Ce-l mai preocupă pe Marton Arpad, oficial: de ce nu sunt împușcați urșii din România

Am crezut, multă vreme, că Marton Arpad este un pădurar rătăcit pe la Parlament. Probabil din cauza aerului lui mai degajat, niciodată cu cravată și cu cămașa descheiată la un nasture cu gulerul lat răsfrânt peste gulerul sacoului.

Dar nu, Marton Arpad nu are cum să fie pădurar, un cetățean angajat să aibă grijă de pădure ar avea grijă și de animalele care umblă prin codru.
marton arpad
Udemeristul, însă, ar vrea sânge, cât mai mult sânge de animal sălbatic. De urs, deocamdată. Și, pentru că, doar în calitate de parlamentar, nu poate porni o cruciadă împotriva urșilor, a cerut asta Guvernului. Ministerului Mediului, mai precis. Printr-o interpelare. Prima oară, în februarie a.c.
interpelare marton 1
După cum vede Marton chestiunea, urșii sunt apocaliptici: omoară (dar și ucid), distrug și pun în pericol (aici, textul complet). Ca să fie și mai convingător, udemeristul a adăugat și niște petiții ca să fie mai convingător.
Două luni mai târziu, Marton Arpad a recidivat cu interpelarea.
interpelare marton 2
De data asta, urșii „fac ravagii”.
Totuși, ministra Mediului i-a răspuns că reglementările europene nu permit măcelul la urs cum și-ar dori Marton Arpad iar oamenii din zona invocată de udemerist au fost despăgubiți pentru pagubele create de urși.
Presupunerea mea e că Marton Arpad a fost nemulțumit de răspuns, lui și colegilor de nemernicii de la PSD – ALDE nu le place Europa. Tocmai de aia, mă gândesc, nu s-ar putea muta Marton Arpad în Ungaria? Acolo nici nu-s urși și, în curând, nici prea multă Europă nu va mai fi, după ce-și termină treaba Orban Viktor.

You May also Like...

Votați Ponta, votați cenzura grosolană. Studiu de caz pe dezbaterile prezidențiale
13 noiembrie 2014
Procurorul general Nițu trebuie să se autosesizeze acum în cazul acoperitului Ponta sau să își dea demisia
14 octombrie 2014
Cum se pot duce la pușcărie TT, Dăncilă și alții dacă emit OUG de salvat corupți
7 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *