UDMR a luat două voturi în Gratia și a avut și membru de secție: pe Stelică Bosnă

„Viktor Orbán a făcut campanie pentru UDMR în Transilvania, dar miracolul s-a petrecut dincolo de Carpați. În mod surprinzător, zeci de mii de voturi au venit la UDMR din județe în care nu trăiesc maghiari sau trăiesc extrem de puțini. Dacă a fost un miracol sau pur și simplu s-au <cumpărat> voturi pentru UDMR de la vechiul său aliat – PSD, probabil că nu se va ști niciodată”, scrie magyarhang.org.
Cifrele arată că în Botoșani, UDMR a primit de 20 de ori mai multe voturi decât numărul etnicilor maghiari declarați pe raza acestui județ; în Dâmbovița, de zece ori mai multe voturi pentru UDMR, raportat la numărul etnicilor maghiari; în Buzău, de 13 ori; în Brăila de 11 ori; în Giurgiu de 12 ori, Ialomița de 20 de ori; în Olt de 13 ori; Teleorman de 37 de ori; Vaslui de 25 de ori, Vrancea de 11 ori, a scris Newsweek România.
kl
Cum a fost posibil? Jurnaliștii de la Magyar Hang au aflat chestiuni senzaționale: UDMR a avut membri în 9.000 de secții de vot în afara Transilvaniei, inclusiv în secții de vot din comune izolate. Este vorba de cetățeni fără nici o legătură cu etnia maghiară, ba chiar cât se poate de afiliați PSD, conform unor surse ale jurnaliștilor de la Budapesta.
UDMR, astfel, a luat voturi chiar și din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia: două voturi. În secția de vot din Gratia, membrul UDMR a fost Stelică Bosnă.
gratia
Tot în Teleorman, dar în comuna Necșești, UDMR a luat trei voturi într-o secție în care, de asemenea, a avut o membră: pe Victorița Sora.
sora
Articolul din Magyar Hang poate fi citit, în original, aici.

You May also Like...

PSD, fără mănuși după prezidențiale: asalt asupra ANI, la ordinul baronilor
24 noiembrie 2014
Cel mai mare cotizant la PSD în 2013: Ilie Sârbu, cu 37.600 RON
1 aprilie 2014
Incredibil: Ponta amenință cu interzicerea libertății de adunare, ca Ceaușescu în 22 decembrie 1989
8 iunie 2015
2 Comments
 • Reply
  Gabriel
  29 mai 2019 at 22:40

  In jud. Calarasi, in toate sectiile de votare in care am intrat ca observator era un membru UDMR. Cam 11-12 sectii. Adica pe camp, in sat, unde nu e picior de maghiar pe o raza de 30 de kilometri, iar acolo unde e, e numai piciorul ingropat, nu si restul corpului.

  • Reply
   prisacariu
   30 mai 2019 at 9:32

   nimic surprinzător aici:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *