Stupefiant și degradant: în lupta cu DNA, Ponta și-a făcut scut copilul de 12 ani

Pentru Ponta, nu a fost suficient că a politizat un banal dosar penal care-l privește și că a acuzat DNA de încălcare a mecanismelor democratice, în tentativa lui jalnică de a-și salva pielea. Nu, nici pe departe, procurorii au ajuns prea departe pentru ca Ponta să mai poată invoca doar mantra justiției politizate (culmea ironiei, acuza se duce spre omul pe care chiar Ponta l-a niminalizat pentru șefia DNA, adică spre Laura Codruța Kovesi). Nu, Ponta a mers extraordinar de jos: și-a folosit unul din copiii minori pentru a se apăra.

Iată infama declarație a lui Ponta: „Am avut o discutie cu fiul meu de 12 ani in care a trebuit sa ii explic ca s-ar putea sa ajung in inchisoare din cauza ca sunt prim ministru si am opinii politice diferite de niste oameni.” (sursa)
Asta i-a explicat premierul României fiului său minor?! Ăsta e sistemul de valori pe care Victor Viorel i-l inculcă fiului său?! Doamne Dumnezeule mare! Vasăzică, fiul lui Ponta va crește înțelegînd că furtul este permis, mai ales la adăpostul politicii și al funcției publice. Fiul lui Ponta va mai înțelege că nerușinarea, tupeul și obrăznicia sînt cele mai eficiente metode de a parveni. Puștiul de numai 12 ani al lui Victor Viorel va mai pricepe că, atîta vreme cît ești la butoanele unui post înalt în stat, legea nu contează, bunul-simț este anulat și, în cele din urmă, puterea pe care o deții face și desface regula.
Ce face Ponta cu fiul său nu numai că nu înseamnă responsabilitate parentală, ci este abuz. Nici un judecător, probabil, nu l-ar decădea din drepturile părintești pe tatăl Ponta pentru această declarație. Dar orice judecător ar trebui să se gîndească la abuzul psihic și educațional la care un părinte ca Ponta își supune copilul minor. Articolul 508 din noul Cod Civil, de exemplu, enumeră condițiile pentru decăderea din drepturi a unui părinte: „Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.„.
Cînd Ponta își învață fiul minor că furtul e permis dacă ești în fruntea statului, dezvoltarea acelui copil e pusă în pericol iar purtarea părintelui Ponta este una abuzivă și, da, aduce o atingere gravă interesului superior al copilului.
ponta copii

You May also Like...

Și ea candidează la europarlamentare pe lista lui Vanghelie
24 aprilie 2019
Pe Dragnea l-au distrus "agenturili interni"
4 octombrie 2017
Ponta, despre scrisoarea unui român care a votat în străinătate după zece ore: "demagogie, bufonerii"
25 noiembrie 2014
17 Comments
  • Reply
    L
    7 iunie 2015 at 14:28

    Gunoimonta este cel mai abject, ticalos si mizerabil personaj politic care a vietuit vreodata pe pamantul acestei tari. Cum naiba de-l mai rabda pamantul? Eu zic ca e momentul interventiei societatii civile. In strada. Masiv. Derbedeul asta trebuie alungat cu pietre de la putere. Acum. Nu maine sau peste o saptamana. Iar PSD este un „partid” care trebuie interzissi scos in afara legii. E un cancer pentru Romania. Am ajuns sa traim sub bocancii FAMIGLIEI Ponta. Revoltator.

  • Reply
    Bodolay
    7 iunie 2015 at 14:59

    Exact așa se comportă și băieții lui Bombonel, drept dovadă că au fost învățați la fel: tata e prim ministru, e dumnezeu, dacă cineva îl judecă o face pentru că e invidios, e din opoziție, e dușman, nu pentru că am furat, am luat mită, am mințit, am participat la lovitură de stat, am plagiat, mi-am trecut în CV o diplomă ce nu exista etc.

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Stupefiant și degradant: în lupta cu DNA, Ponta și-a făcut scut copilul de 12 ani | Nasul.tv
    7 iunie 2015 at 16:36

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    VIRGILIUS
    7 iunie 2015 at 17:19

    Din punct de vedere jurnalistic și al comunicării publice, mesajul este extrem de contondent. Chiar prinde bine. Din punct de vedere juridic, această argumentare este absolut insuficientă, pentru că, o serie de alte contraargumente (nivel de trai, situație materială, educație, mediu familial, etc.) sunt de natură să anuleze susținerea ta cu privire la atingerea gravă a interesului superior al copilului urmare unei simple declarații politice. Mai exact, pentru a vedea dacă punctul tău de vedere este întemeiat, fă o plângere la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și așteaptă un răspuns.

    • Reply
      prisacariu
      7 iunie 2015 at 18:39

      parcă am și spus în text că nici un judecător nu-l va decădea din drepturi, nu?:). e vorba, evident, de un abuz, însă (fie acesta pasibil sau nu să ducă la pierderea unui drept al părintelui), dacă ponta chiar își minte copilul astfel.

      • Reply
        VIRGILIUS
        8 iunie 2015 at 0:22

        100% de acord cu tine. În plus, după cât am citit în uichendul ăsta, ești singurul care a ciupit această coardă gravă. Senzația mea este că cineva îi spune ce trebuie să spună și el recită. Altă explicație nu este, întrucât orice om normal la cap, nu își bagă copilul, chiar numai și prin vorbe, într-o astfel de problemă. Adică dacă altcineva i-ar fi spus că își face sau își va face în viitor copilul de rușine acționând în toate modurile cunoscute de până acum, s-ar fi opărit instant, pe principiul că de ce amesteci copilul dacă ai ceva să-mi reproșezi personal, însă el are voie să își introducă singur copilul în ecuație. Cam asta se întâmplă atunci când cea mai mare plăcere din viața ta este să arunci la coș. Totul. 🙂 profund sau nu? 🙂

        • Reply
          prisacariu
          8 iunie 2015 at 0:33

          nu pot sa te contrazic:D

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    7 iunie 2015 at 18:14

    DACIANA SIRBU-TOAPA CU ZURGALAI-TATICUTU LUI DACIANA,UN INFRACTOR ADUNAT DE PE DRUMURI DE SECURITATEA CEAUSISTA,CRESCUT SI EDUCAT SA DEVINA UN PRADUITOR………
    VICTOR PONTA-Mamica lui PONTA,este o infractoare batrina,mincinoasa si duplicitara,banuielile despre batrinul ponta si suspiciunile despre anumite momente ascunse bine ne duc cu gindul la o familie de tip mafiot.
    SORA LUI PONTA SI CUMNATUL-INFRACTORI-
    Asadar putem spune ca ROMANIA PRIN VICTOR PONTA SI COPII SI-A ASIGURAT VIITORUL IN SENSUL CA INFRACTORII SUNT CRESCUTI CU METICULOZITATE.
    Cu alte cuvinte copii lui PONTA cresc intr-un mediu infractional,si acum sa reamintesc ce spunea IOAN RUS IN 2012,MIN. DE INTERNE LA ACEA VREME:
    ,P.S.D. ESTE O ORGANIZATIE INFRACTIONALA’
    Asdar,daca presa nu a avut si nu are curajul sa spuna raspicat,ce a spus un marcant membru psd,eu trag concluzia ca cineva vrea sa ascunda acest adevar:
    TOTI PESEDISTI SUNT HOTI,TILHARI SI PRADUITORI,NU POTI INTRA IN PSD DACA NU ESTI RECOMANDAT DE UN HOT ,DERBEDEU ORI HAIMNA…….
    Acest adevar intarit de argumente-toti liderii marcanti ai PSD,sunt in temnita ori urmeaza sa intre in temnita-uitati-va la cum arata tribuna pesedista din ianuarie 2014-ponta si sova a mai ramas…………..

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    7 iunie 2015 at 18:22

    Daca n-as fi stat asa de mult la soare ,as fi avut rabdare sa ,STRIG CATALOGUL LIDERILOR PSD ,ASTAZI INFRACTORI-SUNT SUTE,IAR IN TEMNITELE ROMANIEI,SUNT INCARCERATI PESTE 1400 DE PESEDISTI DIN ADMINISTRATIA LOCALA,SI BUGETARI PESEDISTI-5% DIN TEMNITYERII ROMANIEI PROVIN DIN PSD.
    Deci dupa ce ne-au jefuit,acum cheltuim cu ei 2500 de lei pe luna cu fiecare pesedist,sti cit ne costa pe luna infractorii psd?in jur de 3.500.000 de lei iar intr-un an de zile cam 10 mil de euro……

  • Reply
    just a friend
    7 iunie 2015 at 19:22

    DNA-ul isi va face treaba pana la capat! Chiar daca Ponta isi va trage un glont in gat si ii va spune fiului ca poporul l-a obligat s-o faca! Ce lacrimogen episod din viata unui premier neinteles de poporul lui!
    Si in general ,,aschia nu sare departe de trunchi”! Asteptati-va ca peste cativa ani acest fiu sa fie exact ca tatal lui! Intre timp Ponta sa plateasca pt faptele sale, ca nimeni nu e mai presus de lege!!

  • Reply
    moshu49
    8 iunie 2015 at 5:19

    vrăjeală, nu cred o iotă din pasajul cu copilul
    aşa cum cred că nici tu nu crezi
    este o altă minciună cu care plagiatorul să-şi impresioneze mancurţii şi pe dana grecu 😉

  • Reply
    Krantzro
    8 iunie 2015 at 10:30

    Uite, vezi, am ajuns la vorbele lu Gabi Firea din campanie. Alea cu „familistul”, cu nevoia de copii dacă vrei să reuşeşti în politică. Scutul cu copii nu l-a inventat Ponta. E o metodă veche şi foarte des folosită. De regulă de ăia foarte curajoşi.

  • Reply
    Ionut Canciu
    10 iunie 2015 at 4:33

    Iar fiso’ dacă ar fi inteligent i-ar spune: „Așa și care-i baiu’? nu ai fi primul premier pușcăriat, tati, știi care e diferența dintre un bou din comuna Cornu si o găină de la Gorj? Dacă intri în pușcărie ca o găină și stai mai mult de un an deși ai fost prim-ministru înseamnă că ești un mare BOU” scurt si la obiect

  • Reply
    persifleus
    10 iunie 2015 at 7:39

    Eu cred ca minte iar. Nu i-a povestit nimic lu’ fi-su. N-are el timp de asa ceva. Sunt convins ca pentrul puiemonta, copilul e rechizita. Un decor adecvat.

  • Reply
    Oscar
    8 iulie 2015 at 22:56

    Ăsta ar fi capabil să-și abuzeze și mama, la o adică, dacă asta i-ar aduce câștig de imagine.

    • Reply
      prisacariu
      8 iulie 2015 at 22:58

      nu te contrazic!

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu: Stupefiant și degradant | În lupta cu DNA, Ponta și-a făcut scut copilul de 12 ani | Nasul.tv
    9 iulie 2015 at 2:22

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *