Palatul Elisabeta, luat cu japca de Dragnea pentru Duda

Legea pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale l-a scos din amorțire pe premierul Tudose, care a decis (a se citi „s-a decis în pădure la Băneasa”) să înceapă contraofensiva la șeful său de partid. Prim-ministrul a atacat la baionetă invocând Palatul Elisabeta.

Mai precis, Tudose a spus că nu vede de ce e nevoie ca respectivul imobil să fie dat în folosință Casei Regale pentru 49 de ani de acum înainte, câtă vreme ce a mai rămas din monarhia română are și alte palate (Peleș, Săvârșin).
Citește și: Binomul SRI – Iohannis vs binomul Dragnea – Tăriceanu
regele Mihai I funeralii
Care este disputa, de fapt? Conform proiectului de lege propus de cuplul Dragnea – Tăriceanu, Palatul Elisabeta ar urma să rămână al statului român, cu același statut ca în prezent, dar să fie administrat de către Casa Regală pentru 49 de ani.
articol 5 lege casa regală
 
Nu doar că premierul se opune, dar și Consiliul Legislativ a arătat că legea pe care o propun Dragnea și Tudose se suprapune și se bate cap în cap cu o alta.
lege casa regală consiliu legislativÎntr-adevăr, legea invocată de către Consiliul Legislativ „se aplică persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român” (articolul 1), deci e clar că, după moartea regelui Mihai I, Palatul Elisabeta se întoarce la stat. Sigur, o lege poate fi modificată de altă lege, dar asta înseamnă ca Dragnea & Tăriceanu să modifice proiectul lor de lege astfel încât să rezolve problema. Doar formal, evident, pe fond ar rămâne disputa.

You May also Like...

Legea anti-fumat, atacată la CCR. Argumentele sînt rezonabile
21 decembrie 2015
Sociologul Bruno Ștefan: "Pentru prima oară din '90 încoace, PSD începe să piardă în Oltenia"
12 aprilie 2019
Alianța USR – PLUS, atacată cu un articol identic în publicații diferite
6 mai 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *