Baconschi vrea să se știe: e fidel. Patriei

Am accesat azi site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), după vreo două-trei săptămîni de la precedenta accesare. Am descoperit un layout cu totul nou. Mai mișto, ce e drept, mai colorat, mai viu. În contradicție cu coloristica optimistă a noului site, logo-ul (ca să zic așa) lui MAE sare în ochi, prin sobrietate. Iată-l (în colțul din stînga, sus):

Se vede, deci, destul de rigid, în alb și albastru, printre tonicele galben, roșu și albastru de pe steag. Sub acvila heraldică, și o deviză: Semper fidelis patriae.
Ziceam, însă, că acum cam două săptămîni, cînd am intrat ultima oară pe mae.ro, layout-ul era tot cel vechi. Și nu țin minte să fi fost, pe frontispiciu, vreo acvilă alb-albastră, nicidecum vreo deviză în latină. De curiozitate, am accesat vechea versiune a site-ului, adică http://old.mae.ro, așa cum mă direcționează actualul site al MAE. Surpraiz, pe vechea versiune de site, aceeași acvilă:

Totuși, sînt absolut sigur, pe vechea versiune de site nu era nici o acvilă alb-albastră și nici o deviză în latină. Iată și proba, așa cum a reținut www.archive.org (un site foarte util, care arhivează mii de site-uri din întreaga lume, așa cum erau ele în trecut, în diferite momente). În februarie 2008, de exemplu, cînd ministru de Externe era Adrian Cioroianu, nici urmă de acvila din prezent:

Se vede, da? E doar o acvilă galbenă, ceva mai colorată, dar nici urmă de deviză latinească (aici găsiți ultima versiune a mae.ro indexată de www.archive.org și aici toate versiunile).
Putem deduce, deci, după această căutare titanică, cu un efort intelectual profund, că ministrul Baconschi își dorește sobrietate și patrotism latinizat. Așa cum au, de exemplu, și băieții veseli de la SPP:

Deci, să remarcăm orientarea viitorului candidat la președinția patriei: fidelitate militară față de mămuca țărișoară, cu accente de lucrări, bunuri și servicii.

You May also Like...

Pudibonzii forumiști și pudibondele forumiste
26 august 2010
Cum dracu' a ajuns Cazanciuc la Parchetul General după trei ani de procuror la cel mai de jos parchet din Ilfov?!
11 aprilie 2013
Dilema lui Blaga: să participe sau nu la suspendarea lui Băsescu?
24 martie 2013
6 Comments
  • Reply
    baby jane
    23 octombrie 2010 at 12:01

    Dupa umila mea opinie exista 2 posibilitati:
    1. fie incurajat de nominalizarea ultramegateoretica facuta de tatucul pedelist Basescu, acest anonim (pentru mine) Baconschi a pus in miscare masinaria marketing-ului si vuvuzela PR. Acum fie vorba intre noi, in afara de tine si inca 2 – 3 alte persoane din univers nu cred c-a remarcat nimeni chestia cu semper fidelis (motiv pentru care iti recomand gradina botanica, e foarte frumoasa in perioada asta a anului 😀 ).
    Ce nu stie signore Baconschi (despre care nu cred ca-i prost ci ca e dubios) este ca alegerea candidatului la prezidentiale semana foarte mult cu un concurs de miss. Concurenta cea mai versata castiga, nu fata mare care se grabeste la maritat. Asa ca cel putin pentru el, mai e mult pana departe.
    2. Dl. Baconschi este mare fan al US MArine Corps a caror deviza, se stie, este Semper Fi. Pur si simplu vrea sa fie un coolministru, ceea ce e oricum mai bine decat un ministru anonim.

    • Reply
      KAKA MIZE
      23 octombrie 2010 at 17:11

      Daca si baietu’ lui Anatol Baconsky e fata mare in politica, inseamna ca Udrea e virgina si TRU e sf. Ioan Gura de Aur ! Io cred ca distinsul teolog e din acelasi regiment cu preafericitu’ caruia ” i-a fost ars dosarul de la securitate” si cu nea Bese, ca si ala e cam piroman la vapoare si dosare.

      • Reply
        baby jane
        23 octombrie 2010 at 19:11

        @KM: in ceea ce priveste majoritatea votantilor baconschi e fata mare, un anonim sters, aproape invizibil. Omul tre sa se apuce sa manance rahat ASAP si sa manance vorba aia, intr-un an cat altii in 10, ca sa aiba si cea mai marunta sansa de a trece in turul 2.
        in ceea ce ma priveste, e un individ cel putin dubios, avand in vedere stransele legaturi cu BOR. Sincer mi-ar fi fost mai simpatic daca s-ar fi inhaitat cu baietii din cosa nostra cand s-a fatait pe la vatican decat cu fetele-fetele noastre bisericesti.
        Oricum, mie-mi pare praf in ochi, omul nu are leverage, momentum …de fapt nu are mai nimic. mi se pare o mana la fel de moarta ca si Razvan Ungureanu.
        Ma rog, e posibil sa ma-nsel da’ vorba aia: om trai (bine?) si-om vedea.

  • Reply
    basescu
    23 octombrie 2010 at 18:29

    coroborand un comentariu de pe blogul colegului mantog si acest post, sa-ntelegem ca v-ati decis sa-l ardeti pe baconschi pe partea de amantlac???

    • Reply
      prisacariu
      23 octombrie 2010 at 18:44

      ce comentariu? n-am priceput

  • Reply
    Basencu
    26 octombrie 2010 at 23:32

    Deviza MAE e mai veche. Diferenta fata de cea a SPP e legata de cui ii esti fidel. Patriae sau Chioruae.
    Apropo de layout,asta nou de la voi,e tare ciudat ptr IPhone sau sunt eu parallel cu tehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *