S-a făcut și Bușcu disident anticomunist

Printre alții, Bușcu s-a plimbat și el pe banii investitorilor (vedeți ce politicos sînt?) în aur de la Roșia Montană pînă în Noua Zeelandă și înapoi. Dacă aș fi fost atît de subinginer la cap ca Bușcu, aș fi zis că excursia lui și a colegilor lui seamănă cu vizitele de lucru ale tovarășului suprem de pe vremuri. Vizite în care împușcatul era însoțit de presa de partid de la Scînteia și Agerpres, care să spună poporului despre mărețele realizări și neprecupețitele eforturi ale liderului maxim. Firește, în poza asta, Bușcu & co ar fi fost jurnaliștii (fie vorba între noi, IT Morar ar fi putut juca cu succes rolul ăsta, doar are experiență în domeniu). Sigur, pe vremea aia ziariștii nu erau plătiți cash, ca acum, ci în Pepsi, portocale și carne peste rînd. Dar recompensa era, în fond, aceeași.
Însă, pentru că joaca meschină de-a „mă-ta-i curvă care a făcut avort în ciuda decretului și tac-tu’ activist comunist” nu mă pasionează, nu am performat în acest sens. Bușcu, însă, da. În vila lui din Dorobanți luată ieftin de la RAAPPS, el se și vede în arest la domiciliu și acuză comuniștii că l-ar trage ideologic pe roată pentru un gest de normalitate democratică, pînă la urmă: nu a făcut decît să ia niște bani de la capitaliști ca să le ia cianura-n gură, fără să pățească nimic, parampaaammmpaaaam!!!
Captiv încă în ’88, în căminul de Politehnică în care visa la o repartiție mai acătării, Bușcu delirează (na, că-mi luă vorba din tastă) „anacronic”: „Violenţa cu care aceşti iacobini de maidan s-au năpustit să înnegrească pagini şi să condamne în contumacie un grup rezonabil de jurnalişti voiajori are ceva din zelul anilor ‘50. Pe vremea aia, cînd chiaburii erau trimişi la Canal şi profesorii erau alungaţi din universităţi cu un simplu denunţ, un mare scriitor, dat jos de la catedra de Litere, a fost oprit de un student proletar. „Tovarăşe“, i-a zis studentul, „eu vă apreciez ca scriitor, să ştiţi, dar ca om vă consider anacronic.“ „Băiete“, i-a răspuns bătrînul, „eu ca scriitor nu te cunosc, iar ca om, te bag în pizda mă-tii!“” (de aici)
Nu am înțeles exact din pasajul de mai sus dacă Bușcu se consideră chiabur trimis la Canal sau un mare scriitor. Dar are dreptate în oricare variantă: chiabur a ajuns tocmai pentru că e mare scriitor. Adică scriitor cu un tarif foarte mare, în special la advertoriale nemarcate și dosare servite.
Altfel, nu am pomenit încă nimic de IT Morar pe subiectul RMGC – NZ, pentru că el e un scriitor mic. Și la operă, și la tarif. Însă și el dă cu basca comunistă* de pămînt cînd vine vorba de cianuri.
* cacofonie (pentru Arletty)

You May also Like...

Business class la Guvern: Ponta dă 1.000 de euro pe un bilet de avion dus-întors București – Bruxelles care costă pînă în 400 euro
30 aprilie 2013
Ursu și cu Stancu, cel mai prost bancu'
11 martie 2011
Daciana, soția lui Ponta, are un gipan care i-a aparținut unui cărăuș de combustibil din dosarul Blejnar
21 februarie 2014
14 Comments
  • Reply
    baby jane
    31 august 2010 at 15:42

    frumos scris. si adevarat 🙂
    ma dezgusta infinit mai mult ca Dl. Buscu se compara (de multa vreme ma gandesc ca o fi bolnav saracu…) cu un chiabur ce si-a dat duhul muncind la canal decat ma dezgusta faptul ca s-a dus in NZ pe banii RMGC (no surprise there).
    Mi-e mila de un astfel de specimen care se victimizeaza in public pentru ca a fost prins cu pantalonii-n vine intr-o relatie de presa „obiectiva” care trebuia sa ramana privata. Dar n-am nici o mila pentru un zero absolut care-si parcheaza bmw-ul in parcarea unei vile si isi compara mizera si insignifianta lui existenta cu cea a unor oameni care au murit de foame si de oboseala, neplansi si nestiuti de nimeni.
    Fiindca sunt o doamna (se stie) ma abtin de la toate expresiile licentioase care-mi vin in minte si nu pot decat sa-mi exprim dorinta ca la un moment dat va exista un canal special pentru dl Buscu. Ma gandesc ca poate s-o plictisi SOV de mers cu barca pe aceleasi trasee prin Delta…

  • Reply
    John DOE
    31 august 2010 at 16:01

    Fiindcă sunt şi doamne de faţă (se ştie… 😉 ), întreb şi eu ca un gentilom ce sunt (asta nu se ştie. încă): s-a dat de-acuma voie să se scrie înjurături în ziarul SOV-esc? Că parcă era pe-acolo o secţie de cenzură atentă la de toate, inclusiv la dinastea. Sau e ceva criteriu de genul:
    if înjurătură = contra lu’ cine vreau io
    then se acceptă
    else înjuraţi în ziarul vostru când o să-l aveţi, bă, fomiştilor!

    • Reply
      baby jane
      31 august 2010 at 17:05

      oooo, if – then – else. clasic.

  • Reply
    arletty
    31 august 2010 at 17:20

    🙂 Cacofonia este cea mai insignifiantă dintre greşeli comparativ cu ororile pe care le comit, scriptic şi/sau oral, cu nonşalanţă, prea mulţi scribalăi care se cred jurnalişti, fie ei şi din Capitală, sau mai ales din Capitală. Părerea mea! Sinceră să fiu, prefer o cacofonie sănătoasă decît evitarea ei prin introducerea acelui „şi” nefericit între vocabulele cu rezonanţe „scatologice”. Bine, în cazul de faţă nu mergea manevra cu pricina, în schimb ar fi mers (dar nu era musai :), după cum îţi spuneam) plasarea unui posesiv: cu basca-i comunistă.

    • Reply
      baby jane
      31 august 2010 at 17:57

      la ITM mergea si un diminutiv: cu bascuta comunista

      • Reply
        arletty
        31 august 2010 at 18:40

        🙂 Da, ai dreptate, numai că eu mi-am jurat ca, în semn de protest absolut, să nu mai deschid în veci academia caţavencu online, că, pentru print, nici poveste să scot bani din buzunar. Cătălin m-a „păcălit” de cîteva ori cu linkuri spre publicaţia respectivă, aşa că acum mă feresc ca dracu de tămîie cînd văd rîndurile albastre sau albastrul „aici” 🙂 .
        Kamikaze îl şi cumpăr în print, îl şi accesez online, academia caţavencu, în schimb, este moartă şi îngropată pentru mine.

        • Reply
          baby jane
          31 august 2010 at 20:02

          same here. am mai intrat de vreo 2-3 ori pe online, in speranta ca voi gasi macar un talent proaspat pe acolo….
          mie mi-a facut pocinogul nenea de la ziare de vreo 2 ori, fiindca eram chioara de somn in loc sa-mi dea kamikaze mi-a dat catavencu (ma rog nu eram chiar asa chioara dar mai cumparasem si altele pe langa). i-am atras atentia si acum miercurea zbiara la mine din chiosc…va opresc kamikaze da???

  • Reply
    KAKA MIZE
    31 august 2010 at 21:00

    Nu inteleg ofuscarea asta pe d-alde Buscu si Morar! Da-i in pula mea , niste lichele care se fut in cur pe doi lei! E ca si cum ai scrie tot timpu’ ca Udrea si Raduleasca sint curve proaste, parca nu stie toata lumea, da-o naibii de blogareala, irosesti o gramada de vorbe elaborate si figuri de stil in loc le tragi o muie sincera si dezinteresata. Pai, asta mai lipsea, sa te apuci de literatura ca sa-l futi in bot pa Bujcu & comp. in mod artistic ! Nu se merita, parol!

  • Reply
    spik
    31 august 2010 at 22:15

    buscu – șugubăț in prostia lui, se pierde pă subecte cu miză și citează a moaca, neavând argumente.
    încă n-am aflat ce zic cei de acolo,păreri pro și contra cu nume și date verificabile, da-i înjură pe cei de acasă fiindcă nu apreciază gustul și binefacerile cianurii!…
    rămâi kafka când vezi ce fac cu banii ăștia de la rmgc.

  • Reply
    penicilina
    31 august 2010 at 22:49

    da’ pan’ la urma unde au fost burghejii astia deontologi? ca waihu e una, waihi e alta, si asta din urma e cu mina de aur. se vede si din satelit. ce dracu’, cianura afecteaza memoria recenta?

  • Reply
    Andrei
    1 septembrie 2010 at 14:30

    Adevarat! Dar te-ai cam precipitat. Ei, nu in sensul ca te-ai grabit. Te-ai precipitat pe mana care te-a hranit si care te-a scos din anonimat. Au fost cele mai frumoase 10 minute din viata ta.

    • Reply
      prisacariu
      1 septembrie 2010 at 17:02

      :))))) hai, că m-am rîs

  • Reply
    Deontologul Turcescu, asociat cu senatorul PDL Mircea Andrei « prisacariu
    2 septembrie 2010 at 2:35

    […] Roberțel a aruncat o troacă de lături pe proletarii/comuniștii de ziariști (cum ar zice Bușcu & ITM) care au avut tupeul să-i arate cu degetul fără ghiul de aur (extras cu cianură). Și […]

  • Reply
    gilda
    2 septembrie 2010 at 12:57

    Asta e o autoironie subtila si amara sau vocea unui subconstient otravit de cianuri?
    „Cu toate astea, săptămîna trecută, cîţiva jurnalişti nu s-au sfiit s-o ia în gură, aşa periculoasă cum e.”
    citat din http://www.catavencu.ro/hazul_si_otrava_cianurii-15441.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *