Neînțărcații gîngavi ai Europei: micul Țîțulescu și Țîțus

Victor Ponta, 2 martie 2012 (opoziție):
Pot doar sa constat ca cele doua obiective europene (MCV si Schengen) ramase in sarcina Guvernului Basescu-Boc sunt ratate in mod constant.
Sigur ca e usor sa dai vina pe Europa.
Eu insa cred ca viitorul guvern USL trebuie sa abandoneze strategiile acestea perdante, sa fim realisti si pragmatici, iar rezultatele nu o sa intarzie sa apara.” (sursa)
Victor Ponta, 1 martie 2013 (premier):
Președintele știe foarte bine politica europeană, după cum încep și eu să știu, iar decizia care se va lua în legătură cu Schengen nu are legătură cu situația actuală din România. Are legătură cu modul în care miniștrii de interne și anumite guverne văd, față de propria lor idee publică, această idee răspândită de media europeană că se ridică Schengen și o să vină toți românii și bulgarii. Eu am spus că nu este corectă, mai ales că noi am cerut intrarea în primă fază doar cu aeroporturile, unde sunt mai ales oamenii de afaceri” (sursa)
Aha, cînd era în opoziție, de vină era nenorocitul de Băsescu, care bloca intrarea țărișoarei în Schengen, dar tiranul de Băsescu nu voia să admită că era vinovat și arunca mîța moartă a impotenței proprii în ograda UE; acum, însă, cînd e la putere, micul Țîțulescu (că Titulescu nu-i pot zice, premierul nostru pare abia desprins de la țîța mamei lui politice, A. Năstase) a descoperit că Băsescu e ditamai cunoscătoru’ de politică externă (iar el, Țîțulescu ăl mic îi calcă pe urme) și nu mai e deloc de vină pentru eșecul cu Schengen, nooooo, ba chiar, de fapt, de vină sînt ticăloșii de europeni care se tem de legendele despre noi și despre bulgari, deși noi, ca românași verzi, drepți și frumoși, știm că nu-s adevărate, da’ așa-s europenii ăștia, niște fătălăi care se tem și de umbra lor și nu vor să ne vadă fericiți. Păi, măi, Țîțulescule mic, nu ziceai să nu mai dăm vina pe Ioropa și că o să vii tu cu useleu’ tău, plin de pragmatism, și o să ne luăm la Schengen de nici nu o să mai avem unde să-l punem prin casă?! Așa ziceai, da’ gura din opoziție bate curu’ de la putere.
P.S. Cît despre Țîțus (sau Titus, cum se prezintă în CV), nu pot spune decît că e un cretin. În termeni diplomatici, desigur. Și nu te poți numi altfel decît cretin atunci cînd îți abandonezi obiectivele de politică externă, pentru care ai lucrat ani de zile, cu atitudinea „ba pe-a mă-tii!” (sursa).

You May also Like...

Lăsați UCM Reșița să fure TVA de 60 de milioane de euro! Altfel, se desființează echipa de handbal!
23 februarie 2011
Ori sîntem golănași mici turnători ori NUȘ mai sîntem?
14 decembrie 2010
În atenția judecătorilor care îl întreabă azi pe Năstase despre mătușa Tamara
3 septembrie 2012
13 Comments
  • Reply
    Nicolae
    2 martie 2013 at 9:01

    Ei, lasati-o mai moale domnule Catalin. Nu Basescu-Boc a determinat mase largi de protestatari obiditi de ANI si DNA sa ceara desfiintarea lor? Decizia complet negativa ( deci nici aeroporturile) care va fi luata in curand, va fi cauzata de mofturile influientei si aberantei Monica Macovei, de forma ochelarilor lui Cristi Preda ca sa nu mai vorbim de aspectul neglijent al capului lui Sever Voinescu. Cu grija neincalcarii prevederilor pactului (diavolului) de buna convietuire, shoptim ca o alta cauza este insistenta dictatorului cu care vrea sa distruga guvernul prin decimare (nu stiu cum se numeste actiunea de a anihila o formatiune in stilul din doi in doi, asa cum ar trebui). Asteptam, deci, cu interes declaratiile de dupa, inspirate (plagiate) desigur si din acest comentariu.

  • Reply
    Nicolae
    2 martie 2013 at 10:02

    Olando, Germanio, Danemarco, Barrosoule, ati auzit, imbracati-va pempersii, ati belit-o, in genunchi sa cersiti acceptul lui Titus. N-aveti articole in codurile voastre penale cate va putem noi sugera prin prezenta noastra la voi.
    „Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o nouă amânare a aderării României la Schengen pe 7 martie va afecta „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE. ”
    si
    „Câtă vreme noi suntem corecţi, facem toate demersurile şi îndeplinim criteriile şi eventual, spun eventual, mai avem până la ziua reuniunii, s-ar decide încă o dată amânarea, atunci daţi-mi voie să vă spun că cei care se opun au o problemă de credibilitate (…) Ori, dacă orice aş face, oricât aş îndeplini criteriile şi supracriteriile, au fost şi măsuri suplimentare anul trecut, le-am acceptat, le-am îndeplinit, oricâţi bani am băga, un miliard de euro băgaţi în securizarea frontierei şi nu ajunge, atunci daţi-mi voie să vă spun încă o dată că nu mai sunt interesat de acest proces”, a afirmat Corlăţean.
    Ridica-te Crine, ridica-te din pat,
    Ridica-te Nastase, ridica-te Johannis,
    Ridica-te Norica.

  • Reply
    JAI
    2 martie 2013 at 15:45

    1 ianuarie 2007: data aderarii romaniei la Schengen, aprobata in mai 2004 cand s-a inchis capitolul 24 JAI.
    Deci domnule autor al articolului tafnos, Basescu si guvernele sale succesive au ratat: 2007, 2008, 2009,2010, 2011 si 2012( nu te mira, in primavara lui 2012 a mai avut un termen)
    Cititi baieti, fiindca glumele fara stiinta de carte nu sunt glume, sunt minciuni.

    • Reply
      prisacariu
      2 martie 2013 at 16:03

      lenutza, care e legatura intre faptul ca nastase ne vrea in schengen din 2004, corlatean nu in 2013 si basescu?! in discutie e atitudinea lui corlatean, nu insuccesul lui basescu. in plus, ponta a promis ca rezolva problema cind ajunge la putere. dar, iata, nu-i prea iese. deci, ponta e tot un basescu, nu? pai, sa-l „suspendam”:))

      • Reply
        Nicolae
        3 martie 2013 at 7:07

        Ponta a promis (a sperat /mintit de-a dreptul) ca rezolva problema mizand pe relatii de tip dragnesti, mikispaghesti, shoborozalii sau de ce nu marxleninesti?
        Atitudinea lui Titus este conforma cu programul de guvernare al USL, cu promisiunile USL si sta ascunsa pe dupa unele masuri de protectie sociala gogonate si nu trebuie scotocit dupa ea(atitudine) la masurile privind crearea de locuri de munca.
        Astfel, de ce sa plece poporul in strainatate daca ar avea loc de munca? Banii’s putini si munca’i multa.
        Dar daca poporul n’are loc de munca de ca plece? Sa munceasca pe branci in Germania?!, sa munceasca invatand istoria artei in Olanda!?
        Nu-i mai simplu sa tii acasa poporul, sa pui biciul anafului pe chiaburi si burghezie? Si uite asa, cei 70%, vor sta multumiti toata ziua la televizor, felicitandu-se pentru optiunile avute in decembrie, asteptand cu sufletul la gura urmatoarele alegeri.
        Vorba recenta a lui Titus: „Putem trai (bine) si fara Shengen”.

      • Reply
        Nicolae
        3 martie 2013 at 11:07

        Pentru rezolvarea sigura a problemei, as sugera d.lor Ponta si Corlatean sa apeleze la metoda folosita cu succes in apropiatul trecut: echipa de lobby condusa de catre dl. col.rez Dogaru sa se deplaseze de urgenta la Bruxelles. In poarta UE. Au si contract in sensul asta. Adica lobby.

  • Reply
    JAI
    2 martie 2013 at 19:35

    Domnule Prissacariu,
    Sunteţi prea inteligent ca să nu realizaţi că, titlul articolului domniei voastre, sugerează că neintrarea României în Schengen, se datorează imaturităţii lui Ponta şi bufeurilor de patriotism local al lui Corlăţean.
    Ori, niciodată, după 2008, nu a fost vorba de îndeplinirea criteriilor. A fost vorba doar de votul politic ( al Olandei, care prin ambasadorul ei la UE în 2011, spunea că România nu e stat de drept!, mai recent de idiosincraziile d-nei Merkel, legate de faptul ca PPE e cotat prost în opţiunile electoratului nemţesc). Da, preşedintele Băsescu ştia foarte bine că va fi o amânare, ştia chiar înaintea lui Ponta) de aici scrisorica preventivă).
    Indiferent ce ar face Băsescu, Ponta sau Corlăţean, chiar dacă se roagă în genunchi sau spun că nu îi mai interesează, votul în Consiliul JAI, nu depinde de România.
    Titlul articolului este un frumos long-line, în care puneţi mingea, în terenul lui Ponta. Iar Ponta, ca şi ceilalţi, nu are nici măcar bilet la acest meci.

    • Reply
      prisacariu
      3 martie 2013 at 16:57

      doamna barbu,
      analiza dvs e aproape corectă, dar vă bănuiesc de suficientă inteligență încît să fi priceput că eu am atacat nu intrarea în schengen, ci atitudinea lui ponta. care, în opoziție, ba chiar și mai recent, a insistat că responsabilitatea aparține pdl-ului și lui băsescu, nicidecum condițiilor externe potrivnice. iar acum, la putere, a revenit la sentimente mai responsabile și identifică, drept vinovată de interzicerea accesului în schengen, pe europa însăși.
      vasăzică, titlul pune degetul pe rana ipocriziei politice a lui ponta. pe care pot să o înțeleg, e aproape obligatorie în politică, dar cînd vine vorba de politică externă, aș prefera mai mult discernămînt

  • Reply
    Antigelu
    3 martie 2013 at 14:10

    Țîțulescu este tocmai beneficiarul unei „discrete” campanii de imagine…apare foarte burghez (cu soția) la Mândruță, repara Dacii in direct, trimite bezele de pace către Băse, prin presa apare mămica cu povestiri din tinerețea lui, condimentate cu niște poze, Căcărău si Antenele sint lăsați singuri pe „meterezele” urlatului la Luna, etc…
    Are idei să rupă pisica in doua de alegeri si sa bage un 2 la varianta „PP & DPM”? Ponta președinte & Dragnea Prim-ministru.
    Pentru că nu îi văd să se grăbească cu mult amințata schimbare și restrângere a puterilor si prerogativelor prezidențiale.

  • Reply
    Alexandra
    3 martie 2013 at 20:58

    In termeni nediplomatici cum se spune la cretin?

  • Reply
    JAI
    3 martie 2013 at 21:44

    D-le Prisacariu,
    Lipsa de discernământ, ca şi ipocrizia, nu ţin cont de vârstă, sex şi după cum vedem, nici măcar de frontiere. După cum, prestaţiile prim ministrului României, nu mi-au dat niciodată impresia că ar avea legătură cu onestitatea. Am recitit declaraţiile politicienilor români, făcute după amânarea din septembrie 2011 şi cele făcute în aceste zile, cu privire la aderare, şi am constatat următoarele ; cei de la putere( şi atunci şi acum) dau vina pe Uniunea Europeană, cei din opoziţie( şi atunci şi acum) dau vina pe guvernanţi.
    Aşa că, vă dau deplină dreptate şi cu privire la ipocrizie şi cu privire la discernământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *