UDMR a luat două voturi în Gratia și a avut și membru de secție: pe Stelică Bosnă

„Viktor Orbán a făcut campanie pentru UDMR în Transilvania, dar miracolul s-a petrecut dincolo de Carpați. În mod surprinzător, zeci de mii de voturi au venit la UDMR din județe în care nu trăiesc maghiari sau trăiesc extrem de puțini. Dacă a fost un miracol sau pur și simplu s-au <cumpărat> voturi pentru UDMR de la vechiul său aliat – PSD, probabil că nu se va ști niciodată”, scrie magyarhang.org.
Cifrele arată că în Botoșani, UDMR a primit de 20 de ori mai multe voturi decât numărul etnicilor maghiari declarați pe raza acestui județ; în Dâmbovița, de zece ori mai multe voturi pentru UDMR, raportat la numărul etnicilor maghiari; în Buzău, de 13 ori; în Brăila de 11 ori; în Giurgiu de 12 ori, Ialomița de 20 de ori; în Olt de 13 ori; Teleorman de 37 de ori; Vaslui de 25 de ori, Vrancea de 11 ori, a scris Newsweek România.
kl
Cum a fost posibil? Jurnaliștii de la Magyar Hang au aflat chestiuni senzaționale: UDMR a avut membri în 9.000 de secții de vot în afara Transilvaniei, inclusiv în secții de vot din comune izolate. Este vorba de cetățeni fără nici o legătură cu etnia maghiară, ba chiar cât se poate de afiliați PSD, conform unor surse ale jurnaliștilor de la Budapesta.
UDMR, astfel, a luat voturi chiar și din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia: două voturi. În secția de vot din Gratia, membrul UDMR a fost Stelică Bosnă.
gratia
Tot în Teleorman, dar în comuna Necșești, UDMR a luat trei voturi într-o secție în care, de asemenea, a avut o membră: pe Victorița Sora.
sora
Articolul din Magyar Hang poate fi citit, în original, aici.

You May also Like...

Acoperite sînt căile Domnului. Ale politicianului la Sfînta Parascheva nu ar trebui să fie
14 octombrie 2014
Legea lui Dragnea și Tăriceanu de mituire a Casei Regale, distrusă de Consiliul Legislativ: risc de implicare politică
17 decembrie 2017
Ca să împiedice numirea lui MRU, PSD a preluat controlul Comisiei SIE
25 iunie 2015
2 Comments
 • Reply
  Gabriel
  29 mai 2019 at 22:40

  In jud. Calarasi, in toate sectiile de votare in care am intrat ca observator era un membru UDMR. Cam 11-12 sectii. Adica pe camp, in sat, unde nu e picior de maghiar pe o raza de 30 de kilometri, iar acolo unde e, e numai piciorul ingropat, nu si restul corpului.

  • Reply
   prisacariu
   30 mai 2019 at 9:32

   nimic surprinzător aici:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *