Fiica baronului Cosma: semianalfabetă când își scrie numele, expertă la demolat anticorupția

Cunoscută numai printr-un dosar penal din galaxia dosarelor de familie și prin pictoriale semidezbrăcate, Andreea Cosma a mai căpătat o calitate publică acum un an: a devenit deputat. Performanțele anterioare nu ar fi calificat-o pentru o astfel de poziție, dar Parlamentul României a văzut chiar și mai rău.

În orice caz, rolul Andreei Cosma în Camera Deputaților este, ca în cazul multor pesediști, acela de sculă procorupție.
andreea cosma
Ultimul episod a fost cel al depunerii unei inițiative legislative menite să slăbească prevederile legii 78/2000. Conform acestei legi, sunt sancționate anumite fapte dacă, prin acestea, se obțin „pentru sine sau pentru altul” bunuri sau „foloase”. Ei, din punctul de vedere al Andreei Cosma, dar și al altor pesediști, din lege trebuie scoasă sintagma „sau pentru altul” și adăugat cuvântul „materiale” după „foloase”. Cu alte cuvinte, poți fura liniștit dacă nu e pentru tine, ci pentru un altul, și dacă scopul e să obții foloase nemateriale (cum ar fi o funcție, să zicem).
Să faci astfel de modificări la legi e simplu pentru fiica baronului Cosma. Cu adevărat greu, însă, e să-ți scrii numele: „Andreea”. Are doi de „e”, în hiat, apoi urmează un „a”, parte dintr-un diftong, greu, frate. Așa că dispariția unui „e” e naturală și rezultă „Andrea”. Sănătate!
andrea
 

You May also Like...

Purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliție despre securistul-șef Iulian Vlad: "Vă port în suflet"
1 octombrie 2017
La cererea fanilor: cum stătea iubita lui Dragnea cu limba pe afară
11 martie 2018
VIDEO Cum convingi pe unul adus la miting la Dragnea să îmbrace un tricou cu PSD: "Îmbracă-te! Ți-e rușine?"
20 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *