a dat o replică pe contul lui de Facebook. O replică mustind de minciuni.
Prima minciună: „compania nu a fost niciodata activa, nici macar nu a avut un cont deschis”.
Ce o înțelege Biriș prin caracterul „activ” al unei companii off shore? Habar n-am, dar cert e că acest off shore (Fusilier Limited) a fost foarte activ în Românie între 2008 și 2014. Numai în Monitorul oficial sunt nouă mențiuni ale Fusilier Limited în această perioadă, după cum se vede și mai jos.
fusilier 2014
Ultima menționare a Fusilier Limited este în calitate de acționar 100% al Moustache Investment SRL. Așa cum se vede și în documentul electronic de mai sus, Fusilier Limited a desemnat-o reprezentantă pe Raluca Eugenia Nastase „in baza Hotararii Scrise a Administratorului Unic din data de 16 ianuarie 2014”. E vorba, evident, de administratorul unic al Fusilier Limited, care administrator unic a emis o horărâre scrisă la începutul lunii ianuarie 2014. Ceea ce înseamnă, firește, că Fusilier Limited era un off shore cât se poate de activ, câtă vreme administratorul unic făcea acțiuni în numele companiei, nu?
Dar mai mult decât atât: un off shore în Cipru plătește anual taxe de administrare (în jur de 1.200 de euro), altfel nu poate funcționa. Dar, cum am văzut mai sus, Fusilier Limited funcționa în ianuarie 2014, deci a plătit taxe anual din 2007 (când a fost înființat) până cel puțin în 2014. Iar când plătești anual taxe ca să exiști e profund ilogic să pretinzi că nu ești activ.
Să mai spunem și că Biriș pretinde că Fusilier Limited nu are nici măcar un cont deschis. În cazul ăsta, nu pricep nici unde a fost depozitat capitalul social (doar 25% din off shore cât are Biriș, conform propriei declarații de avere, valorează 1.000 de euro, deci capitalul social al companiei e de 4.000 de euro): într-un plic la bancă, la saltea, într-o groapă în pământ la Limassol? În plus, Fusilier Limited, ca acționar și fost acționar la câteva firme din România (Trinoro Achiziții SRL, Renaissance Financing SRL și Moustache Investment SRL), a depus niște bani pentru capitalul social al firmelor românești. Bani care, după cum argumentează Biriș, probabil au fost depuși cash, fără nici un transfer bancar, ceea ce e perfect normal pentru ditamai avocatul scrobit care de 15 ani lucrează numai cu supersume și supercompanii. Chiar și dacă ar fi fost așa, însă, e clar că Fusilier Limited a fost o companie activă, nicidecum moartă și îngropară în Cipru.
A doua minciună: „Singurul motiv pentru care nu am lichidat-o a fost lipsa de timp…”
Aha, avocatul care, la Goran Biriș SPARL (compania de avocatură), lucrează cu optimizări fiscale, off shore-uri, tranzacții între companii, litigii și altele de gen, nu a putut să delege pe cineva, poate chiar de la Goran Biriș SPARL, să se ocupe de niște biete formalități de închidere a unui amărât de off shore cipriot inactiv. În traducere, asta înseamnă ori că Biriș habar n-are cu ce se ocupă Biriș Goran SPARL și, deci, e un impostor genial, ori că Biriș minte că „lipsa de timp” l-a împiedicat să lichideze off shore-ul. Normal că minte.
Atât.
Am, totuși, o nelămurire: de ce și-a dorit Biriș pozița de secretar de stat? Adevărata lui motivație poate explica de ce minte acum.

You May also Like...

Pleșoianu și Șerban Nicolae omoară Fundația "Liviu Dragnea"
24 noiembrie 2017
OFICIAL Plagiatul l-a făcut pe Ponta avocat
9 ianuarie 2015
Cum introduce Năstase diplomația mafiotă în MAE
22 aprilie 2015
4 Comments
  • Reply
    Cris
    5 ianuarie 2016 at 23:51

    Politicienii romani au firme in off-shore-uri inca de pe vremea lui Daniel David cand era Ministru pe la Miniserul dezvoltarii regionale din acea vreme si spala mari sume din spagi prin paradisuri fiscale (scriau cei de la Capital, la acea vreme si era, daca nu ma insel anul 1997, deci acu aproap 20 de ani).
    An de an, in Romania se spala cca. 2 miliarde de euro, rezultate din coruptia in paradisuri fiscale, dar Guvernul are preocupari serioase de impozitare a iobagilor pe respiratie, pentru simplul fapt ca exista. cu 5,5% la fondul de sanatate.
    Gabriel Biris nu e un tip prost numai ca e o sluga fanfaronarda, adica isi arunca principiile la cos si o da cum ii convine lui. Stie foarte bine ca in Romania REALA se moare de foame cu diploma in mana si miliaone de tineri nu au nici job, nici ce manca si nu o sa-i vezi prin baruri si cafenele. E lume tanara vai de mama ei in Romania si Biris vrea sa le ia cu japca 60lei pe luna.
    Stat politienesc de tip Columbia, Venezuela, avem in Romania. Mai lipsesc militiile inarmate de pe strazi.

  • Reply
    Biriș nu e doar arogant, e și mincinos - Pe Bloguri
    6 ianuarie 2016 at 11:31

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    prisacariu | Ironic, dar foarte adevărat: trebuie să-i mulțumim lui Biriș pentru arivismul lui țopârlănesc
    6 ianuarie 2016 at 16:56

    […] și fudul, ne-a făcut pe toți atenți. Atât de atenți, încât am aflat și că arivistul era ipocrit până în măduvă: el se “optimizează fiscal” în Cipru, printr-un off shore, adică […]

  • Reply
    bunica sabela
    7 ianuarie 2016 at 10:55

    „Moustache Investment”
    Nu mai pooot!
    Ce iau escrocii astia inainte de a-si „boteza” firmele lor, frate?
    Captagon??
    Krokodil??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *